Content Delivery Network (CDN)

gebruik van het OVH CDNOVH's CDN: de onmisbare aanvullling voor al uw internationale sites


De voordelen van OVH CDN:


  • Meer veiligheid, snelheid, comfort voor de gebruikers
  • Optimalisatie-ranking in ieder land
  • Verlaging van hostingkosten en snellere ROI (Return Of Investment.


Wat is CDN?


Het CDN (Content Delivery Network) bestaat uit meerdere, wereldwijde locaties (19 OVH's points of presence), die de inhoud, van uw servers en cache bestanden die geen regelmatige updates vereisen, lokaal herverdelen, met bruik van de door u ingestelde regels.

Dit eenvoudige principe, ondersteund door de nieuwste innovaties, de OVH infrastructuur en het netwerk stelt u in staat om uw internationale websites te stimuleren en te optimaliseren.

OVH CDN


Voordelen van een Content Delivery Network

De voordelen van CDN


Gebruik van het CDN is essentieel, als u gebruikers over de hele wereld wilt bereiken, zowel voor het downloaden van bestanden, of het gebruik van websites en webapplicaties.

Indien u of uw klanten internationaal actief zijn, heeft het CDN het voordeel dat het pagina's sneller download (responstijd, verbetering van gebruikerservaring, beveiliging van uw gegevens, verbetering van websites en vermindering van de bandbreedte kosten) in elk van uw doellanden.

Uw ROI (return on investment) zou u zeer snel kunnen krijgen, vanaf het moment dat u of uw klanten willekeurige internationale content gaan streamen.
De werking van het CDN in 4 stappen1) Uw gebruikers hebben overal ter wereld toegang tot uw content


Verzoeken worden gedaan aan de DNS-servers. Mbv IP Anycast technologie, herleidt het CDN verzoeken naar de OVH CDN PoP, die het dichtst bij de gebruiker is, met de kortste latentietijd.

Stel dat de bezoeker wordt gelokaliseerd in Fort Worth in de VS, dan wordt deze doorgestuurd naar de PoP gevestigd in Dallas (maar een paar kilometer verderop).

content delivery network toepassing

2) Verzending van bestanden naar de gebruiker en verzending van communicatie tussen het CDN en uw servers


Op het moment, dat de aanvraag van het CDN aan de gebruiker verstuurd is, zijn er 3 mogelijkheden:


  • 1. De opgevraagde gegevens zijn niet meer in de cache van de CDN PoP's aanwezig. Het CDN laadt deze dan van uw server naar de PoP en vervolgens naar de gebruiker.
  • 2. De opgevraagde gegevens zijn (met dank aan uw cache regels) aanwezig in de POP en wordt vandaar verstuurd, zonder een beroep op uw server te hoeven doen (er wordt minder bandbreedte en resources gebruikt)
  • 3. De bestanden/sites zijn of dynamische content of niet aanwezig in de cache regels. Het CDN stuurt de verzoeken naar de server om de opgevraagde gegevens vervolgens naar de klant door te sturen.

Wanneer de levensduur (TTL) van de bestanden in de cache verstreken is, zal het CDN de cache legen en het weer vullen, de volgende keer dat een bezoeker om een bestand verzoekt.

Gebruik van het Content Delivery NetworkGebruik van het Content Delivery NetworkGebruik van het Content Delivery Network

3) De gebruiker zal terugkomen: want uw site is zeer snel!


Wanneer een bezoeker ​​deze pagina opnieuw opvraagt, zal het dichtstbijzijnde CDN Point de statische content distribueren direct vanuit de cache, zonder een beroep te doen op uw servers.

U kunt de geldigheidsduur van uw gegevens in het CDN vastleggen. De CDN-locatie controleert dan deze instellingen, voordat de content verstuurd wordt. Als de gekozen tijdsduur overschreven wordt, dan worden de gegevens voor uw hosting opnieuw opgevraagd.

Functionering van het Content Delivery Network

4) En zonder CDN?


Zonder het CDN, zouden gebruikersverzoeken vanuit Fort Worth een veel langere afstand nodig hebben om daadwerkelijk de afstand te overbruggen naar de hosting van uw site.

Indien uw site gehost zou worden in Frankrijk, zou de laadtijd behoorlijk lang zijn. Het voordeel van de CDN is de verminderde latentietijd doordat uw sites en applicaties dichterbij uw bezoekers zijn, met als resultaat, het ontlasten van uw servers en bandbreedte.

Functionering van het Content Delivery Network