Content Delivery Network (CDN)

CDN Woordenlijst: omschrijvingen
CDN woordenlijstWat u zoekt Wat het betekent
API De API (Application Programming Interface) is een verzameling van functies, die u voor uw CDN kunt gebruiken. Ze maken op een gestandaardiseerde manier de uitwisselbaarheid tussen uw web-applicaties en OVH CDN mogelijk. Ontdek deAPI van OVH.
DDOS-aanval Een DDos (distributed denial of service attack) aanval is een wereldwijd toegepaste methode om een web-applicatie door middel van een overbelasting aan verzoeken niet meer beschikbaar te maken. Het POP netwerk kan deze aanvallen opvangen met een minimaal lokaal risico.
Backend De backends zijn de hosting, waarop uw web-applicaties zich bevinden. De backends worden door de POP-lokaties als bron van uw cache-gegevens gebruikt.
ByPass Als u uw traffic-quota voor uw CDN volledig heeft gebruikt, wordt de CDN-cache automatisch uitgeschakeld. Uw dienst blijgt in dit geval gewoon bereikbaar echter profiteert u niet meer van het performance-voordeel van de CDN-dienst.
CDN Cache Elke POP heeft zijn eigen lokale cache. De content die zich daarin bevindt, kan door alle bezoekers van uw site gebruikt worden en gerouteerd naar deze locatie tot hun TTL is verlopen. Vervolgens wordt de inhoud geladen om bezoekers op elk gewenst moment te kunnen voorzien van de huidige content.
CDN Het "Content Delivery Network" is een caching systeem voor statische web content binnen het PoP-netwerk.
Statische content Met statische inhoud van een webpagina wordt content van een pagina bedoelt, die niet dynamisch wordt bijgewerkt. Meestal zijn dit foto's, video's, muziek, HTML-content...
Traffic-credit In uw control panel kunt u uw dataverkeer op uw backed volgen. Dit Traffic-credit dient van tevoren besteld te worden en kan vervolgens voor het CDN gebruikt worden.
Domein link Een domein is gelinkt aan een CDN als een A-record verwijst naar het IP-Anycast, dat is verstrekt gedurende de registratie van uw CDN-Dienst. Deze wijziging dient te worden aangebracht in het control panel van uw domein-provider.
IP-Anycast Een applicatie, die verwijst naar een IP-Anycast wordt op een specifieke manier gerouteerd. Op het moment, dat u een pagina oproept, wordt het verzoek automatisch doorgestuurd naar de meest optimale POP.
Dynamische pagina Een dynamische pagina wordt door een web-applicatie specifiek voor een gebruiker aangemaakt.
Statische pagina Een statische pagina wordt voor alle gebruikers op dezelfde manier weergegeven. De gegevens worden zonder aanpassingen opgevraagd.
POP De "Point Of Presence" vertegenwoordigt de lokale caches in Frankrijk en Noord-Amerika. Elke POP heeft zijn eigen cache om aan de behoeften van gebruikers in de buurt te voldoen.
Configuratie-regels De configuratie-regels maken het mogelijk om Cache-instellingen en de TTL te beheren. Aanpassingen in deze regels kunnen via het control panel of de OVH API gemaakt worden.
SEO Met Search Engine Optimalisation (SEO) oftewel zoekmachine-optimalisatie, kunt u de ranking van uw websited wereldwijd verbeteren. Als de performance wan uw websites beter is, dan kan dit een betere ranking in een zoekmachine opleveren, waardoor uw site hoger in de resultatenlijst zal verschijnen.
SERP De "Search Engine Results Page" ofwel Zoekmachine-resultatenlijst is de pagina, die door een zoekmachine na een aanvraag teruggestuurd wordt. Hierin worden de door de zoekmachine relevant geachte resultaten voor de ingevoerde trefwoorden weergegeven
Conversion-Rate De Conversion-Rate is de verhouding tussen het aantal bezoekers van een site en het aantal aankopen via een website. Deze waarde kan verbeterd worden via diverse parameters zoals gebruikersvriendelijkheid (navigatiegemak, laadtijd, beschikbaarheid).
Laadtijd van een site De tijdsduur, die nodig is om alle content van een pagina weer te geven.
Latency-tijd Tijd, die nodig is voor een hosting dienst voor het afhandelen van een verzoek en het verzenden van de content naar de gebruiker.
Response-tijd van een pagina Tijdsduur tussen het versturen van een verzoek en het begin van het laden van de webpagina.
TTL De "Time To Live" is een parameter, die de verlooptijd van cache-gegevens in een CDN POP aangeeft. Als de TTL verlopen is, worden de gegevens uit de cache verwijderd en opnieuw vanaf uw hosting gedownload voordat deze aan de bezoekers gepresenteerd wordt.


Mijn klantaccountSales contactWebmail OVHcloud Blog

Welkom bij OVHcloud!

Meld u aan om uw producten en diensten te bestellen, te beheren en uw bestellingen te volgen

Inloggen