Content Delivery Network (CDN)

CDN FAQ (meest gestelde vragen)
CDN: technische FAQ en optiesMeestgestelde algemene vragen:


Waarom zou ik OVH CDN voor mijn websites gebruiken?

Integratie van uw website naar de CDN brengt veel voordelen voor uw traffic en conversie snelheden. Het Content Delivery Network versnelt uw site en brengt de inhoud dichter bij uw bezoekers, ongeacht hun locatie in de wereld, door zichzelf te repliceren op meerdere servers.

De informatie wordt sneller verzonden en latency tijd (soms erg lang voor bezoekers op andere continenten) wordt sterk gereduceerd. CDN geeft een echt concurrentievoordeel voor uw website, door het verhogen van CDN prestaties, en daarmee het optimaliseren van uw SEO.

Hiermee kunt u uw zoekmachine ranking verbeteren. Een ander kenmerk van het OVH CDN is dat het ook werkt als een schild voor uw website door het blokkeren van externe bedreigingen (abusive crawls, DDoS-aanvallen). Ontdek de vele voordelen van het OVH CDN.

Hoe beschermt u uw site tegen aanvallen?

Een Content Delivery Network (CDN) zal fungeren als een bescherming voor uw site. Door het absorberen van DDos-aanvallen, het voorkomen van misbruik van de site, het voorkomen van server overload, verlies van de verbinding, etc.

Uw hosting systeem is niet meer in de vuurlinie, het wordt beschermd door het netwerk, de risico's voor uw cruciale applicaties worden verminderd en daardoor verbetert de QoS.

Voor wie is een CDN geschikt?

Bijzonder geschikt voor professionals met internationale websites of die hun bedrijf internationaal wensen te ontwikkelen zonder de inzet van complexe infrastructuur, zonder verhoging van de operationele kosten en besparing op de huidige hosting packs.

Een CDN past zich aan elk type website aan: e-commerce, content sharing, nieuws, blogs, etc.

Waar ter wereld zijn de 'point of presence'-lokaties?

POP OVH zijn aanwezig in Frankrijk en Noord-Amerika. Onze aanwezigheid over de hele wereld stelt ons in staat om de laadtijden van uw meertalige websites te optimaliseren en te verkorten en uw inhoud over de hele wereld te verspreiden door ze geografisch dichter bij uw bezoekers te brengen.

Dien ik de code van mijn website aan te passen?

Meestal hoeft u niets te veranderen in uw code, wijzig gewoonweg het IP-adres van uw DNS-domein en verwijs de CNAME van uw domein naar het CDN IP- adres, dit zal worden verstrekt per e-mail nadat u uw bestelling heeft gedaan.

Het is echter noodzakelijk om caching te autoriseren in de http-header in overeenstemming met de RFC-regels. Het CDN voldoet aan deze informatie in het geval van enige incoherentie met de configuratie in uw control panel.

Er zijn vier specifieke headers voor caching

  • Cache-Control
  • Vervalt
  • ETag
  • Last-Modified

Het belangrijkste is de Cache-Control, die een verzameling is van diverse informatie op de cache.

Kan ik kiezen, welk deel van mijn site via CDN gaat lopen?

Jawel, u kunt via de configuratie van uw control panel vastleggen of u uw complete site, een bepaald data-type of enkel een subdomein via de CDN cache wilt laten lopen.Meestgestelde technische vragen:


Is er voor sites, die CDN gebruiken een specifieke hosting of backend beschikbaar?

Uw website kan op elk type hosting platform (web hosting, dedicated server, cloud, etc.) van ofwel OVH of van een andere provider gehost worden.

Richt de CNAME-record van uw domein naar het CDN IP dat aan u werd verstrekt in de orderbevestiging e-mail.

Hoe voeg ik een nieuw domein aan mijn CDN toe?

Om CDN op uw site te activeren, wijzig het CNAME IP-adres van uw DNS, dit werd verstrekt in de e-mail met de bestellingsbevestiging.
Zorg ervoor dat u bent geautoriseerd ​​om uw DNS te wijzigen. U kunt dan uw TTL aanpassen, caching aanpassen of voorkomen, en het SSL-certificaat beheren, etc.

Hoe wijzig ik de DNS-zone?

Als uw domein wordt beheerd door OVH, gaat u naar uw control panel: DNS-beheer, DNS Zone: verwijs de CNAME van uw domein naar het CDN IP, dit zal worden verstrekt via e-mail nadat u uw bestelling heeft gedaan.

Als uw domein niet wordt beheerd door OVH, gaat u naar het service provider's control panel en verwijst u de CNAME van uw domein naar het Content Delivery Network IP, dit zal worden verstrekt via e-mail nadat u uw bestelling heeft gedaan.

Wat gebeurt er als ik de traffic-quota van mijn CDN overschrijd?

Als u de quota voor uw CDN overschrijdt, dan wordt de dienst automatisch uitgeschakeld en schakelt u terug naar de normale hosting, welke het dataverkeer van uw bezoekers overneemt.

Om de OVH CDN weer te activeren kunt u via het control panel extra data bestellen (1 TB, 10 TB of 100 TB)

Kan ik een SSL-certificaat gebruiken?

Het CDN wordt met een dedicated Anycast-IP geleverd. In de DNS-instellingen wijzigt u het A-record in de DNS Zone naar het IP-adres van de CDN welke u per e-mail ontvangt.

(Binnenkort beschikbaar)

Is er een limiet aan de cache-grootte voor de POP's van mijn CDN?

De Content Delivery Network Met OVH kunt u alle statische content van uw webapplicaties cachen. Om aan de eisen van de 99,95% SLA te voldoen met behoud van de QoS, is een limiet van 30 MB per object ingesteld.

Wat zijn de standaard cache regels?

De cache werkt anders, afhankelijk van welke aanbieding u heeft. Om de verschillende toegepaste regels te vergelijken, kunt u terecht op onze relevante web page.

Wat is een IP Anycast?

Een IP Anycast heeft een specifieke routing. In tegenstelling tot een conventionele IP die wijst naar een unieke locatie, biedt een IP Anycast toegang tot verschillende punten, die zich onderscheiden door hun prestaties.

Concreet zal een gebruiker die toegang wil tot een website die het CDN gebruikt, worden doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde PoP om de responstijd te optimaliseren.

Kan ik nieuwe backends toevoegen?

Ja, met het basis CDN pack kunt u tot maximaal 10 backends toevoegen. Mocht u meer backends willen hebben, dan kunt u deze via het control panel bijbestellen.

Hoe kan ik extra traffic voor mijn CDN bestellen?

U kunt dit rechtstreeks via het control panel doen. U kunt kiezen uit 1 TB, 10 TB of 100 TB welke zonder vervaldatum gebruikt kunnen worden (u dient enkel het maandelijks abonnement te verlengen).

Hoe kan men de GeoCache Accelerator beheren (inbegrepen bij de nieuwe Web Hosting)?

U kunt het legen van een cache afdwingen indien nodig. Het is ook mogelijk om het te deactiveren en te activeren. Voor meer informatie over het gebruik van de GeoCache Accelerator, lees onze handleiding.