Content Delivery Network (CDN)

De veiligheid van uw websitesHoe kunt u met een CDN uw internetsite beschermen tegen aanvallen?


De voordelen van OVH CDN:


  • Een robuuste infrastructuur, die uw sites en appliaties beschermt
  • Een bescherming tegen DDoS aanvallen
  • Een reducering van de last op uw webserver voor een hoger service level


Een beveiligde globale infrastructuur


Het CDN is gebouwd op OVH's eigen wereldwijde netwerk, biedt wereldwijde verbinding en is ontworpen om vanzelfsprekend uw hosting systeem en webapplicaties te beveiligen.

Met meer dan 19 Points of Presence, die verdeeld zijn over Europa, Amerika en Azië: hiermee kunt u een goede beschikbaarheid en een optimaal service level bieden.

content delivery network veiligheidverminder spam-aanvallen

Ontworpen voor bescherming tegen netwerkaanvallen


Zonder CDN staat uw hosting sneller bloot aan DDoS-aanvallen ("denial of service") waardoor uw diensten onbeschikbaar worden, doordat de netwerkverbindingen verzadigd raken. Dit aanvalstype bestaat uit meerdere gelijktijdige externe verzoeken, wat een hoog risico op ernstig verminderde responstijden en verlies van diensten voor uw gebruikers betekent.

Het CDN kan uw site beschermen tegen deze aanvallen door automatisch de load te absorberen en het probleem op te lossen, wanneer de bestanden die hierop worden bewaard worden getroffen. De overbelasting veroorzaakt door de aanval wordt dan verwerkt op verschillende PoP's op basis van hun oorsprong, dit zal verzadiging van de servers voorkomen. De verzoeken zullen uw hosting servers niet bereiken, zodat deze beschikbaar blijven om traffic van uw gebruikers te behandelen.
Verbindingsproblemen voorkomen


In bepaalde gevallen kan door verzadiging van uw hosting server of door een toename van traffic naar uw netwerk, de responsetijd voor uw bezoekers te groot worden. In dat geval, zal het CDN gelijk reageren en de pagina gaan downloaden. Uw hosting heeft dan extra tijd om de site aan de bezoekers te presenteren.

overbelasting van uw website voorkomen