Cloud Disk Array
powered by

Nieuwe generatie schaalbare storage

Kies de grootte van uw Cloud Disk Array

Grootte van uw Cloud Disk Array

149,99
/maand excl. btw

Kies uw datacenter

De voordelen

1
Schaalbaar tot 1PB
Uw disk array, beschikbaar met een basisgrootte van 2 TB, kunt u gemakkelijk uitbreiden tot meerdere Petabytes. Ceph-technologie is ontworpen zodat u storage capacity kunt upgraden zonder onderbrekingen.
2
100% Beschikbaarheid
OVH Cloud Disk Array is een high availability oplossing. Data wordt 3 keer gerepliceerd op verschillende risicogebiede om maximale beschikbaarheid van uw bestanden te verzekeren.
3
Data consistency
De data consistency wordt wekelijks gecontroleerd op elke replicatie, om te verzekeren dat data perfect bewaard blijft. Deze procedure is geheel transparant voor de gebruiker, u hoeft niet de geldigheid van uw data te checken.

De voordelen

Schaalbare storage block
Met CEPH-technologie kan met gemak een Cloud Disk Array als redundante en schaalbare storage oplossing geconfigureerd worden om uw kritische bedrijfsbestanden te hosten.
Proxmox storage cluster
Block storage is ideaal voor het opslaan van uw VM-afbeeldingen en voor het bouwen van een betrouwbare en krachtige private cloud infrastructuur.

Aan de slag met uw Cloud Disk Array

Bestel en beheer uw storage

Zodra u Cloud Disk Array besteld hebt kunt u het direct beheren vanaf uw klantaccount, uw resources monitoren, diskruimte toevoegen en toegang beheren.

Stuur uw data en maak het beschikbaar

1- Exporteer uw data met de beschikbare protocollen (RBD, API REST, …)
2- Uw data is opgeslagen op de Cloud Disk Array en wordt automatisch drie keer gerepliceerd om 100% beschikbaarheid te verzekeren.
3- U kunt ook gebruik maken van een van de beschikbare protocollen om uw data open te stellen aan uw gebruikers en diensten

Vergroot uw opslagruimte

Heeft u meer opslagruimte nodig? U hoeft alleen maar naar uw OVH klantaccount te gaan en te kiezen hoeveel extra ruimte u nodig heeft voor uw infrastructuur. Zodra uw bestelling is bevestigd wordt de opslag automatisch toegevoegd en ontvangt u een melding via e-mail wanneer dit is voltooid. Performance kan mogelijk verminderd zijn gedurende deze procedure.

Eigenschappen

Technologie
 • CEPH is een gedistribueerde storage technologie, die als een bestandssysteem, block storage of object storage kan worden geconfigureerd. CEPH is ontworpen om performance en betrouwbaarheid (redundantie)te leveren en om live resizing mogelijk te maken. CEPH wordt vaak gebruikt in een OpenStack-omgeving.
Opslagruimte
Resizing op een live systeem
 • Met Cloud Disk Array kunt u uw storage infrastructuur met gemak uitbreiden, rechtstreeks vanaf uw klantaccount.
Geografische zones
 • Frankrijk: Gravelines (GRA1)
 • Frankrijk: Strasbourg (SBG1)
 • Canada: Beauharnois (BHS1)
Prestaties
 • Elke disk is aan u gewijd, wat de beste prestaties garandeert. CEPH levert ook schaalbare performance. Hoe groter uw opslagruimte, des te hoger de prestaties. Performance benchmarks zijn beschikbaar in onze technische documentatie
Beschikbaarheid
 • 100%
  Elk Cloud Disk Array block is drie keer gerepliceerd. Bovendien is de CEPH-architectuur ontworpen Single Points of Failure (SPoF) te voorkomen. Elke dienst is redundant om een maximale beschikbaarheid te garanderen.
Toegangsprotocollen
 • U kunt toegang krijgen tot uw Cloud Disk Array via verschillende technologieën:
  • Block storage, dankzij RBD (RADOS Block Storage).
  • Binnenkort beschikbaar: Object Storage: gebruikt de REST API of RADOS Gateway (binnenkort beschikbaar)
  • Binnenkort beschikbaar: Door het te configureren als een bestandssysteem met CephFS (binnenkort beschikbaar)

  Momenteel wordt alleen RBD toegang natief geconfigureerd.
Compatibele producten
 • Dedicated servers (OVH, So you Start, Kimsufi), Private Cloud, OVH Public Cloud, VPS
vanaf  
149,99/maand excl. btw