GEBRUIKSTOEPASSINGEN


High availability

Disaster recovery planning

fault tolerance

ERP hosting

bedrijfskritische applicatie

Multi-datacenter infrastructuur

3-tier architectuur

MySQL replicatie

Load Balancing IP

dedicated server

Back-up server

So you Start

OVH klant


De implementatie van een HA infrastructuur en een business continuity plan is nodig, om een bedrijfskritische applicatie (ERP) te hostenTot de klanten van een computer engineering service bedrijf behoort een bedrijf met 70 deskundige accountants. Om de ERP te hosten, was er oorspronkelijk voor een Cloud VPS solution gekozen, omdat de SLA hiervan, een maximale beschikbaarheid van de applicatie garandeert. Geconfronteerd met een toename van het aantal ERP gebruikers, bleken de Cloud VPS mogelijkheden onvoldoende. Migreren naar een dedicated server was nodig, maar men moest goed nadenken, hoe men met een eventuele storing in de apparatuur zou omgegaan. Uiteindelijk, werd een high availability infrastructuur geïmplementeerd, gebaseerd op 2 identieke servers, in aanvulling op een back-up server, die werd toegevoegd om de gegevens te beveiligen, als onderdeel van een ramp herstelplan.

Dit geval is geïnspireerd door de infrastructuur die EURL Barme ontwierp voor haar opdrachtgever Sextant Expertise, en was de OVH 2014 Infrastructure Trophy winnaar in de categorie "Enterprise Infrastructure (outsourcing)".
Belangrijke informatie


  • Het hosten van een ERP van een accountantskantoor (kritische applicatie voor bedrijfsactiviteiten)
  • 70 dagelijkse gebruikers
  • 2 identieke dedicated servers, één gehost in SBG en de ander in RBX
  • Back-up op een So you Start server
  • VPS Cloud voor de HA monitoring

Specificaties


  • Toegang tot ERP vanaf het internet, beveiligd via een SSL-certificaat
  • High availability van applicaties, die van cruciaal belang zijn voor het bedrijf
  • Gegevensbeveiliging: gegevens zijn sensitief (met inbegrip van financiële informatie) en er mag geen risico op verlies of uitlekken zijn.
De bij OVH geïmplementeerde solution

Wanneer we een bedrijfskritische applicatie moeten hosten, is de eerste reactie om te vertrouwen op twee servers: een is een actieve server (master) en de andere een passieve server (slave), die in staat is om het over te nemen in het geval dat de master faalt. Deze solution is perfect geschikt als onderdeel van een ramp herstelplan en gebaseerd op twee maatstaven: de maximaal toegestane onderbreking en de maximale periode waarin men gegevens kan verliezen. Echter, in het geval van een infrastructuur die bescheiden van omvang is, is het mogelijk en vaak wenselijk om met een iets hoger budget, een ​​infrastructuur te bouwen, die een high availability biedt, inclusief twee actieve servers. De voordelen van een dergelijk systeem is tweeledig: de tweede server kan een deel van de workload absorberen, en in het geval één van de twee machines uitvalt, blijft de applicatie functioneel zonder enige onderbreking van uw dienst. De VPS die eerder werd gebruikt voor het hosten van de ERP, kan worden hergebruikt als een ​​monitoring machine.

1 – Load balancing

2 - Een distributed infrastructuur op twee actieve servers, gehost in 2 remote datacenters

3 - Replicatie van databases tussen de twee servers

4 - Back-up op een So you Start server

5 - MonitoringVoor meer informatie


Als het aantal ERP gebruikers exponentieel zou groeien, zou de infrastructuur vergroot kunnen worden door de database te scheiden van de applicatie op de front-end servers. Dan zou men het aantal databaseservers kunnen verhogen, om de load over een groter aantal servers te verdelen. Bovendien kunnen ook de kosten van de back-up worden verlaagd met de RunAbove object storage. Het is de bedoeling om slechts voor de storage te betalen, die overeenkomt met de hoeveelheid gegevens, zonder van hard drive resources te worden voorzien en te betalen voor een server waarvan de CPU erg weinig wordt gebruikt. Daarnaast heeft deze solution extra beveiliging, want de data wordt standaard 3 keer gerepliceerd op de RunAbove Storage.De onderdelen van de infrastructuur
1 Load Balancing IP

9,99/maand excl. btw

Bestellen


Front-end servers

2 Infrastructure servers
EG-32 model

86,99/maand excl. btw

Bestellen


Onderlinge private verbindingen tussen servers

vRack
De diensten die zijn inbegrepen bij de OVH servers van het Infrastructure aanbod


Back-up servers

So you Start server aanbod DISK + Servers
Model BK-8T

52,99/maand excl. btw

Bestellen


Monitoring

1 VPS Cloud 1

9,99/maand excl. btw

Bestellen