GEBRUIKSTOEPASSINGEN


OVH dedicated servers

RunAbove virtual machines

Load Balancing IP

Schaalbaarheid

High availability

Het hosten van een site met veel dataverkeer


Een schaalbare infrastructuur, bestand tegen hoge peak loadsSYSADMIN BADASS is de provider die verantwoordelijk is voor de infrastructuur van de site sofoot.com, een site gewijd aan al het voetbalnieuws. In eerste instantie werd deze op een enkele dedicated server gehost, maar de site werd sinds haar start in 2006 steeds succesvoller. Aan de vooravond van het WK 2014, werd het noodzakelijk om een meer robuuste en vooral schaalbare infrastructuur in te zetten, in anticipatie op de verwachte bezoekerspiek (meer dan 1 miljoen views per dag met 500.000 unieke bezoekers). Het doel: geen enkele onderbreking van de dienst tijdens de maand dat deze competitie duurde.

Deze infrastructuur won de 'Trophées Infrastructures 2014', uitgereikt door OVH tijdens de Summit op 7 oktober, in de categorie 'Cloud Project'.
Belangrijke informatie


  • 85.000 artikelen
  • 1,2 miljoen reacties
  • 60 GB statische content (foto's, video's, etc.)
  • 13 miljoenen records in de database (5 GB)
  • Bezochte pagina's vermenigvuldigd met 3 tijdens het WK (schatting)

Specificaties


  • Kan load pieken van 5.000 http-verzoeken per seconde, 500.000 bezoekers per dag en een verdrievoudiging van de load in minder dan 10 seconden verwerken
  • De site code kan niet worden herzien door de zeer beperkte beschikbaarheid van het development team. De site was echter ontworpen om op een enkele machine te kunnen draaien (de applicatie is niet "cloud ready")
  • Door een beperkt budget kunt u onmogelijk een infrastructuur installeren die peak loads permanent aan kan.
  • 100% beschikbaarheid van de site
De bij OVH geïmplementeerde solution

Om voor een maximale beschikbaarheid van de sofoot.com site te zorgen, heeft sysadmin BADASS een high availability infrastructuur gebouwd, waarvan de flexibiliteit voornamelijk is gebaseerd op het gebruik van RunAbove instances (public cloud), die per uur in rekening worden gebracht en die in enkele minuten ingezet kunnen worden.

1 – Load balancing

2 - Front-end schaalbaarheid

3 - Replicatie van de database

4 – Backoffice voor editing

5 - Automatisering van de implementatie van extra machines

6 - Monitoring van de infrastructuur

7 - Back-upsFeedback


"De infrastructuur verwerkt de load van de eerste tot en met de laatste dag van de World Cup en ook ver daarna, omdat deze architectuur definitief werd omarmd door sofoot.com."

'De infrastructuur verwerkte de load van de eerste tot en met de laatste dag van de World Cup en ver daarna, omdat sofoot.com deze architectuur permanent omarmde. De flexibiliteit van de architectuur die we hadden verwacht (RunAbove instances werden gehuurd voor piekperioden), werd geleverd tegen een zeer redelijke prijs.

De load pieken bleven binnen de geschatte grenzen met maximaal 320.000 unieke bezoekers/dag, 2.300 verzoeken/seconde en een verdrievoudiging van de load in minder dan 30 seconden (in het algemeen aan het einde van een wedstrijd). In de 2 weken na het WK, bereikte de sofoot.com site nieuwe bezoekersrecords met load pieken van 360.000 unieke bezoekers/dag, 3.000 verzoeken/seconde en een verdrievoudiging van de load in minder dan 20 seconden. Dit fenomeen volgde na nieuws over spelerstransfers, en een toestroom van nieuwe bezoekers, die de site leerden kennen tijdens het WK. Deze pieken werden volledig verwerkt door de al in werking zijnde infrastructuur, wat goed nieuws is met het EK 2016 in aantocht. 

We zijn nu bezig om de automatische provisioning van extra VM's via de API RunAbove (op basis van de drempels in de monitoring tool) te testen, om zo te kunnen profiteren van een volledig flexibele infrastructuur in 100% eigen beheer. Er moet nog gewerkt worden aan de vereenvoudiging van de infrastructuur, zodat de tijd om een nieuwe machine in productie te nemen wordt verminderd van 20 tot slechts 4 minuten. Ten slotte zullen we binnenkort de SoPress shop online zetten. We hebben ervoor gekozen om te vertrouwen op de PrestaShop SaaS solution voorgesteld door OVH, biedt het een heel interessante prijs/prestatie-verhouding'.

Nicolas Capeyron (@ncapeyronSABA), manager van SYSADMIN BADASS.Het advies van OVH


Sysadmin BADASS is een geslaagd hoogstandje: er werd een schaalbare high availability infrastructuur gebouwd door het verlagen van de kosten voor het hosten van een applicatie, die niet was ontwikkeld volgens de huidige standaard (cloud ready).

Een manier om deze infrastructuur te optimaliseren, is om de OVH CDN te gebruiken, om de statische inhoud van de sofoot.com website op te slaan. Dit zou de hoeveelheid gegevens op de webservers beperken, de latentie verbeteren en bovendien de tijd verminderen om nieuwe servers te implementeren, doordat minder tijd nodig is om de 60 GB content te synchroniseren. Maar hiervoor zou men belangrijke wijzigingen aan de site moeten maken, met inbegrip van het herschrijven van alle image links, die vervolgens op een ander subdomein zouden worden gehost.De onderdelen van de infrastructuur
1 Load Balancing IP

9,99/maand excl. btw


Load balancing (HAProxy)

2 Enterprise servers
SP-64 model

104,99/maand excl. btw


Web front-end

3 Hosting servers
HOST-32 model

86,99/maand excl. btw


Versterkte web front-ends

5 RunAbove VM's
XL4 '1 VM/host'

$0.140 excl. btw/uur


Database servers

2 Enterprise servers
SP-64 model

Optie 3 x 160 GB Intel SSD DC S3500 SATA3 6 Gbps

104,99/maand excl. btw


Monitoring

1 VPS Cloud 1

9,99/maand excl. btw


Backoffice server

1 Hosting server
HOST-32 model

86,99/maand excl. btw