GEBRUIKSTOEPASSINGENHoge beschikbaarheid en collaborative applicaties op 2 dedicated serversDhr. G. Edouard, Information Technology (IT) Director van een industrieel (CMMS) onderhoudsbedrijf, wil dat zijn externe teams beveiligde toegang hebben via VPN, zodat ze toegang hebben naar hun interventie schema, bestanden en technische productspecificaties kunnen inzien en ook samen kunnen werken. Het doel van de infrastructuur is, dat er een optimale beschikbaarheid wordt geboden.
Belangrijke informatie


  • 3 Applicaties (Extranet, CMMS, collaborative e-mail)
  • 1 VPN IPSec dienst
  • 20 simultane mobiele gebruikers
  • Nationale toegang

Specificaties


  • Redundantie op 2 dedicated servers om hoge beschikbaarheid te garanderen
  • Master/Slave configuratie met eenvoudige switchover
  • Synchronisatie van servers door een privaat netwerk
  • Monitoring om de Master>Slave switchover te activeren
  • Beveiligde toegang (VPN dienst)
De bij OVH geïmplementeerde solution

De externe teams hebben toegang tot de belangrijkste servers van het bedrijf via hun mobiele terminals (via VPN IPsec). Elke dienst (extranet, bestandsserver, CMMS) heeft een eigen failover IP die overschakelt van 'master' naar 'slave' in het geval van een storing.

Indien de 'master' server uitvalt, maakt de VPS monitoring gebruik van OVH's API om een omschakeling van de failover IP's van de 'master' naar de 'slave' te activeren. De applicaties zijn ook geïnstalleerd op de 'slave' en 'master', data wordt regelmatig gesynchroniseerd door het prive-netwerk. De VPS wordt ook gebruikt om diensten op de secundaire server te (her)starten.Feedback


"We hebben gekozen voor een dedicated server
krachtig CPU/RAM"

"Mijn project was eenvoudig doch uitdagend: ik wilde mijn externe werknemers op een meer dynamische manier gaan managen en hen meer werkgemak en beveiligde toegang tot hun mobiele apparaten geven.

De beschikbaarheid was essentieel, de solution moest constante beschikbaarheid tijdens de werkuren garanderen, en de continuïteit van de dienst.

Wij kozen voor 2 Infrastructure Dedicated servers, die over een krachtig CPU/RAM beschikken en hierdoor konden wij het prive-netwerk gebruiken voor synchronisatie. Voldoende geheugen betekent ook schaalbaarheid, zodat als het nodig is, we meer applicaties kunnen implementeren.

Mijn teams hebben nu toegang in het hele land, tot werkruimten, bestanden en onze CMMS, in een efficiënte, redundante en veilige omgeving".De onderdelen van de infrastructuur
2 x Infrastructure servers
EG–64 Xeon E5

Geplaatst in 2 OVH datacenters

144,99/maand excl. btw


vRack dienst

Inclusief bij de INFRA servers


VPS classic 1

1,99/maand excl. btw

Mijn klantaccountSales contactWebmail OVHcloud Blog

Welkom bij OVHcloud!

Meld u aan om uw producten en diensten te bestellen, te beheren en uw bestellingen te volgen

Inloggen