Hoe OVH het verschil maaktHet is voor OVH niet genoeg om u slechts te voorzien van turnkey hypervisors. OVH geeft u ook een toegevoegde waarde, zoals de integratie in de hypervisor via plugins en het aanbieden van extra functies via de Manager.
Beheer van resources


VirtualScope om uw VM te monitoren

Hoe kan ik een globaal overzicht van de infrastructuur en het verbruik van virtual machines krijgen?

De hypervisoren maken het niet mogelijk om een ​​overzicht te krijgen van de infrastructuur en de VM's voor de monitoring, derhalve heeft OVH een specifieke tool geïmplementeerd: virtualScope. Dit biedt een globaal zicht op de infrastructuur, en een gedetailleerde weergave per VM met alerts tijdens het wachten op een kritische drempel (CPU/RAM/BP/netwerk/ I/O-verbruik). Toegang tot virtualScope gebeurt veilig via OVH's VPN die de Dedicated Cloud infrastructuur beschermt.

Meer informatie.
Reserve-hosts

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, een onderbreking optreedt op een van mijn hosts, hoe kunnen mijn VM's blijven werken?

Er wordt constant toezicht gehouden op de infrastructuur. Als een defecte host ontdekt wordt, zullen uw virtual machines op de andere hosts in uw infrastructuur worden opgestart dankzij de hoge beschikbaarheid functies van de hypervisors. Een backup-host wordt vervolgens in minder dan 15 minuten toegevoegd aan het virtual datacenter. Het zal de configuratie van de vorige host houden. En de load balancing solutions van de virtual machines op de hosts zullen zorgen voor de herverdeling van de VM's op uw hosts op een duurzame manier.
De resources testen voor een paar uur

Hoe kan ik er zeker van zijn dat deze L-hosts voldoende zijn om het starters pack te voltooien, en om te reageren op de behoeften van een ​​aantal zeer kritische applicaties?

Om nieuwe hosts te testen kan een klant deze per uur huren. Maar zij/hij kan ook op elk gewenst moment besluiten om deze hosts te huren voor een langere periode en over te stappen op een maandelijks tarief via het OVH Control Panel.
Het toevoegen van resources in een minuut

Een piekbelasting kan een goed beheerde website op zijn knieën brengen. Hoe kan ik ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk wordt gereageerd op een dergelijke piek?

Een minuut. Dit is de benodigde tijd voor OVH om de nieuwe resources aan een klant die hierom vraagt toe te delen, hetzij RAM, CPU, opslagruimte om meer I/O te bewaren, of enig ander onderdeel van de Dedicated Cloud.
Test de instellingen, door het falen van de host te simuleren

Hoe kunnen we de weerstand van een van de hosts waarborgen?

Met de hypervisor hoeft u slechts met de rechtermuisknop op de host te klikken om de weerstandsfunctie te zien, dit kan een host crash simuleren en dus controleren of het systeem goed werkt.

Administratief beheer


De Manager

Waar kan ik de factuurgegevens vinden?

De Manager is een interface die de geselecteerde hypervisor aanvult. Via de Manager v6, kan de klant alle informatie met betrekking tot de facturatie van zijn virtual datacenters verzameld op eenzelfde support terugvinden. Via de Manager kan hij zijn gehele infrastructuur beheren, en hij kan zo nodig de licentie veranderen.

Netwerkbeheer


Beveiligde verbinding met het vCenter

Is het mogelijk om de toegang tot de vSphere Client te controleren en te beperken?

Sinds de Manager v6, is het mogelijk om de toegang toe te staan ​​of te beperken via vCenter, de tool die Dedicated Cloud controleert. Twee keuzes zijn mogelijk. Met de open verbinding, wordt de verbinding met de vSphere Client mogelijk vanaf een IP-adres, met een login en een wachtwoord. Met de beperkte toegang, wordt het IP-bereik dat verbinding mag maken met de vSphere client bepaald: een extra beveiligingsniveau is ook toegevoegd.
Geolokaliseerde IP

Wanneer de sites aan buitenlandse klanten toebehoren, en deze de IP's in hun land van herkomst willen lokaliseren.

OVH geeft haar klanten de mogelijkheid RIPE-blokken voor IP-adressen in het land van hun keuze toe te voegen.

Hoe kan men de reverse van de IP-adressen bijwerken?

In de OVH plug-in, kunt u met de "OVH Network"-tab de reverse van IP-adressen updaten, mits hier al een domeinnaam aan is gelinkt.
Een RIPE-blok aanpassen

Een klant wil de informatie in zijn IP-blokken aanpassen, is dit mogelijk?

OVH biedt haar klanten de mogelijkheid de gegevens van het RIPE-blok van de IP-adressen te wijzigen. In de Manager v6 is het mogelijk om de naam van het netwerk, de beschrijving, en het land waar het IP-blok is gelokaliseerd, aan te passen.
Hoe kan ik de toegang tot mijn Dedicated Cloud beveiligen?

De klant heeft de mogelijkheid om de VPN-dienst te activeren om verbinding te maken met zijn Dedicated Cloud. Ga naar de "OVH netwerk" tab van uw Virtual Data Center, klik vervolgens op "VPN activeren". Het zal dan een client op het werkstation of het mobiele apparaat installeren, op Android of iOS, om de toegang tot zijn Dedicated Cloud te beveiligen.

Het beheren van virtual machines


Windows licenties verlenen

Is het mogelijk om een VM te dupliceren met een Windows licentie?

U kunt eenvoudigweg toegang vragen tot de SPLA- licenties bij het bestellen, of later via de Manager v6. Na de validering kan de klant zoveel VM Windows dupliceren als hij wil. De facturering gebeurt maandelijks voor elke host waarop ten minste één VM Windows is gestart. Het wordt afhankelijk van de grootte van de host uitgevoerd: 130,00/maand excl. btw (€157,30 incl. btw) voor een S of M host, 260,00/maand excl. btw (€314,60 incl. btw) voor een L en 480,00/maand excl. btw (€580,80 incl. btw) voor een XL. De prijs van de VMware licentie wordt toegevoegd aan het totaal.