Virtual Scope: uw gehele datacenter in een oogopslag

Wat is vScope?

VScope is een door OVH ontwikkelde monitoring tool voor de Dedicated Cloud. Dit is een web pagina waarop alle nuttige informatie over uw resources wordt samengevat. Zo is er bijvoorbeeld voor elke host, het aantal cores en VM, het CPU- en RAM-gebruik en ook het netwerkverkeer. Voor een beter overzicht, wordt de informatie ook gemarkeerd in kleur (groen, oranje, rood of zwart). Zo kunt u in een oogopslag de staat zien van uw virtuele datacenter en de toekenning van aanvullende resources plannen.
Is het mogelijk om gedetailleerde informatie te krijgen?

Ja. Door te dubbelklikken op een host, een VM of een opslag, krijgt u nauwkeurige gegevens over deze resource. U kunt ook toegang krijgen tot een historie van het dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of zelfs jaarlijkse gebruik. En dat alles zonder software te installeren! In feite, kunt u gewoon verbinding maken naar een enkele URL. Bovendien, blijven onze teams VScope verbeteren. Zij ontwikkelden een waarschuwingssysteem waarmee u, bijvoorbeeld via SMS of e-mail, wordt gewaarschuwd als een resource rood of zwart wordt.
Waarom heeft u deze tool ontwikkeld?

VScope is ontstaan ​​door interne behoeften bij OVH voor een dergelijk instrument. Het team dat verantwoordelijk is voor de op basis van de Dedicated Cloud aangeboden virtuele servers, was niet tevreden met de bestaande monitoring tools. Zij heeft derhalve gezocht naar een solution om de toestand van de hosts, VM en Storages sneller te kunnen overzien om zeker te weten, dat de infrastructuur steeds optimaal gedimensioneerd is. Voor dit doel is VScope ontwikkeld. Andere OVH teams, die ook gebruik maken van de Dedicated Cloud, waren zeer onder de indruk van deze tool en zijn het ook gaan gebruiken. Het viel hen op dat bij de klant ook een behoefte aan een dergelijke tool bestaat, en daarom heeft OVH besloten VScope nu beschikbaar te stellen voor alle klanten.