Big Data, meest gestelde vragen
Technische FAQ en opties


Waarvoor kan men big data gebruiken?

Het doel van Big Data is om bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun prestaties. Deze technologie maakt het mogelijk grote hoeveelheden uiteenlopende data op de servers van het bedrijf snel te structureren en te organiseren.
Zodra de gegevens zijn opgeslagen, maakt Big Data het mogelijk om het te bewerken om informatie te filteren over: klanten, handel, sales, etc.

Qui peut utiliser le Big Data ?

Big data heeft meerdere toepassingen, maar het wordt vooral gebruikt in het bedrijfsleven en marketing management voor klantsegmentatie, verkoopprognoses en strategische besluitvorming.

Combien coûte le Big Data ?

Het hangt allemaal af van het gekozen type cluster. Basic clusters vanaf € 754,94.

Comment ajouter un serveur à un cluster de Big Data ?

Deze functie zal binnenkort beschikbaar zijn. Log in op uw OVH manager en bestel een nieuwe server. Deze server zal worden geleverd met de distributie gekozen bij de installatie van uw cluster (Hadoop of MongoDB), en u kunt het dan handmatig toevoegen aan uw cluster.

Welke Hadoop distributie is beschikbaar met OVH Big Data?

OVH adviseert het gebruik van Hadoop-versie 1.2.0. U krijgt toegang tot Hortonworks zodat u uw infrastuctuur kunt beheren.
U kunt uiteraard handmatig een versie van Hadoop installeren.

Hoe verzend ik gegevens mbv de Big Data dienst?

Maak gewoon scripts die gegevens zenden naar de Big Data Dankzij het internet netwerk.

Welke IP-adressen zijn beschikbaar voor Big Data clusters?

Elke server wordt geleverd met 3 IP-adressen. Deze IP-adressen worden gebruikt om verbinding met de servers te maken en voor de overdracht van gegevens naar Big Data.