Big Data en bulk data: Volume, Vlugheid, Verscheidenheid en Verlevendigheid (spirit): (de 4 V's)
De uitdaging van big data: wanneer databases niet genoeg zijn…


Moderne bedrijven moeten het hoofd bieden aan steeds grotere hoeveelheden data. Traditionele SQL-databases zijn onvoldoende of slecht aangepast, voor het opslaan en verwerken van een continue stroom van zeer uiteenlopende gegevens. Big data biedt een alternatief voor SQL-databases en maakt het mogelijk om eerdere niet-exploitable gegevens te verwerken.4 Goede redenen om OVH Big Data te gebruiken?


Analyseren van klantbeleving in real-time, transactie gegevens, het bijhouden van de online reputatie van uw merk, het peilen van meningen en het bestrijden van fraude, etc. Zoveel nieuwe uitdagingen die een snel werkende solution vereisen die massale data aankan. Big Data wordt vaak bepaald door de 3 V's : Volume, Vlugheid en Verscheidenheid. Bij OVH, hebben we de regel van de 4 V's door de toevoeging van Verlevendigheid (spirit), kenmerkend voor ons support team.1) High VOLUME storage


Geconfronteerd met de hoeveelheid product data, wordt opslag een steeds belangrijker punt. De OVH Big Data diensten zijn ontworpen om grote massa's data te hosten. Bijvoorbeeld, u heeft 2000 PC's nodig, elk uitgerust met 500 GB hard drives om 1 PB aan data (of 1.000.000 GB) op te slaan. Deze diensten zijn gebouwd op een architectuur van clusters, die kan worden geschaald om perfect aan uw hosting eisen te voldoen (en in slechts een paar klikken). Big Data.

2) Het VLUG aanmaken en verwerken van gegevens


Het is onmogelijk om grote hoeveelheden gegevens te analyseren zonder een high perfomance architectuur en netwerk. Verwerking van de gegevens en deze zo snel als mogelijk omzetten in bruikbare informatie is een goede optie, waardoor u de mogelijkheid krijgt om te anticiperen. Vergeet de technische kant, wij zullen zorgen voor de resources.3) Een VERSCHEIDENHEID aan gegevens op een veilige plaats


Wanneer we Big Data zeggen, hebben we het over verschillende soorten gegevens. Het kunnen server logs, foto's, video's, teksten, uw digitale zakelijke documenten, user-generated content, berichten van sociale netwerken, data van information sensors, etc. zijn. Alle ontvangen gegevens, verzonden of opgeslagen, die verwerking vereisen. We weten dat dit voor veel bedrijven vandaag de dag, een van de grootste problemen is, dat is waarom u totale beveiliging en data-isolatie wordt gegarandeerd door ons private netwerk.

4) De Verlevendigheid (spirit) van ons support team


Gewapend met meer dan 10 jaar ervaring in de web hosting business, hebben we nu de totale beheersing van de vereiste technologieën om grote hoeveelheden data te hosten. Interventie en snelle resolution zijn gegarandeerd in het geval van een hardwarefout.Applicaties van Big Data


Het opslaan en verwerken van grote hoeveelheden data is niet langer een obstakel. Het kan u een beter beeld geven van uw bedrijf en zorgen voor het concurrentievoordeel als het gaat om besluitvorming. Hier is een niet-limitatieve lijst van big data toepassingen:


  • Het ontdekken van een machine storing
  • Het transformeren van data naar bruikbare informatie 
  • Het analyseren van datastromen (bijv. aandelenkoersen) 
  • Het analyseren van de 'e-reputatie' 
  • Het gedrag van consumenten analyseren en voorspellen 
  • WebAnalytics voor een high traffic website.


De gegevensverwerking

Hadoop clusters


Hadoop is een open source Java-applicatie framework dat datavolumes van meerdere petabytes octets kan verwerken, met behulp van duizenden nodes.


Deze clusters voldoen aan de normen voor big data en worden gebruikt door vele bedrijven die deze vorm van dienstverlening verzorgen.