Beheer van de SSH-key sets
Log in op een server via SSHEen beveiligde verbinding om makkelijk toegang te krijgen tot uw dedicated server


Beheer van de SSH-keys voor de installatie en rescue

Het SSH-protocol is ontwikkeld om de verbindingen naar de server te beveiligen. Met het SSH-key beheer heeft u uw wachtwoorden niet nodig. Het maakt verbindingen ook gemakkelijker: met een enkele key heeft u toegang tot meerdere servers.

Om verbinding te maken via de SSH-keys, heeft u 2 bestanden: een private key die u confidentieel moet bewaren op uw computer, en een publieke key die u moet installeren op de server(s) waartoe u toegang wilt. Tijdens de authenticatie, zoekt de publieke sleutel naar zijn corresponderende private sleutel, en maakt dan de verbinding.


Het beheer van uw SSH-keys bij OVH


U kunt dan uw SSH-keys direct beheren vanuit de Manager. De SSH-keys zijn beschikbaar voor alle servers onder hetzelfde klant-ID (Nic-Handle).

Tijdens een herinstallatie van uw server, kunt u een van de SSH-sleutels selecteren op uw key-set om vooraf te worden geïnstalleerd op uw server.

In 'rescue'-modus, de vooraf geïnstalleerde SSH- key geeft u ook toegang tot uw server.


Een andere mogelijkheid: de automatisering van de taken op uw server


Zodra uw server geïnstalleerd is, kunnen uw scripts/robots de controle over de server nemen om verschillende configuratieve en administratieve handelingen uit te voeren.


Wist u dat?

Het is ook mogelijk, uitvoeren van de post-installatie scripts direct vanuit de herinstallatie interface