Failover IP
Een IP-adres dat u kunt omwisselen van de ene naar de andere server


Failover IP

Indien u een OVH dedicated server heeft, kunt u de failover IP functie gebruiken voor het beheren van uw projecten, SSL-certificaten, etc.
Het Failover IP kan in een paar seconden worden omgewisseld naar een andere server. Een account met een Failover IP functioneert zonder onderbreking en is de beste solution bij een hardware storing, overbelasting van applicaties en andere infrastructuurproblemen.

Om volop te profiteren van alle voordelen van het Failover IP, moet uw account configuratie zijn gebaseerd op het Failover IP in plaats van het fixed IP-adres.
Als u het Failover IP omwisselt van de ene naar de andere server, behoudt u alle configuraties van deze Failover IP.

Het is aan de klant om een kopie van projecten en configuratiebestanden te maken van de ene server naar de andere. De configuratiebestanden zijn verbonden aan het Failover IP, als u deze omwisselt van de ene server naar een andere, blijven de data en de configuratie hetzelfde, alles blijft functioneren op de nieuwe server. U hoeft al uw projecten niet opnieuw te configureren met het fixed IP op uw nieuwe server.

Hier zijn verschillende voorbeelden:1) Verandering van de server/Server upgrade


Uw projecten worden op uw dedicated server A gehost (fixed IP A) en worden geconfigureerd naar het Failover IP Z.


Failover IP in het geval van een verandering van de dedicated serverAls server A niet genoeg is om uw projecten te beheren, kunt u een nieuwe server bestellen, aangeduid als server B met een fixed IP.


Failover IP in het geval van een verandering van de dedicated serverKopieer uw projecten en configuratiebestanden van server A naar server B. Dan ...

... kunt u de routing van failover IP Z omwisselen van server A naar server B. De data van uw projecten en configuratiebestanden worden overgebracht naar uw failover IP op server B. Het vereist geen wijzigingen in de configuratie (DNS, APACHE, SMTP, POP3, MySQL, etc.).2) Functioneert als primaire server en back-up server.


U heeft 2 servers, A en B, server A is uw primaire server, server B is uw back-up server.
Uw projecten zijn geconfigureerd op Failover IP Z, gerouteerd naar server A. U stuurt regelmatig kopieën van uw projecten van server A naar server B.


FailOver IP voor een omwisseling als er een defect is


FailOver IP voor een omwisseling als er een defect isU kunt de routing van het failover IP van server A naar server B omwisselen, wanneer A een storing heeft. Al uw diensten zullen werken op server B. U heeft tijd om server A te repareren.

Zodra server A gerepareerd is, kopieert u alle data van server B naar server A. En dan wisselt u de routing van het Failover IP van B om naar A. Alles werkt zoals vanouds op server A.


Deze configuratie heeft twee voordelen:

  • u maakt een back-up van de data die worden gehost op server A
  • u kunt server B inzetten bij een storing op server A3) Webhosting van verschillende projecten


Als u meerdere websites host, kunt u deze onderbrengen op uw server A door 2 Failover IP's te gebruiken. Een deel van uw websites wordt gehost op het Failover IP Y en de andere op het Failover IP Z.


FailOver IP in het geval van een bestelling van een extra serverAls uw server A niet meer in staat is om de websites van de Failover IP's Y en Z te hosten, kunt u server B inzetten, u hoeft slechts failover IP Z te transporteren naar server B. Server A host vanaf dat moment alleen de website van Failover IP Y, hierdoor wordt het ontlast en functioneert het adequaat.


FailOver IP in het geval van een bestelling van een extra server
Vind ook meer informatie over: de IP-blokken