Dedicated Server woordenlijst
WoordenlijstWat u zoekt Wat het betekent
CDN Content Delivery Network, kan de statische content opslaan (cache) op verschillende (gelokaliseerde) machines ten einde de download prestaties van uw content en webpagina's te verbeteren.
CacheCade Gebruikt de SSD als een read/write-cache van de SATA of SAS disks. De meest gebruikte gegevens worden automatisch geplaatst op de SSD disk om de prestatie te verhogen.
Cachevault Dit systeem bestaat uit een flash-geheugen en het vervangt de lithium-ion batterijen om gegevensverlies van de server te voorkomen in geval van een stroomstoring
DNS De DNS-servers worden gebruikt om een ​​domeinnaam te koppelen aan een IP-adres. We praten over de DNS-resolutie: http://www.monsiteweb.com overgezet naar 192.09.125.74
Dedicated server Server waarvan 100% van de resources worden toegewezen aan de machine. Om het te onderscheiden van de gedeelde server waarin de resources worden gedeeld door alle gehoste applicaties en de VPS waarvan de resources worden toegewezen door de applicatie/gebruiker.
Distributie Applicatielaag die het mogelijk maakt om opdrachten te controleren en uit te voeren op uw server. Het bestaat uit verschillende distributie-uitgevers die grafische configuratie-panelen kunnen integreren.
FastPath De MegaRAID controller is geoptimaliseerd voor de SSD disks die zorgen voor verbeterde write/read-prestaties (tot 3x meer IOPS)
Firewall Applicatie die verderop in uw machines is geplaatst om de gegevens die worden doorgegeven aan de servers te filteren en u een beveiligingsniveau geeft, dat hacken en andere inbraken voorkomt.
GTI Afkorting GTI: Guaranteed Intervention Time (Gegarandeerde Interventie Tijd). Deze verbintenis gaat gepaard met sancties in de vorm van terugbetaling in het geval van niet-nakoming.
GTR Afkorting GTR: Guaranteed Repair Time (=Gegarandeerde Herstel Tijd). Deze verbintenis gaat gepaard met sancties in de vorm van terugbetaling in het geval van niet-nakoming.
Hot Swap Indiceert dat het server onderdeel kan worden gewijzigd zonder onderbreking van de werking van de machine.
Hybride Infrastructuur-configuratie die diverse hosting solutions bevat: dedicated servers, private cloud, public cloud, VPS, enz.
IPv6 Een revolutie van de netwerk adressering. Deze wordt van 32 bits (bij de IPv4) naar 128 bits omgezet, om een grotere adressenruimte te dekken.
Load Balancer Ook bekend onder de naam "load balancer", deze applicatie maakt het mogelijk om dataverkeer alternatief te schakelen via andere servers die deel uitmaken van uw infrastructuur. Meer geavanceerde algoritmen worden gebruikt om de last van de server te testen om dataverkeer naar de best presterende machine te leiden.
Met helium gevulde hard disk drive De lucht in de harde schijf behuizing is vervangen door Helium, de dichtheid hiervan is zeven keer minder dicht dan lucht. Daardoor is er minder kracht nodig om de 'magneetschijven' te roteren en 'leeskoppen' te bewegen, hierdoor is de reading/writing data betrouwbaarder en sneller.
RAID Replicatie-systeem in real-time van gegevens over meerdere parallelle schijven.
SATA Type connectiviteit voor harde schijven waarvan de prestaties (transfer rate) hoger zijn (in vergelijking met de IDE-aansluitingen).
SLA Service Level Agreement: een contractuele verplichting van de kwaliteit van de dienstverlening. Vaak geassocieerd met de notie van beschikbaarheid of prestaties, deze verbintenis impliceert sancties in het geval van mislukking.
SSD Harde schijf wiens toegangsprestaties superieur zijn aan de conventionele harde schijven (0,1 ms tegen gemiddeld 7 ms)
Secundaire DNS "Back-up"-server, die in het geval van falen de werking van de primaire DNS zal overnemen.
Virtual rack Dit maakt de voordelen van de combinatie van het fysieke rack mogelijk (private omgevingen), terwijl men de locatie van verschillende machines kan kiezen (inter-datacenter). Het werkt met de vRack solution.