Het uitvoeren van een post-installatie script
Uw serverconfiguratie automatiserenAutomatisch configureren van het besturingssysteem


Conformiteitscertificaat

Bij het bestellen van een dedicated server bij OVH, kiest u de te installeren distributie uit. Na de levering van de server, kunt u deze configuratie instellen: u kunt bijvoorbeeld software installeren, bestanden configureren of diensten toevoegen. Met post-installatie scripts, kunt u deze instelling geautomatiseerd en versneld doorvoeren.


Voor wie is het post-installatie script?


Het post-installatiescript wordt in het bijzonder aangeraden voor professionele klanten die beschikken over meerdere dedicated servers, en die vaak dezelfde instellingen moeten reproduceren op hun hosts: wat een lange en repetitieve operatie kan zijn. De automatisatie van het proces door middel van post-installatiescripts biedt tijdswinst en is gemakkelijk. Wanneer het script is aangemaakt, is het voldoende om deze toe te voegen aan elke nieuwe server installatie.


Hoe werkt het?


Bij de installatie van het besturingssysteem op de server, klik op de "expert modus" in de manager. Voeg vervolgens gewoon de URL van het script toe: het kan worden geplaatst op http://demo.ovh.com. Het script zal automatisch starten na het installeren van het besturingssysteem.