badge xeon blue

Storage servers

Maximale ruimte voor uw gegevens en backups

Servers met grotere schijfruimte om grote hoeveelheden gegevens op te slaan, te archiveren of backups uit te voeren. Ontvang een dedicated server met de beste prijs-capaciteitsverhouding. Het opslagmenu biedt servers met de krachtigste schijven. Afhankelijk van uw individuele behoeften kunt u kiezen uit een breed scala aan opslagcapaciteiten en opnamesnelheden.
Kies gegarandeerde dedicated resources voor optimale beschikbaarheid van uw gegevens.

Storage

Voordelen van Storage servers

Hot Swap

Hot Swap: schijfvervanging zonder serviceonderbreking

Met Hot Swap kunt u een beschadigde schijf vervangen of loskoppelen zonder de beschikbaarheid van de dienst te onderbreken. Het is een integraal onderdeel van high availability-architecturen. Beschikbaar op FS-48T, FS-72T en FS-MAX-servers.

vRack

vRack: privé OVH netwerk inbegrepen in de serverprijs

Naast de hoge opslagcapaciteit maakt de reeks standaard gebruik van het OVH privénetwerk (vRack). Met vRack kunt u uw OVH producten via een beveiligd netwerk met elkaar verbinden (dedicated servers, VPS, Public Cloud instances), ongeacht of ze zich in hetzelfde datacenter of in verschillende OVH datacenters wereldwijd bevinden.

Ontdek het vRack privénetwerk

Andere voordelen

  • Geoptimaliseerde servers met maximaal 216 TB schijfruimte bieden de beste prijs-capaciteitsverhouding. SATA, SSD en NVMe schijven zijn beschikbaar op FS-MAX servers (er kunnen maximaal 36 schijven worden aangesloten).
  • ECC (Error Correcting Code) RAM. Deze technologie detecteert en corrigeert fouten in uw gegevens, wat bijdraagt aan hun stabiliteit en veiligheid (beschikbaar voor alle OVH dedicated servers).

De nieuwste servers

Intel  Xeon E5-2620v3
6c/12t - 2.4GHz /3.2GHz
64GB DDR4 ECC 1866 MHz
SoftRaid 12x4TB SAS
1 Gbps  bandbreedte
vRack: 3 Gbps
Vanaf:
329,99
/maand excl. btw
Intel  2x Xeon E5-2620v3
12c/24t - 2.4GHz /3.2GHz
64GB DDR4 ECC 1866 MHz
 - Tot 36 disks
1 Gbps  bandbreedte
vRack: 3 Gbps
Vanaf:
309,99
/maand excl. btw
Intel  Xeon E5-2620v3
6c/12t - 2.4GHz /3.2GHz
64GB DDR4 ECC 1866 MHz
HardRaid 12x6TB SAS                                 + Cache 1x160GB  SSD
1 Gbps  bandbreedte
vRack: 3 Gbps
Vanaf:
409,99
/maand excl. btw

Gebruik van een Storage server

Backup server

Backup server

Speciaal ontworpen servers voor het opslaan van belangrijke gegevens zijn een geschikte oplossing voor uw backups. Maak veilige backups van uw besturingssystemen en andere belangrijke bestanden.

Multimedia-opslag

Multimedia-opslag

Voor activiteiten die toegang vereisen tot multimediabestanden (afbeeldingen, video's, enz.). Onze servers hebben een gegarandeerde bandbreedte van 500 Mbps. Ideaal voor streaming of het delen van bestanden.

Opslag van grote databases

Opslag van grote databases

Onze opslagservers kunnen tot 216 TB aan gegevens hosten. Uw server kan worden gebruikt voor het hosten van databases of als een SQL backup.

Backup-opties

Data backup:

Deze actie bestaat uit het maken van een kopie van de gegevens waarvan we een backup willen maken en deze vervolgens opslaan op een andere, veilige plaats. Soms worden de gegevens opgeslagen in onafhankelijke mappen op dezelfde harde schijf. De data backup moet echter worden opgeslagen op een schijfstation dat volledig onafhankelijk is van het origineel. Dit maakt een backup van gegevens veilig wat betreft potentiële incidenten die kunnen leiden tot verlies of schade.

Differential backup:

Dit type backup is gebaseerd op een volledige backup en bevat alleen de gegevens die zijn gewijzigd sinds het maken van een volledige backup (maken van onafhankelijke bestanden). Om deze reden kost het meer ruimte dan een incremental backup. Het volledige herstel van gearchiveerde bestanden kost echter minder tijd.

Incremental backup:

De incremental backup is vooral interessant als het gaat om het besparen van opslagruimte - het bevat alleen gegevens die zijn gewijzigd sinds de laatste volledige backup werd gemaakt. Het incremental backup principe kan over het algemeen worden uitgedrukt als Z + 1, waarbij Z de laatste volledige backup is. Elke nieuwe incrementele backup bevat alleen gewijzigde informatie en nieuwe gegevens met betrekking tot Zn-1. De incrementele backup is dus minder dan een volledige backup en kost minder tijd. In vergelijking met een differential backup duurt het echter langer om het herstel te voltooien, omdat elk van de incrementele backups eerst naar de schijf moet worden gekopieerd.