DNS beheer

Configureer uw domeinnaam en pas uw DNS-zone aan

De toegang tot een website wordt verkregen door het intikken van de naam in de URL-balk van de browser. Dit wordt vervolgens gekoppeld aan de domeinnaam van het IP-adres van de site en deze wordt weergegeven. Deze verbinding wordt mogelijk gemaakt door een link genaamd DNS-protocol. De DNS-zone is de database die alle records voor een domeinnaam bevat.

Richt uw domein naar uw site

Bij OVH, kunt u zelf de DNS-zone van uw domeinnaam instellen, zodat het rechtstreeks verwijst naar uw website. De configuratie is eenvoudig uit te voeren vanaf uw beheerinterface. Met deze wijziging kunt u uw hosting op elk gewenst moment veranderen, zonder dat uw webpagina's het begeven.

Pas het beheer van uw e-mailadressen aan

Uw domein wijst naar de servers van uw site, maar u zou liever een andere server of provider gebruiken om uw e-mail adressen te beheren. Dit is mogelijk! Stel het MX-record in, om uw domein e-mails naar de servers van uw keuze door te sturen.

Met SPF-regels kunt u de domeinnaam van een e-mailafzender controleren en het risico van adresvervalsing verminderen.
Geef in de DNS-zone van uw domein de IP-adressen aan, waarnaar het is toegestaan ​​of verboden om e-mails te sturen.

Configureer de DNS-zone van uw subdomeinen

Door het aanpassen van de DNS-zones, kunt u configureren waar uw subdomeinen naar wijzen (bijv. images.mijnsite.com, forum.mijnsite.com, etc.). In één klik, maakt u verbinding met de bestanden van uw keuze. Uw site is beter georganiseerd, uw bezoekers hebben gemakkelijker toegang tot de verschillende onderdelen.

Automatiseer het beheer van uw subdomeinen met wildcards! Selecteer een definitie in de DNS-zone van uw domein en zorg dat al uw subdomeinen automatisch gaan werken. Hierdoor worden subdomeinen zoals forum.uwsite.com, blog.uwsite.com en support.uwsite.com, etc. automatisch doorgestuurd naar de door uw gekozen directories.

Verdeel de last van uw site

Beheer met RoundRobin de A- of AAAA-records en verspreid de load door meerdere IP-adressen voor uw site te specificeren. Elke keer dat iemand toegang heeft tot uw webpagina's, verbindt de browser willekeurig naar een geregistreerd IP-adres. Het dataverkeer op uw site blijft vloeiend en u vermijdt congestie van de port.