Enterprise Cloud Databases

High-availability gemanagede databases die gebaseerd zijn op een dedicated en schaalbare hardware-infrastructuur

Meer info

Thumbnail

Gemanagede databases

Onze databases zijn het resultaat van meerdere jaren ontwerp en intern gebruik door onze teams. Ze worden 24 uur per dag, 7 dagen per week bewaakt en gemanaged.

Profiteer van een gebruiksklare service zonder u ooit zorgen te hoeven maken over de hardware, het besturingssysteem of kleinere versieveranderingen.

Thumbnail

High availability

Onze databaseclusters worden over meerdere geografische zones gerepliceerd. Ze hebben automatische mechanismes voor fail-over en dagelijkse back-ups.

Krijg een gegarandeerd maandelijks beschikbaarheidsniveau van 99,99 % voor uw applicaties.

Thumbnail

Hogere prestaties

Elk cluster heeft zijn eigen dedicated fysieke resources om optimaal te kunnen profiteren van de kracht van onze ultramoderne hardware.

Bied uw gebruikers applicaties met optimale prestaties.

PostgreSQL Cluster

Uw Enterprise Cloud Databases cluster vanaf € 750 excl. btw/maand

RAM-geheugen per node 16 GB 32 GB 64 GB 128 GB
Fysieke cores per node 4 4 6 8
Bruikbare opslagruimte per cluster* 960 GB 960 GB 1,9 TB 3,8 TB

* Een deel van de bruikbare opslagruimte is bestemd voor het besturingssysteem.
Elke cluster heeft standaard 3 nodes.

Use case

Thumbnail

Migratie van on-site naar de cloud

Wilt u zich concentreren op uw eigen vakgebied? Wilt u minder tijd besteden aan het installeren en onderhouden van uw databases? Door deze naar OVHcloud te migreren profiteert u van een robuuste infrastructuur die volgens de allernieuwste inzichten gecreëerd is. We hebben een netwerk van gespecialiseerde partners opgebouwd om u bij dit traject vanaf de casestudy tot aan de projectrealisatie te begeleiden.

Thumbnail

Migratie van dedicated servers of virtuele machines naar een gemanagede service

Beschikt u al over PostgreSQL databases in de cloud, maar heeft u zelf uw architectuur ontworpen en betekent dit te veel workload? Overstappen naar onze Enterprise Cloud Databases oplossingen garandeert u gemoedsrust en tijdwinst. Al onze infrastructuren komen voort uit een solide interne ervaring. Hierdoor kennen deze ontwerpen geen problemen. De kosten van extra infrastructuur worden al snel geabsorbeerd door de tijdwinst en doordat u teams kunt vrijmaken. Dan tellen we niet eens de verbeteringen mee inzake beveiliging en robuustheid.

Thumbnail

Migratie van Oracle naar PostgreSQL

Het is mogelijk om Oracle naar andere databaseplatforms te migreren. Een van die platforms is PostgreSQL, dat op hetzelfde principe van relationele SQL-data berust met een paar verschillen. PostgreSQL is een open-source en gedeeld databasesysteem (zonder licentie) dat tools biedt die de migratie en de compatibiliteit met Oracle databases vergemakkelijken. Onze onderstaande partners zijn gespecialiseerd in dit type migratie.

Thumbnail

Hybride en multi-cloud architecturen

Bepaalde projecten hebben een hybride architectuur nodig tussen uw infrastructuur en OVHcloud. Onze oplossingen zijn daarvoor ontworpen en zijn volledig compatibel. U kunt ook beschikken over beveiliging van begin tot eind dankzij uw eigen Dedidated Connect netwerklinks van OVHcloud. EDB voor PostgreSQL maakt daarnaast multi-cloud mogelijk: u kunt uw rekenkracht bij een andere provider combineren met de databases van OVHcloud. Tenslotte is bij onze oplossingen inkomend en uitgaand dataverkeer zonder enige beperking inbegrepen.

Waarom kiezen voor Enterprise Cloud Databases?

Voor uw kritieke applicaties
 • Dedicated infrastructuur (single tenant)
 • De servers (nodes) die in onze oplossingen aangeboden worden zijn dedicated voor uw eigen gebruik. Dit garandeert u een totale afscherming en constante prestaties.

 • Volledig gemanaged, 24/7
 • OVHcloud beheert alles qua installatie, kleinere updates, back-ups en monitoring. Hierdoor kunt u zich concentreren op uw eigen vakgebied.

 • Architectuur met clusters
 • De cluster is standaard samengesteld uit 3 nodes om maximale beschikbaarheid en hoge prestaties te leveren. Deze nodes verdelen het lezen en schrijven richting de databases onderling.

 • Horizontale schaalbaarheid
 • U kunt vanaf uw Control Panel nodes toevoegen en verwijderen, zodat u horizontaal kunt schalen. Zo worden prestaties en veerkracht verbeterd.

  Heldere en leesbare oplossingen
 • Vaste en voorspelbare tarieven
 • Onze prijsstelling omvat alles dat u nodig heeft, zonder onaangename verrassingen of verborgen kosten. U weet bij voorbaat het bedrag van uw factuur.

 • Inkomend/uitgaand netwerkverkeer inbegrepen
 • Het volledige inkomende en uitgaande netwerkverkeer van uw cluster is bij uw oplossing inbegrepen, waardoor u in alle rust kunt werken.

 • Automatische back-ups inbegrepen
 • Het maken van dagelijkse back-ups door OVHcloud is inbegrepen. Back-ups van de voortschrijdende laatste drie maanden worden bewaard en zijn beschikbaar vanuit uw Control Panel.

 • Constante hoge prestaties inbegrepen
 • Uw oplossing is gebouwd op dedicated hardware voor uw eigen gebruik en blijft constante prestaties bieden. De kosten blijven hetzelfde, ongeacht het gebruik.

  High availability
 • Verdeeld over meerdere nodes
 • De Enterprise Cloud Databases clusters worden voor een beschikbaarheid van 99,99 % standaard ontworpen met 3 nodes. U heeft ook de mogelijkheid om extra nodes toe te voegen.

 • Geographische redundantie*
 • De nodes van uw cluster worden automatisch over verschillende datacenters van OVHcloud verdeeld, met name om een tolerantie voor geografische storingen in te bouwen. * Kan afhangen van de geselecteerde regio.

 • Automatische fail-over
 • Bij een incident bij een van de nodes wordt er automatisch binnen 30 seconden overgeschakeld.

 • Dagelijkse back-ups inbegrepen
 • We maken elke dag een volledige back-up van al uw gegevens en bewaren deze gedurende drie maanden.

  Simpele en beveiligde migratie naar de cloud
 • Netwerk van deskundige partners
 • OVHcloud heeft een netwerk van deskundige partners als Dalibo of Oslandia gevormd om u dag in, dag uit te helpen. Vanaf het begin tot het eind van het project bieden ze projectbegeleiding en technische begeleiding voor een geslaagde migratie.

 • Migratietools
 • Of het nu Oracle of MySQL betreft: er zijn gratis tools beschikbaar om al uw gegevens naar het vooruitstrevende databasesysteem PostgreSQL te migreren.

 • Respect voor uw gegevens
 • Uw gegevens toevertrouwen aan een Europese speler in de cloud is een maat voor de beveiliging van uw gegevens. De Cloud Act is namelijk niet op ons van toepassing. Deze heeft dus geen invloed op uw bedrijf.

 • Beveiliging van begin tot eind
 • De gegevens die tussen uw services en onze clusters uitgewisseld worden, zijn van begin tot eind met TLS beveiligd. Dat geldt ook voor het beheer van IP-adressen die geautoriseerd zijn om zich met uw cluster te verbinden.

  Onze oplossingen in detail

  Inbegrepen in onze oplossingen

  Al onze oplossingen bevatten de volgende elementen:

  Infrastructuur
  - Gemanagede service die 24/7 gemonitord wordt.
  - High availability en automatische fail-over.
  - Standaard drie dedicated nodes (primair, replica, back-up).
  - Constante hoge prestaties.

  Back-ups
  - Dagelijkse back-ups, bewaard gedurende drie voortschrijdende maanden.
  - Event logs, bewaard gedurende drie voortschrijdende maanden.
  - Metrics, bewaard gedurende drie voortschrijdende maanden (binnenkort).

  Netwerk
  - Inkomend netwerkverkeer.
  - Uitgaand netwerkverkeer.

  Als optie

  Vanaf uw Control Panel kunt u zich abonneren op de volgende services:

  - Extra nodes (replica's).
  - Handmatige back-ups.
  - Herstel van back-ups.

  De tarieven staan vermeld in uw Control Panel.

  Onze partners

  Dalibo

  Dalibo begeleidt u bij uw project vanaf de conceptfase tot de migratie met support gedurende 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het bedrijf biedt opleidingen en neemt actief deel aan de PostgreSQL-community.

  EnterpriseDB

  EnterpriseDB is op alle continenten aanwezig en heeft professionele oplossingen voor PostgreSQL-databases uitgewerkt: consulting- of migratieservices, assistentie en support.

  Oslandia

  Oslandia biedt een begeleiding van begin tot eind voor uw projecten. Deze onderneming is deskundig op het gebied van PostgreSQL en PostGIS/QGIS.

  Handleidingen en documentatie

  U kunt beschikken over een set documenten en een online help. Ze kunnen u van pas komen bij het beheer van uw databases, tijdens de installatie en de configuratie!