Beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens is een prioriteit
OVH host al 15 jaar data en geeft speciale aandacht aan de beveiliging van de data. Om u het hoogste veiligheidsniveau te garanderen, hebben we doeltreffende apparatuur nauwkeurig geïmplementeerd. We hebben ook op alle niveaus van onze organisatie en infrastructuur een arsenaal van beste praktijken, zodat de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van uw data gewaarborgd blijft.

Zwaar beschermde datacentersVan Roubaix Valley (RBX 1, 2, 3, 4, 5, 6) tot Beauharnois (BHS), Parijs (P19), Straatsburg (SBG 1, 2 en 3) en Gravelines (GRA), alle toegangen tot OVH terrein wordt streng gecontroleerd. Om eventuele inbraken of gevaren te voorkomen, wordt elke omheining door een hekwerk van prikkeldraad beveiligd. Videobewaking en bewegingsdetectie systemen zijn ook constant in gebruik. Activiteiten in de datacenters en buiten de gebouwen wordt gecontroleerd en geregistreerd op beveiligde servers, terwijl het surveillance team 24/7 op de site is.

Om ervoor te zorgen dat de toegang tot de OVH vestiging gecontroleerd en bewaakt wordt, zijn strikte veiligheidsprocedures ingesteld. Elke medewerker heeft een RFID naambadge met bijbehorende toegangsrechten. Deze worden regelmatig herzien, op basis van de bevoegdheden van iedere medewerker. Om toegang te krijgen tot het pand, moet elke werknemer eerst zijn badge indienen ter controle en vervolgens een beveiligde sluis passeren.

De datacenters hebben een nog hoger beschermingsniveau aangezien alleen bevoegd personeel daar kan komen. OVH is de enige beheerder van haar faciliteiten.

OVH medewerkers moeten een RFID pas bij zich hebben als zij zich binnen de grenzen van het bedrijf bevinden.
Het managen van brandrisico'sElke kamer van elk datacenter is uitgerust met een detectiesysteem, brandblussysteem en brandwerende deuren. OVH houdt zich aan de APSAD R4 norm voor de installatie van draagbare en mobiele brandblussers, en beschikt over een N4 conformiteitscertificaat voor al haar datacenters.NetwerkbeveiligingOVH zet haar glasvezelnetwerk wereldwijd in. Als de nieuwste technologie, werd dit materiaal geselecteerd en geïnstalleerd. Het wordt door de ingenieurs van de hosting teams onderhouden.

Het OVH netwerk levert een onberispelijke kwaliteit van dienstverlening aan alle klanten, ongeacht hun locatie, met een bandbreedte van 4 Tbps in Europa en uiteindelijk 8.000 Gbps in Noord-Amerika, evenals een verbinding op 33 peering points op 3 continenten. Het bedrijf heeft ook gekozen om zijn netwerk volledig redundant op te bouwen, meerdere veiligheidsmaatregelen zijn ingevoerd om elk risico te elimineren. Redundantie van links zal het ook mogelijk maken dat uw gegevens de kortste weg nemen en daardoor profiteert u van minimale latency.

Het OVH wereldwijde netwerk is volledig redundant. Dit is ook toegepast in de datacenters, die 2 aparte netwerktoegangen hebben.Server-beveiligingDe technici zijn constant in de datacenters aanwezig, zodat zij bij een incident onmiddellijk kunnen reageren.

Menselijke aanwezigheid in de datacenters wordt door de OVH teams elk moment van de dag gegarandeerd, zodat de servers constant worden onderhouden. In het geval van een technisch probleem, kunnen zij onmiddellijk reageren en bent u ervan verzekerd dat uw server zo snel mogelijk wordt hersteld.

Bepaalde server series zijn ook uitgerust met dual power en dual NIC: de infrastructuur is redundant van begin tot eind.StroomvermogenDe OVH datacenters worden aangedreven door twee afzonderlijke elektrische krachtbronnen en zijn ook uitgerust met UPS-apparatuur. Stroomgeneratoren hebben een eerste autonomie van 48 uur om een eventueel falen van het elektriciteitsnet op te vangen.

Elk datacenter wordt aangedreven door twee onafhankelijke krachtbron-aansluitingen. In geval van storing, zijn er generatoren om het over te nemen.Geografisch afgelegen datacentersOVH heeft in totaal 17 datacenters: 13 in Frankrijk: in Roubaix, Gravelines, Parijs en Straatsburg, deze locaties liggen meer dan 200 km van elkaar af, en er zijn er 2 in Canada.Hierdoor kan OVH voor de continuïteit van de dienstverlening zorgen, zelfs in geval van een ernstig incident. Bijvoorbeeld, de back-up van data wordt gehost in Parijs en wordt elke dag op de machines in Roubaix gerepliceerd, terwijl de Hubic gegevens op de drie locaties worden gedupliceerd. OVH biedt ook dedicated servers aan zijn klanten, waarbij men kan kiezen om back-ups in meerdere externe datacenters uit te laten voeren.Anti-DDoS protectieAlle OVH dedicated hosting diensten omvatten bescherming tegen alle vormen van DDoS-aanvallen. Drie 160 Gbps anti-DDoS infrastructuren zijn in de datacenters in Roubaix, Straatsburg en Beauharnois opgezet.

Daardoor is OVH 24/7 in staat om tot 480 Gbps te mitigeren.

Meer informatie.Vertrouwelijkheid van de informatieOVH is een technische dienstverlener die een infrastructuur biedt waarop u uw gegevens kan hosten. Ongeacht hun aard, is hun toegang strikt gereglementeerd.

Meer informatie via videoOverzicht van de veiligheidsmaatregelen genomen door OVH.


De definitie van beveiliging volgens Germain Masse, COO (chief operating officer) bij OVH.