OVH, milieuvriendelijke host
Eco-innovatie vormt de kern van OVH's filosofie, die sinds 2003 een proces heeft gestart om het energieverbruik van deze datacenters te verminderen, met name door een uniek waterkoelsysteem voor zijn servers te ontwerpen.
Als host, innoveert OVH voortdurend om nieuwe wegen te vinden om de hoeveelheid elektriciteit die nodig is om de datacenters draaiende te houden te verminderen. Dit houdt de energiekosten van de servers laag en de besparingen worden in de prijzen verwerkt.


Onze aanpak sinds 2003  • Exclusieve intern ontwikkelde koelingsystemen
  • Volledige verwijdering van de airconditioning;
  • Besparingen die in de prijzen van de servers tot uiting komen.


Eigen datacentersSinds 2010 hebben de nieuwe datacenters van OVH geen airconditioning.

De "30% luchtkoeling + 70% waterkoeling = 0% airconditioning" -oplossing wordt ingezet in alle nieuwe datacenters. Het heeft de energierekening aanzienlijk verlaagd, zodat elektriciteit nu slechts 10% van de totale kosten van datacenters vertegenwoordigt.Optimalisatie van de luchtstroomAnders dan de traditionele free cooling die gewoonlijk wordt gebruikt in datacenters, worden de servers direct gekoeld met buitenlucht.

De manier waarop het datacenter daadwerkelijk is ontworpen speelt een belangrijke rol in dit hoog effectieve luchtstroom management systeem. Het torenontwerp laat frisse lucht toe aan de voorkant van de servers, die de temperatuur van de ventilatoren en de luchtafvoeren reguleert.

  • Frisse lucht langs de voorkant van de servers;
  • De lucht die door de componenten verwarmd werd, wordt geleid langs de achterkant van de servers;
  • Gescheiden warme en koude luchtstroom


Het gebruik van vloeistofkoeling op industriële schaalEen van de belangrijkste elementen van de OVH strategie op het gebied van energie-efficiëntie is de industriële toepassing van waterkoelingsystemen.

Dit idee ontstond in 2003 en was het tegenovergestelde van de toengebruikte praktijken. Het gebruikt vloeistof in de servers zelf om de processors te koelen. De vloeistof werd geleverd door warmtewisselaars die op de processors en andere componenten die veel warmte afgeven, waren aangebracht.

70% van de warmte die door een server wordt afgegeven wordt aldus opgevangen door de vloeistof, die een veel hogere warmteoverdrachtscapaciteit heeft dan lucht.Record PUE indexLoïc Latreille, de Systems Engineer van het bedrijf, legt uit hoe hij zijn infrastructuur heeft opgebouwd met behulp van een combinatie van OVH en So you Start-servers.

Een beter resultaat dan het gemiddelde datacenter.

Vind meer informatie over onze datacenters:
OVH: expert in het ontwerpen en het bouwen van datacenters