OVH, ecologisch verantwoorde host

OVH heeft zich ingezet voor vermindering van het energieverbruik in deze datacenters sinds 2003, met name door het ontwerpen van een exclusief vloeibaar server koelingsysteem.
Als host, innoveert OVH voortdurend om nieuwe wegen te vinden om de hoeveelheid elektriciteit die nodig is om de datacenters draaiende te houden te verminderen. Dit houdt de energiekosten van de servers laag en de besparingen worden in de prijzen verwerkt.


Onze aanpak sinds 2003  • Exclusieve intern ontwikkelde koelingsystemen
  • Volledige verwijdering van de airconditioning;
  • Besparingen die in de prijzen van de servers tot uiting komen.


Eigen datacentersSinds 2010 zijn de nieuwe OVH datacenters zonder airconditioning.

De «30% aircooling + 70% watercooling= 0% airconditioning»-solution wordt ingezet in alle nieuwe datacenters in Frankrijk en Canada.Optimalisatie van de luchtstroomAnders dan de traditionele free cooling die gewoonlijk wordt gebruikt in datacenters, worden de servers direct gekoeld met buitenlucht.

De manier waarop het datacenter daadwerkelijk is ontworpen speelt een belangrijke rol in dit hoog effectieve luchtstroom management systeem. Het torenontwerp laat frisse lucht toe aan de voorkant van de servers, die de temperatuur van de ventilatoren en de luchtafvoeren reguleert.

  • Frisse lucht langs de voorkant van de servers;
  • De lucht die door de componenten verwarmd werd, wordt geleid langs de achterkant van de servers;
  • Gescheiden warme en koude luchtstroom


Het gebruik van vloeistofkoeling op industriële schaalEen van de belangrijkste elementen van de OVH strategie op het gebied van energie-efficiëntie is de industriële toepassing van waterkoelingsystemen.

Dit idee ontstond in 2003 en was het tegenovergestelde van de toengebruikte praktijken. Het gebruikt vloeistof in de servers zelf om de processors te koelen. De vloeistof werd geleverd door warmtewisselaars die op de processors en andere componenten die veel warmte afgeven, waren aangebracht.

70% van de warmte die door een server wordt afgegeven wordt aldus opgevangen door de vloeistof, die een veel hogere warmteoverdrachtscapaciteit heeft dan lucht.Record PUE indexDe PUE (Power Usage Effectiveness) is een meting van de energie-efficiëntie van datacenters. Dankzij haar inspanningen om energieverbruik (vooral elektriciteit) te verminderen, is OVH erin geslaagd om een PUE te bereiken tussen 1 en 1,2.

Een beter resultaat dan het gemiddelde datacenter.

Vind meer informatie over onze datacenters:
OVH: expert in het ontwerpen en het bouwen van datacenters


De 'Green' diensten en producten van OVHDedicated Cloud

De virtual machines van Dedicated Cloud kan worden gevestigd op het BHS datacenter. Waar zij de hydro-elektrische energie kunnen gebruiken van een nabijgelegen stuwdam.

Het Cloud aanbod
Big Data

Er worden voornamelijk clusters gehost in RBX4, het eerste OVH datacenter dat airconditioning heeft geëlimineerd Big Data.

Het Big Data aanbod
OVH dedicated servers

OVH heeft in 2004 een innovatieve waterkoelingtechnologie ontwikkeld. Dit vloeibare koelingsysteem bevindt zich op de racks en het leidt 70% van de warmte af die wordt afgegeven door de servers.

Het dedicated server aanbod