De Infinera apparatuur beheert de vezelverbindingen in de datacenters in Roubaix.


Een wereldwijde eigen infrastuctuurBij OVH zetten we een woord boven alle anderen: CONTROLE. Wij ontwikkelen en maken onze eigen servers, bays en hostingtowers, wij opereren ook ons eigen netwerk. Deze aanpak stelt ons tevens in staat om een ​​gegarandeerde bandbreedte van 100 Mbps, 200 Mbps of 300 Mbps te bieden, afhankelijk van het serverbereik.
Meer dan 2.500 Gbps wereldwijd


Om voor hoge snelheden te zorgen, een bandbreedte van hoge kwaliteit en lage latentietijd, heeft OVH ervoor gekozen om te investeren in de uitrol van een eigen glasvezelnetwerk. Beheerd met DWDM-apparatuur, tijdens de migratie naar de coherente 100G technologie, biedt het OVH netwerk een totale capaciteit van 2,5 Tbps tot het wereldwijde internet.


Kaart van het Amerikaanse OVH.com netwerk

Het OVH netwerk Amerika.
500 Gbps capaciteit op het internet.

Kaart van het Europeese OVH.com netwerk

Het OVH netwerk Europa.
2000 Gbps capaciteit op het internet.

Kaart van het Aziatische OVH netwerk

Het OVH netwerk Azië.


Een infrastructuur routing van hoge kwaliteit


De routing infrastructuur is hoofdzakelijk gebaseerd op Cisco-producten, een bedrijf waarmee OVH een unieke technologische relatie heeft ontwikkeld.
Een Cisco ASR 9000-router zorgt voor de aansluiting van de Private Cloud in het RBX2 DatacenterEen Cisco Nexus 7 Switch zorgt voor de distributie van het dataverkeer naar Private Cloud in RBX2
Een Cisco-router 6K actief in het RBX2 datacenterDe Cisco 3650 switches actief in het RBX2 datacenter


Een high-security netwerkOm maximale veiligheid van uw verbinding met het internet voor uw OVH server of product te garanderen, zijn onze links op zijn minst verdubbeld in elke fase van de routing.
Twee Cisco-routers (elk met twee netwerkkaarten) zorgen voor de fysieke verbinding met uw server. De glasvezellijnen zijn op zijn minst verdubbeld en soms vermenigvuldigd met drie.Twee Cisco switches beheren de bundeldoorvoer voor de Cloud infrastructuren in RBX2