OVH HISTORIE

15 jaar innovatie

Over > OVH Historie


Sinds 1999, toen nog niet veel mensen het potentieel zagen van het internet, is OVH bezig met het vormgeven van het huidige en toekomstige internet. OVH innoveert vanuit het middelpunt van haar web, in datacenters en netwerken, en het is haar missie om nieuwe diensten te blijven ontwikkelen, die de manier waarop we werken en leven drastisch verandert. OVH heeft respect voor (de rechten van) het individu. En streeft ernaar de toegang tot nieuwe technologieën voor iedereen beschikbaar te houden. Voor OVH, "Innovation is Freedom".


2014
Octave Klaba presenteerde het nieuwe logo van het bedrijf tijdens de OVH Summit 2014.
OVH gaat wereldwijd de markt op


OVH is 15 jaar oud en onthult voor deze gelegenheid haar nieuwe logo en haar nieuwe signature. De groep beschikt tegenwoordig over 17 datacenters, beheert 180.000 servers en telt meer dan 800 medewerkers.
Twee nieuwe gespecialiseerde merken, So you Start en RunAbove, verrijken de OVH organisatie, terwijl de vRack en .ovh werden geïntroduceerd. In cloud termen heeft Dedicated Cloud de SOC 1 type I (SSAE 16 en ISAE 3402) en SOC 2 type I certificaten . OVH en Atos, werkten samen aan het Cloud Plan en presenteerden een rapport met 10 voorstellen aan de regering. Bovendien introduceerde de host de World Tour.


2013
«GRA», het datacenter van Gravelines.

Het grootste datacenter van Europa


OVH bleef groeien en heeft nu meer dan 700 werknemers. Om haar groei te ondersteunen, beoogt de hosting provider om 300 werknemers aan te nemen in 2015. In 2013, bereikte OVH ook een symbolische mijlpaal door meer dan 150.000 servers te hosten in haar datacenters.

Ditzelfde jaar introduceerde OVH GRA, het grootste datacenter van Europa, met een record capaciteit van 300.000 tot 500.000 servers.
De anti-DDoS infrastructuur van OVH is gebaseerd op de Arbor solutions.
Ter bescherming tegen het stijgende aantal Denial of Service (DDoS) aanvallen, generaliseerde OVH haar Anti-DDoS protectie in de maand augustus.

OVH zet daarnaast de 100G technologie coherent in op zijn netwerk en switcht haar in aanmerking komende klanten over naar VDSL2. Tegelijkertijd organiseerde de host haar eerste OVH Summit in Parijs en leende 140 miljoen euro en opende een vestiging in Brest. Ten slotte, terwijl de regering OVH en Atos selecteerde om samen te werken aan het Cloud Plan, verkreeg Dedicated Cloud de ISO/IEC 27001:2005 certificering.


2012
Focus op Amerika


In de loop der jaren, heeft OVH vestigingen geopend in meer dan 15 landen en heeft nu meer dan 600 werknemers in dienst. Het bedrijf host nu meer dan 150.000 servers. De tijd is nu gekomen voor OVH om Amerika te veroveren.... Met een zeer ambitieus project: 's werelds grootste datacenter bouwen. Genaamd BHS (Beauharnois, Canada), met ruimte om 360.000 servers te huisvesten.

OVH heeft ook een datacenter in de (Alsace) Elzas regio in gebruik genomen, SBG1, om de klantgegevens uit Oost-Europa dichterbij te brengen. Er werden nog drie andere gebouwen gebouwd op deze site.

De Dedicated Cloud heeft de beta-status in januari 2011 verlaten en won in februari de 'VMware Service Provider'-award in Las Vegas. In Barcelona ontvingen wij voor dit product de volgende onderscheidingen: «vCloud Service Provider of the Year» en «vCloud Datacenter» .

Terwijl OVH het eerste deel van zijn opsplitsing plan voltooide,opende het bedrijf zijn eerste OVH City in Lyon. Systeembeheerders en developers werken nauw samen met de teams in Roubaix Valley.

De kerncijfers van 2012.


2011
De kerncijfers van 2011.

OVH, de nr.1 hosting service provider in Europa


Reeds de marktleider in Frankrijk, heeft het in Roubaix gevestigde bedrijf zijn leidende positie voor website hosting ook in Europa uitgebreid. OVH host meer dan 18 miljoen webapplicaties: "1 van de 3 sites in Frankrijk en 1 van de 6 sites in Europa", volgens een verheugde Henrik Klaba, de chairman. Begonnen met 10 servers in 1999, maakte OVH een exponentiële groei door en bezit tegenwoordig meer dan 100.000 servers in haar zeven datacenters.

Zes maanden werk waren nodig om de bouw van het vierde OVH datacenter in Roubaix te voltooien. Dit nieuwe gebouw kan in milieu-vriendelijke kamers meer dan 35.000 servers huisvesten, die ongeëvenaarde prestaties bieden.

hubiC (voor online storage) en het sharing platform (voor het delen van data) werden in 2011 geïntroduceerd. Sinds eind 2014, worden deze diensten in alle OVH vestigingen verkocht en zijn er al meer dan 400.000 gebruikers. Ten slotte, werd in 2011 de Public Cloud geïntroduceerd en deze won de award voor VMware vCloud Service Provider voor Dedicated Cloud.


2010
De Dedicated Cloud datastores.
OVH maakt de overstap naar de cloud


OVH heeft meer dan 350 werknemers. Developers, systeembeheerders, technici, onderhoudsagenten en call center agenten ondersteunen elke dag bijna 400.000 klanten.

OVH wordt steeds innovatiever en introduceert de virtual racks. Dankzij een virtual switch systeem geïmplementeerd binnen een eigen netwerk, kunnen servers fysiek verspreid worden over elk OVH datacenter, alsof ze zich in hetzelfde rack bevinden.

Op hetzelfde moment werkten de R&D-teams aan de introductie van de eerste Private Cloud in de wereld die onmiddellijk online toegankelijk is: Dedicated Cloud. De beta versie van deze solution, lapte hardware beperkingen aan haar laars en werd geïntroduceerd op 24 december 2010. OVH heeft in totaal 10 miljoen euro geïnvesteerd in haar R&D-cloud, zonder enige hulp van de Franse overheid.

De kerncijfers van 2010.


2009
10 jaar na haar oprichting, was OVH actief in 12 landen.
Ons bedrijf groeit steeds sneller in Europa


OVH opent vijf nieuwe vestigingen: Ierland, Nederland, Litouwen, Finland en Tsjechië. De host is nu dus actief in 12 landen.

De behoefte aan dedicated en shared servers bleef spectaculair toenemen en Roubaix 2 was volledig bezet tegen het einde van het jaar. OVH opende daarom Roubaix 3 en implementeerde aircooling in combinatie met watercooling om optimale resultaten te behalen.


2008
OVH beheert tegenwoordig 150.000 VOiP lijnen.

OVH wordt telefonie-operator


OVH zet zijn expansie in Europa voort. De host opent drie nieuwe vestigingen in Italië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. OVH is nu aanwezig in 7 landen en host 37.000 servers.


2007
De energie-efficiëntie in het hart van de R&D Afdeling


OVH verspreidt al 70% van de warmte die de servers uitstralen met watercooling, en nam de resterende 30% onderhanden. De hosting provider ontwikkelde het EcoSalles concept: air-conditioning units werden vervangen door een natuurlijk ventilatiesysteem dat, dankzij zijn warme en koude gangpaden, ervoor zorgt dat de temperatuur op peil blijft.

Door het combineren van waterkoeling en luchtkoeling, heeft OVH geen airconditioning in zijn datacenter nodig.


2006
OVH ontwerpt en opereert haar eigen netwerk.

OVH zet zijn netwerk infrastructuren in


Het aantal klanten neemt snel toe. OVH host al 12.000 servers in haar datacenters in Parijs en Roubaix, en opent een vestiging in Duitsland.

OVH investeerde en begon de bouw van datacenters in Noord-Frankrijk. Daarna legde de hosting provider een glasvezelverbinding aan tussen Parijs en Roubaix. Dit netwerk van OVH groeide steeds verder, zodat het snel beschikte over een unieke infrastructuur over de hele wereld: een verbinding op 33 points of presence, 3.000 Gbps bandbreedte in Europa en uiteindelijk 8.000 Gbps in Noord-Amerika.


2005
Ons begin in Roubaix Valley


Toen OVH op zoek was naar een geschikte plek om het bedrijf uit te breiden, viel ons oog op een bouwperceel aan de rand van Roubaix. Vol enthousiasme werd deze grond, die meer dan twee hectaren beslaat, bebouwd. De start-up groeide steeds verder door, begon winst te maken en vervolgens herinvesteerde OVH dit om gelijke tred met de exponentiële groei van de markt te houden.

Roubaix Valley zoals in vogelvlucht gezien van bovenaf.


2004
OVH vestigde zich in Polen en in Spanje.

Eerste Europese filialen


OVH host dan meer dan 4.000 servers en opende twee vestigingen in Polen en Spanje. In datzelfde jaar verhuisde het bedrijf de servers naar haar nieuwe datacenter en maakte van deze verhuizing gebruik om alle machines met watercooling uit te rusten.


2003
Watercooling: een baanbrekende innovatie


OVH verwerft in Parijs zijn eerste eigen datacenter, een gebouw van 3.000 m2. Omgeven door woningen, leent het gebouw zich niet voor luidruchtige airconditioning. Het bedrijf zoekt daarom gericht naar een meer economisch en milieuvriendelijk alternatief. Hoewel sommigen het een dwaas idee vinden, begint de host zijn processors met water te koelen. Tegenwoordig zijn al onze servers uitgerust met "watercooling", een uniek proces dat het gebruik van energie met een derde vermindert door 70% van de warmte te verspreiden.

Alle OVH datacenters worden nu uitgerust met watercooling.


2002
De Greenbox is de eerste server ontworpen door OVH.

OVH bouwt haar eigen servers


OVH groeide en begon haar zoektocht, nog steeds in Parijs, naar een geschikter datacenter. Meerdere keren per week, gingen de teams heen en weer tussen Roubaix en Parijs om de servers te onderhouden. In hetzelfde jaar verscheen de "Greenbox", de eerste server ontworpen door OVH. Het bedrijf bleef al zijn servers zelf bouwen om volledige controle over de productieketen te behouden. Ontworpen om zo operationeel mogelijk te zijn, maakten deze servers het voor de provider mogelijk om elk component zelf te selecteren.


2001
De passie voor IT


Het aantal OVH klanten groeide en de activiteiten namen toe. OVH opende zijn eerste (gehuurde) datacenter, P11, in Parijs, maar het gebrek aan ruimte werd nijpender. Geconfronteerd met dit probleem, dat nog vele malen zou opduiken, besloot OVH om zelf de behuizing voor hun servers te gaan ontwerpen. Het hoofddoel hiervan was dat het gemakkelijker zou worden om de servers te onderhouden.

Octave Klaba (links) en Miroslaw Klaba (rechts) aan de slag op een server.


2000
OVH wordt registrar voor .fr en .be.

Eerste accreditaties


OVH kreeg de rechten om .fr en .be domeinnamen te beheren. Het bedrijf had 20 servers en drie medewerkers. Zodra hij een beetje geld verdiende, herinvesteerde Octave dit in nieuwe servers. Octave's broer ging, terwijl hij zijn studie voortzette, voor het bedrijf werken.


1999
Oprichting van OVH


24 Jaar oud en overtuigd van de noodzaak voor webhosting in Frankrijk, leende Octave Klaba 25.000 francs (ongeveer £ 3000) van zijn naaste vrienden en familie en besloot om zijn eerste bedrijf te starten: OVH. Vanuit het noorden van Frankrijk huurde hij tien servers van een provider in Parijs. Niemand geloofde in zijn project! Maar het bedrijf maakte een vliegende start.

Octave Klaba voor de eerste OVH racks.