Beveiliging en privacy van uw data is onze prioriteit
Al meer dan 15 jaar heeft OVH uw data gehost, en databescherming is altijd een van onze topprioriteiten geweest. Om de allerhoogste beveiligingsniveaus te garanderen, hebben we zorgvuldig efficiënte maatregelen getroffen, evenals een arsenaal aan goede werkwijzen op alle niveaus van onze organisatie en infrastructuren. Op deze manier kunnen we u een hoge beschikbaarheid, volledige transparantie, en gegarandeerde vertrouwelijkheid bieden.

Zwaar beschermde datacentersIn alle OVH-datacenters wordt de toegang strikt gecontroleerd. Om indringers en risico's te voorkomen, zijn alle locaties beveiligd met prikkeldraadomheiningen. Het gebied wordt ook gecontroleerd door constante videosurveillance en bewegingssensoren. Activiteit zowel binnen als buiten de datacenters wordt bewaakt en geregistreerd op beveiligde servers, met surveillanceteams die op locatie werken, 24/7.

Om ervoor te zorgen dat de toegang tot de OVH vestiging gecontroleerd en bewaakt wordt, zijn strikte veiligheidsprocedures ingesteld. Elke medewerker heeft een RFID naambadge met bijbehorende toegangsrechten. Deze worden regelmatig herzien, op basis van de bevoegdheden van iedere medewerker. Om toegang te krijgen tot het pand, moet elke werknemer eerst zijn badge indienen ter controle en vervolgens een beveiligde sluis passeren.

De datacenters hebben een nog hoger beschermingsniveau aangezien alleen bevoegd personeel daar kan komen. OVH is de enige beheerder van zijn faciliteiten.

OVH medewerkers moeten een RFID pas bij zich hebben als zij zich binnen de grenzen van het bedrijf bevinden.
Het managen van brandrisico'sElke kamer van elk datacenter is uitgerust met een detectiesysteem, brandblussysteem en brandwerende deuren. OVH houdt zich aan de APSAD R4 norm voor de installatie van draagbare en mobiele brandblussers, en beschikt over een N4 conformiteitscertificaat voor al zijn datacenters.NetwerkbeveiligingOVH zet zijn glasvezelnetwerk wereldwijd in. Als de nieuwste technologie, werd dit materiaal geselecteerd en geïnstalleerd. Het wordt door de ingenieurs van de hosting teams onderhouden.

Met ons netwerk kunnen we fantastische dienstkwaliteit leveren aan al onze klanten, ongeacht waar ze zijn gebaseerd. Het OVH-netwerk heeft een capaciteit van 8 Tbps in Europa en 4 Tbps in Noord-Amerika. Het is ook verbonden met 33 Points of Presence, verspreid over vier continenten. We hebben het OVH-netwerk ontworpen om volledig redundant te zijn: er zijn verschillende beveiligings-loops ingevoerd om dienstuitval. Met deze overvloed aan verbingingen kunnen uw gegevens de kortste route volgen, wat resulteert in minimale latentie en snellere laadtijden.

Het wereldwijde OVH-netwerk is volledig redundant. Dit is ook toegepast in de datacenters, die 2 aparte netwerktoegangen hebben.ServerbeveiligingDe technici zijn constant in de datacenters aanwezig, zodat zij bij een incident onmiddellijk kunnen reageren.

Menselijke aanwezigheid in de datacenters wordt door de OVH teams elk moment van de dag gegarandeerd, zodat de servers constant worden onderhouden. In het geval van een technisch probleem, kunnen zij onmiddellijk reageren en bent u ervan verzekerd dat uw server zo snel mogelijk wordt hersteld.

Bepaalde server series zijn ook uitgerust met dual power en dual NIC: de infrastructuur is redundant van begin tot eind.StroomvermogenDe OVH-datacenters worden aangedreven door twee afzonderlijke elektrische krachtbronnen en zijn ook uitgerust met UPS-apparatuur. Stroomgeneratoren hebben een eerste autonomie van 48 uur om een eventueel falen van het elektriciteitsnet op te vangen.

Elk datacenter wordt aangedreven door twee onafhankelijke krachtbron-aansluitingen. In geval van storing, zijn er generatoren om het over te nemen.Geografisch afgelegen datacentersOVH heeft 27 datacenters: 15 in Frankrijk, 6 in Canada, 1 in Polen, 1 in Duitsland, 1 in Australië, 1 in Singapore, 1 in het Verenigd Koninkrijk, en 1 in de VS.Hierdoor kan OVH voor de continuïteit van de dienstverlening zorgen, zelfs in geval van een ernstig incident. Bijvoorbeeld, de backup van data wordt gehost in Parijs en wordt elke dag op de machines in Roubaix gerepliceerd, terwijl de Hubic gegevens op de drie locaties worden gedupliceerd. OVH biedt ook dedicated servers aan zijn klanten, waarbij men kan kiezen om backups in meerdere externe datacenters uit te laten voeren.Anti-DDoSVoor onze speciale hostingdiensten hebben we een geïntegreerde beveiliging tegen alle soorten DDoS-aanvallen. We hebben negen anti-DDoS-infrastructuren opgezet met een capaciteit van 6x600Gps + 1x 240Gbps + 2x120Gbps in onze datacenters.

Op deze manier kan OVH 24/7 tot 4 Tbps mitigeren.

Meer informatie.Vertrouwelijkheid van de informatieOVH is een technische dienstverlener die een infrastructuur biedt waarop u uw gegevens kan hosten. Ongeacht hun aard, is hun toegang strikt gereglementeerd.

Meer informatie via videoOverzicht van de veiligheidsmaatregelen genomen door OVH.


De definitie van beveiliging volgens Germain Masse, COO (chief operating officer) bij OVH.