OVH NEWS | IT: NIEUWS, TRENDS EN INNOVATIE


Ontdekken, begrijpen en anticiperen
06/03/2017
Delen
OVH reorganiseert bestuursstructuur om de nieuwe ontwikkeling te ondersteunen


• Octave Klaba is benoemd tot CEO en behoudt zijn positie als voorzitter van de raad van bestuur.
• Laurent Allard wordt vicevoorzitter van de raad van bestuur.

De afgelopen twee jaar waren jaren van strategische aard voor OVH - vermogenstoename van €250 miljoen dankzij nieuwe internationale investeerders, een sterke omzetgroei, snelle globalisering met de opening van nieuwe datacenters in Australië, Singapore en Polen, en de oprichting van een managementteam in de Verenigde Staten - OVH zet nu een hogere versnelling in en heeft een nieuwe bestuursstructuur opgezet om zijn ontwikkeling nog verder te versnellen, met als doel een wereldwijde Cloud-leider te worden.

Laurent Allard is nu benoemd tot vicevoorzitter van de raad van bestuur. Hij is verantwoordelijk voor het creëren en leiden van het strategische comité van de groep. Zijn rol zal betrekking hebben op het bepalen van de strategie, leiden van de strategische planning, het beheer van publieke zaken, en het ontwikkelen van strategische allianties.
Octave Klaba is inmiddels benoemd tot CEO, gericht op de uitvoering van de strategie en het leiden van de technologische ontwikkelingen. Octave behoudt zijn positie als voorzitter van de raad van bestuur.

Deze verschuiving in rollen is erop gericht de toepassing van het strategische "Next Level"-plan te steunen met als doel het bereiken van een omzet van een miljard euro in 2020 en het inhuren van meer dan 1000 medewerkers over de komende twee jaar. Deze nieuwe organisatie zal OVH in staat stellen om de dubbele uitdaging aan te gaan: het versterken van de lange termijn ontwikkeling van de Groep, en het voorzien van het meest efficiënte operationele model om dit te bereiken.

"We veranderen onze respectieve rollen, maar nemen OVH sámen naar een nieuwe dimensie. Laurent gaat onze agenda leveren wat betreft de groei, terwijl ik van mijn kant nu gericht ben op de praktische uitvoering van de strategie, het mobiliseren van de teams en het leveren van toewijding aan onze klanten", aldus Octave Klaba, oprichter van OVH. "Na 18 jaar naderen we een nieuwe cyclus met behoud van de flexibiliteit en de ondernemingsgeest, waar onze kracht ligt".

"In twee jaar is OVH enorm gegroeid. We zijn nu in de positie om te beginnen aan het volgende hoofdstuk van deze ongelooflijke reis en het bedrijf nog verder te brengen", voegde Laurent Allard toe.