Hoe kiest u de beste cloudoplossing voor uw organisatie?

Data uitbesteden aan een derde partij was een paar jaar geleden nog ondenkbaar. Vandaag de dag zijn er veel organisaties die hun IT-systemen uitbesteden aan een externe cloudprovider. Maar met het enorme aanbod op de markt zien organisaties al snel door de bomen het bos niet meer. Om bedrijven te helpen bij de zoektocht naar een goede cloudprovider en -oplossing geeft Mehdi Bekkai, OVH's cloud computing productmanager, tips over hoe u een cloudoplossing kiest die het beste past bij uw organisatie.

Ontwikkelen en testen

VPS (Virtual Private Cloud) is een van de eenvoudigste oplossingen op de markt om de Cloud te proberen. Gebruikers profiteren van 'root' toegang tot de VPS en kunnen de dienst net als een dedicated server beheren, alleen wordt de admin verzorgd door de serviceprovider. Deze server is geschikt voor het ontwikkelen van applicaties, maar ook voor het hosten van een standaard website of een kleine e-commerce site. VPS is ideaal voor nieuwe bedrijven, en een belangrijke stap in de overgang naar de Cloud. Het geeft de mogelijkheid om cloud-functies op een virtuele server te testen tegen de laagst mogelijke prijs.

Het voordeel van OVH: "Met VPS kunt u zich richten op uw project in plaats van u bezig te houden met administratieve rompslomp en de complexe keuze aan applicaties en omgevingen. Bij OVH bieden wij performance-georiënteerde (SSD), high availability (Cloud) en verbeterde RAM VPS opties met driedubbel gerepliceerde data. We voegen er ook nog een Plesk-aanbod aan toe, met vele voorgeïnstalleerde diensten zoals WordPress en PrestaShop."

Mijn besluit is genomen: ik wil de Cloud proberen..

Public cloud opereert via een netwerk van fysieke servers en vormt de basis van een infrastructuur waarin tientallen instances of virtuele servers binnen enkele minuten kunnen worden uitgerold. Het is gericht op engine, of ‘compute’ performance en past goed bij een organisatie die veel data verwerkt, high performance computing (HPC) nodig heeft of e-commerce sites streamt of host. Door de snelheid kan er veel verkeer op een website worden verwerkt en is de beschikbaarheid van de site hoog.

Het voordeel van de OVH: "Met het pay-as-you-go betaalmodel van Public Cloud instances betaalt u voor elk van uw instances per uur of maand, en kunt u ze snel naar behoefte aan- of uitzetten. Virtualisatie gebeurt via OpenStack technologieën, zodat het kan worden geautomatiseerd (API) en vice versa. Dit betekent dat klanten hun infrastructuur en configuratie kunnen migreren naar Public Cloud wanneer zij hier zelf voor kiezen."

Ik wil mijn data opslaan, beschermen en de toegang ertoe behouden...

Naast dataverwerking biedt de Cloud ook een uitstekende manier van dataopslag, onafhankelijk, of als onderdeel van een 'compute'-aanbod. Er zijn twee verschillende soorten opslag, afhankelijk van uw behoeften:

Bij OVH is Public Cloud Storage gericht op dataopslag of backup in de Cloud. Het bestaat in twee varianten: Object Storage is geschikt voor bedrijven die onbeperkte dataopslag willen en altijd toegang nodig hebben tot deze data. Cloud Archive past beter bij organisaties die data voor een langere termijn op willen slaan en niet direct toegang behoeven.

Het voordeel van OVH: "Met OVH Object Storage wordt uw data drievoudig gerepliceerd en sterk beschermd", aldus Mehdi Bekkai.

Ik wil mijn eigen datacenter op afstand beheren...

Private Cloud wordt aanbevolen voor bedrijven die hun kritische/gevoelige projecten of applicaties in de Cloud willen plaatsen. In een 'single tenant' configuratie is elke klant de enige gebruiker van een schaalbare infrastructuur die volledig toegewijd is aan het garanderen van een optimaal beveiligingsbeleid.

Met deze configuratie kunt u uw eigen infrastructuur bouwen en beheersen naar gelang uw specifieke behoeften: het hosten van websites, applicaties, Software as a Service (SaaS), softwarepakketten (management tools voor bedrijven), enz.

"OVH's Private Cloud bestaat uit twee pakketten: de eerste is met Dedicated Cloud; een veelzijdige oplossing die de beste prijs/prestatieverhouding biedt. Ondertussen is Software Defined Datacenter' (SDDC) een high-performance cloud voor het bouwen en beheren van uw eigen cloud, integratie van een netwerkbeheeroplossing (NSX). Dit pakket is internationaal verkrijgbaar, identiek in alle OVH-datacenters. "

Het voordeel van OVH: "Toegang tot de VMware hypervisor (licenties inbegrepen) stelt u in staat om onbeperkt virtuele machines te maken. De starterspakketten worden binnen 30 minuten geleverd, en aanvullende fysieke resources in 5 minuten. Bovendien heeft Private Cloud zelfs de vereiste certificering voor het hosten van bankgegevens (PCI DSS)."

Ik kan niet kiezen tussen Public en Private...

Prestatie en/of opslag, datagevoeligheid, verkeersschommelingen en meer: er zijn vele variabelen die elke cloud-infrastructuur uniek maken. De keuze tussen Public en Private Cloud is niet makkelijk. "Met vRack biedt OVH u de mogelijkheid om deze verschillende technologieën te combineren in één enkele infrastructuur, zodat u de producten optimaal kunt gebruiken naar eigen voorkeur. Zo plaatsen veel OVH-klanten hun voornaamste activiteiten bijvoorbeeld in een Dedicated Cloud, en beheren ze burst door instances te implementeren in de Public Cloud. "

Het voordeel van OVH: "Dit pakket is van toepassing op meerdere producten. Op het vRack (het OVH privénetwerk) kunt u verschillende pakketten van meerdere datacenters verbinden, ongeacht waar ze zich in de wereld bevinden, en kunt u zo dichter bij uw klanten blijven."

En wat gebeurt er met mijn bestaande netwerk?

Sommige bedrijven hebben hun eigen infrastructuur en willen deze behouden terwijl ze zich uitbreiden op cloud-infrastructuren via een on-premise/off-premise configuratie. "Om te voldoen aan deze specifieke behoefte hebben we vRack Connect ontwikkeld. Dit is ideaal voor bedrijven die een deel van hun productie of data op hun eigen netwerk willen bewaren en de rest naar de Cloud willen uitbesteden om te profiteren van de on-demand schaalbaarheid en resources. Zo kunnen bedrijven een deel in eigen beheer houden en ook gebruik maken van de flexibiliteit van de cloud."

Het voordeel van OVH: "Met een gedeelde of dedicated verbinding (tot 10 Gbps gegarandeerd), is vRack Connect beschikbaar via het wereldwijde PoP-netwerk (Points of Presence). Naast dit netwerk ontwikkelt OVH een ecosysteem van partners zoals Equinix Cloud Exchange, zodat we gemakkelijker interconnecties met onze datacenters kunnen activeren."

Mijn klantaccountSales contactWebmail OVHcloud Blog

Welkom bij OVHcloud!

Meld u aan om uw producten en diensten te bestellen, te beheren en uw bestellingen te volgen

Inloggen