#OVHSummit 2018: Keynote van Octave Klaba, OVH’s oprichter en CEO

Hoi! Hallo allemaal, welkom op de zesde OVH Summit! Het is al jaren een droom van mij om ooit eens Metallica voor jullie te spelen. Echt te gek! Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden – het is een van mijn favoriete bands. Allez, we zijn van start. Let's get down to business!

De mogelijkheid om u elk jaar weer te ontmoeten, is erg belangrijk voor me. Dit is het ideale moment om u te laten zien wat we hebben gedaan, waar we naartoe gaan, en om uw feedback te krijgen. De afgelopen paar maanden is OVH enorm gegroeid. Net als de wereld om ons heen, die voortdurend verandert. Het flitst ons voorbij – in volle vaart! Het lijkt soms alsof alles en iedereen vooruit sprint naar het onbekende, zonder doel, zonder richting. Hoe kunnen we de controle terugkrijgen? Hoe kunnen we betekenis geven aan de manier waarop de wereld verandert? Ik heb wat ideeën die ik graag met u wil delen.

Ieder van ons hier bevindt zich middenin de digitale revolutie. Weet u, ik heb een bepaalde overtuiging. Misschien is het afkomstig uit mijn verleden, mijn familiegeschiedenis. Ik weet zeker dat we deze overtuiging delen: Vrijheid is van onschatbare waarde. Een waarde die te allen tijde moet worden beschermd. Vandaag de dag is vrijheid ook nauw verbonden met data. Data heeft alles in de moderne wereld veranderd. En data zal alles blijven veranderen; het is voortdurend in ontwikkeling. Dit is de grote transformatie van onze eeuw. En wij bij OVH staan aan het hart van deze datarevolutie. Het is een revolutie die iedereen raakt. Het maakt dingen mogelijk die we ons nooit eerder konden voorstellen. We hebben nog nooit zo veel kunnen creëren en innoveren als vandaag. Alles lijkt mogelijk: een langer leven, het overwinnen van ziekten, toegang tot alle kennis..

Maar we zijn ons er ook van bewust dat deze data-explosie vele vragen oproept. In wat voor wereld willen we leven? Waar moet innovatie toe dienen? Hoe kunnen we onze vrijheid behouden?

Als je 't mij vraagt, staat de datarevolutie voor vooruitgang. Het is een revolutie gemaakt voor mensen. Niet om mensen tegen te werken. Deze revolutie brengt vrijheid en is naar mijn mening een nuttige vooruitgang.

Ik denk dat u, net als wij, gelooft dat vertrouwen de basis is van alles. En dat u net als wij denkt dat nabijheid belangrijk is in onze relaties. En dat ook u de controle over data wilt behouden. Net als wij, weet u dat tijd kostbaar is. Net als wij, wilt u transparante, betaalbare en volledig voorspelbare prijzen.

Het alternatief dat vrijheid biedt. Dát is de rol die wij willen spelen. Bij OVH willen we onze klanten en partners helpen slagen, maar met een andere, alternatieve cloud. Om deze reden hebben we besloten om OVH’s motto te wijzigen van "Innovation is Freedom" naar "Innovation for Freedom".

Wat betekent dat voor u? Sommige OVH klanten betalen 10 euro per jaar en anderen enkele miljoenen euro per maand. Het loopt ontzettend uiteen. Maar voor ieder van jullie moet alles glashelder zijn. Dus willen we alles vereenvoudigen. Uw feedback is daarbij enorm belangrijk. Door onze 1,4 miljoen klanten te bestuderen, hebben we vier manieren vastgesteld om te communiceren met onze producten, vier toepassingen ervoor,  vier situaties waarin onze producten worden gebruikt. Daarom hebben we besloten om 4 productgebieden te ontwikkelen – we noemen ze universa: OVHmarket, OVHspirit, OVHstack, en OVHenterprise. Laten we op elk van hen wat nader ingaan.

OVHmarket. Een toolkit voor het versnellen van uw groei.

Voor ondernemers die een bedrijf willen ontwikkelen met behulp van digitale oplossingen. Via OVHmarket bieden wij u een reeks web-, telecom- (in Frankrijk) en clouddiensten die snel kunnen worden opgezet en gebruiksvriendelijk zijn, voor de beste prijs en met de steun van onze lokale partners.

OVHspirit. Alle infrastructuurelementen die worden gebruikt voor de bouw van uw cloudplatform.

Voor liefhebbers van infrastructuur, hardware en netwerken - iedereen die een cloudplatform wil bouwen. Via OVHspirit bieden we een schaalbare, multilokale cloudinfrastructuur. Het is gebaseerd op geavanceerde technologieën, ontworpen voor specifieke behoeften, en biedt een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding.

OVHstack. Uw Public Cloud platform, gebaseerd op open standaarden.

Dit is voor degenen met een cloud-ready benadering, die schaalbare applicaties in de cloud moeten ontwikkelen. Met OVHstack krijgt u een public cloud die wereldwijd wordt geïmplementeerd, maar toch eenvoudig kan worden geïntegreerd in uw ecosysteem. Bovendien blijft het omkeerbaar.

OVHenterprise. Een alternatieve cloud voor succesvolle digitale transformatie.

Voor beleidsmakers die strategische doelen willen bereiken middels een alternatieve cloudprovider.  Met OVHenterprise houdt u de controle over uw data dankzij het gebruik van een hybride cloud die onze public cloud, private cloud en andere clouds op de markt combineert.

Voilà, dat zijn onze 4 universa! Maar ze zijn er niet om u in te sluiten. Integendeel! Vaak gebruikt u ons aanvankelijk in één universum, zoals persoonlijke webhosting of een domeinnaam in OVHmarket. Later gebruikt u ons uiteindelijk in een ander universum, bijvoorbeeld een dedicated server in OVHspirit of de Public Cloud in OVHstack. U kunt tegelijkertijd producten uit meerdere universa gebruiken. De keuze blijft aan u. Uw gebruikerservaring, de manier waarop u bestellingen plaatst en uw diensten uitbreidt, is van belang. De manier waarop u de diensten kunt configureren en verbinden is van belang. Uw ervaring van de klantenservice bij vragen of andere zorgen is van belang.

We zullen deze strategie overal implementeren, in Europa, in Canada, de VS, in Azië. Maar de daadwerkelijke implementatie, op operationeel niveau, is multi-lokaal. We passen ons aan de lokale wetgeving aan door zelfstandige rechtspersonen te creëren per land of continent. Een kleine herinnering: OVH is het enige bedrijf dat u de keuze kan bieden voor een cloud met of zonder de Patriot Act. OVH is de enige wereldwijde speler die u in staat stelt om de controle over uw gegevens te behouden. Wij zijn het alternatief!

Ik heb een vraag voor u. Wie van jullie heeft uzelf niet in een van deze vier universa kunnen plaatsen? Steek uw hand op. Oké. Ik ben zeer geïnteresseerd. Ik wil u graag ontmoeten, en met u in gesprek gaan als dat mogelijk is? We kunnen een afspraak maken en erover praten. Is dat goed? Ik wil inzicht krijgen in uw behoeften en uw ideeën integreren in onze oplossingen in elk universum.

Wie van jullie heeft uzelf wél in een of meer van de vier universa herkend? Ik heb een idee. Als onderdeel van de Summit hebben we vier stands georganiseerd, elk is gewijd aan één universum – ofwel productgebied. Ga naar deze stands en praat met onze teams om te zien of we aan uw behoeften kunnen voldoen. Als u twijfels hebt, of een nieuw idee, of als u uiteindelijk niets voor u vindt in een van de vier universa, dan zou ik u graag willen ontmoeten en dit met u bespreken. Is dat een goed idee? Dank u!

Hetzelfde geldt als u een partner bent. Jullie als partners, in al jullie diversiteit qua activiteiten, zijn erg belangrijk voor ons. Jullie brengen elk een eigen waarde met zich mee. Ik zou ook graag met u in gesprek willen gaan, om echt inzicht te krijgen in uw werkwijze en hoe OVH u kan helpen bij uw dagelijkse zaken.

OVH's strategie en visie definiëren - hee, dat is mijn nieuwe baan! Ik wil de tijd nemen om uw uitdagingen en behoeften te begrijpen, ons werk constant in vraag te stellen en met u samen te werken om de strategie van OVH te ontwikkelen.

Om deze droom waar te maken en de gehele strategie ervoor uit te kunnen voeren, heb ik Michel Paulin gevraagd om de algemene leiding van OVH over te nemen. Ik ben erg blij dat hij zijn vertrouwen in mij heeft gesteld en heeft besloten zich bij ons aan te sluiten. Hij heeft bedrijven en teams altijd helpen groeien met kick-ass leiderschap en een gedrevenheid om het DNA van het bedrijf te behouden.

Dankzij hem kan ik nu een stap terug doen en de tijd nemen om u te ontmoeten, naar u te luisteren en vorm te geven aan onze visie op de toekomst van OVH.