#OVHSummit 2018: Productaankondigingen

Op donderdag 18 oktober vond de 6e editie van de jaarlijkse OVH Summit plaats. Alle delen van het OVH ecosysteem kwamen bijeen. Octave Klaba, CEO en oprichter van het bedrijf, deelde zijn visie op een ander type cloud. Hij kondigde daarbij de lancering van vier productgebieden aan – de afgelopen maanden heeft OVH een uitgebreide klantanalyse uitgevoerd en werden er vier klantcategorieën, vier manieren van dienstgebruik vastgesteld. Aan de hand daarvan zijn vier kerngebieden (‘universa’ genaamd) ontwikkeld: OVHmarket, OVHspirit, OVHstack, en OVHenterprise. Deze vier universa, die de komende maanden geleidelijk zullen worden ingezet, hebben elk hun eigen afzonderlijke productpagina's, om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften en werkwijzen van alle klanten. Een kort overzicht:

 

OVHmarket – een digitale toolkit voor het versnellen van uw eigen groei

 • Met Cloud Web kunt u uw eigen webprojecten, zoals een website, een e-commerceplatform of een mobiele app, in een veilige en krachtige omgeving implementeren. Deze innovatieve oplossing combineert de eenvoud van managed hosting met de voordelen van een dedicated virtual private server. Bovendien is er voor het gebruik geen speciale administratieve kennis vereist.
 • Met Visibility Pro (momenteel alleen in Frankrijk verkrijgbaar) kunnen webhostingklanten de informatie en contactgegevens van hun bedrijf online in meerdere mappen beheren vanaf een specifieke interface, beschikbaar in hun Control Panel. Dit vergroot hun zichtbaarheid in zoekmachines, sociale netwerken en op navigatieplatformen, en vergemakkelijkt de interactie met hun community's door specifieke inhoud voor hen te publiceren of te reageren op hun feedback.

 

 

OVHspirit – alle infrastructuren voor het bouwen van een cloudplatform

 • OVH klanten met dedicated servers zullen hun bandbreedte de komende weken zien verdubbelen - zonder enige prijsstijging. Klanten met een topsnelheid van 500 Mbp/s zullen het zien toenemen tot 1 Gbp/s voor dezelfde prijs.
 • OVH zal zijn dedicated server reeks volledig opnieuw ontwerpen. Het doel is om een meer divers en gemakkelijk gestructureerd dienstenaanbod te creëren, dat is aangepast voor professioneel gebruik en toch scherp geprijsd blijft. Dedicated servers en VPS zullen blijven profiteren van zowel modulaire opslagoplossingen als OVH netwerk- en beveiligingsdiensten: OVH heeft zijn eigen 15 Tbit/s wereldwijde glasvezelnetwerk met 34 Points of Presence en DDoS-bescherming inbegrepen in de prijs. Ze zullen beschikbaar zijn in 28 OVH datacenters op vier continenten, waaronder in de Verenigde Staten. Overigens blijft OVH de enige aanbieder van dedicated servers wereldwijd, zowel binnen als buiten de reikwijdte van de Patriot Act en de Cloud Act.
 • Daarnaast werkt OVH ook zijn high-end dedicated server reeks bij. De nieuwe HG 2019 servers beantwoorden aan bedrijven die op zoek zijn naar producten die een hoog niveau van betrouwbaarheid, veiligheid en performance bieden terwijl de kosten laag blijven. De servers zijn gebaseerd op de Intel Xeon Scalable en Optane DC technologieën en zijn met name geschikt voor intensieve dataverwerking. Deze innovatie is mogelijk gemaakt dankzij een sterke samenwerking tussen OVH en Intel ter ontwikkeling van een nieuwe generatie cloudinfrastructuurdiensten: "Onze inmiddels tien jaar durende samenwerking met OVH heeft zich gericht op het leveren van uitgebreide en hoogwaardige cloudoplossingen voor een grote verscheidenheid aan klantbehoeften", aldus Jeff Wittich, directeur van Cloud Service Provider Business bij Intel. "In dit tijdperk van datacentrisch computergebruik blijven we innoveren met OVH om onze nieuwste technologieën – inclusief Intel Xeon Scalable processors en Intel Optane technologie – in OVH's cloud te brengen om tegemoet te komen aan de steeds toenemende klantbehoefte aan voordelige, krachtige platforms voor de uitvoering van datagerichte workloads, zoals data-analyse en in-memory databases." Tegen het einde van het jaar zal OVH deze productlijn uitbreiden met servers die speciaal zijn ontworpen voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

 

OVHstack: het openbare cloudplatform met open standaarden

 • Om te voldoen aan de behoeften van cloud-natives en ontwikkelaars die willen bouwen op microservice-architecturen, introduceert OVH Managed Kubernetes in een private bètaversie. Onze belofte: een kant-en-klaar Kubernetes-platform beheerd via de OVH Public Cloud die flexibiliteit én hoge prestaties biedt tegen een lage prijs.
 • Om de dataverwerking te vereenvoudigen, biedt OVH een hele reeks gebruiksklare data-infrastructuren: OVH Analytics Data Platform, een open source big data analytics oplossing op basis van Apache Hadoop die binnen een uur kan worden ingezet in Public Cloud; een beheerde big data cluster oplossing die wordt aangedreven door zowel onze dedicated servers als onze partners Cloudera en Claranet; en de nieuwe Cloud Databases oplossingen die nu MariaDB, MongoDB, MySQL, PostgreSQL, en Redis omvatten. In combinatie met dit aanbod voor databeheer en -verwerking, en om de aanname van deep learning technologieën te versnellen, voegt OVH een nieuwe GPU reeks toe aan zijn Public Cloud aanbod: een NVIDIA GPU oplossing uit de TESLA V100 reeks, evenals het bijbehorende softwareplatform NVIDIA GPU Cloud. Maar de innovatie stopt daar niet dit jaar! Verschillende nieuwe OVH Labs projecten wachten op uw feedback, waaronder een high-availability aanbod van Cloud Databases, een kant-en-klaar machine learning platform, en nieuwe tools voor dataverwerking zoals OVH Analytics Data Compute, welke het gebruik van Apache Spark vereenvoudigt.
 • OVH blijft ook groeien in de regio Azië-Pacific. Tegen het einde van het jaar zal OVH’s Public Cloud de reeksen Instance en Storage beschikbaar hebben in de datacenters in Sydney en Singapore. Public Cloud zal ook beschikbaar zijn in drie nieuwe regio's in Frankrijk. Tegelijkertijd integreren we ook een virtuele router en een Load Balancer (Instance reeks) in ons Public Cloud aanbod, evenals een aantal monitoring-tools (Logs, Metrics, Insight) die het gebruik en de performance bewaken.

 

OVHenterprise: een alternatieve cloud vooreen succesvolle digitale transformatie

 • OVH breidt zijn aanbod voortdurend uit om bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van een multicloud-strategie die on-premise infrastructuren en cloudinfrastructuren combineert. Met OVHcloud Connect kunnen bedrijven op een volledig geïsoleerde en veilige manier verbinding maken met het OVH netwerk via vele wereldwijd beschikbare PoP's met een hoge mate van betrouwbaarheid en flexibiliteit.
 • Uitbreiding van OVH's Software Defined Datacenter (SDDC) aanbod: integratie van VMware vSAN technologie. De vSAN hosts integreren lokaal gebaseerde opslag op basis van de nieuwste NVMe/SSD technologieën, en zetten een nieuwe stap in de richting van hyper-converged infrastructuren en high-performance.
 • De groep versterkt zijn relaties met zijn technische partners. Een hoogtepunt is het Veeam Enterprise aanbod waarmee alle gebruikers van VMware virtualisatieoplossingen, ongeacht of ze OVH klanten zijn, kunnen profiteren van de flexibiliteit van Veeam licenties. Vervolgens kunnen ze backups maken van virtuele machines, ongeacht hun locatie (on-site, bij een andere cloudprovider, of bij OVH) terwijl ze de controle behouden over hun digitale infrastructuren.

We zullen u via e-mails en www.ovh.nl op de hoogte brengen zodra de nieuwe oplossingen beschikbaar zijn. Stay Tuned!