OVH zet zijn internationale uitbreiding voort met de oprichting van een nieuw datacenter in de VS

Roubaix, 23 februari 2017

OVH zet zijn internationale uitbreiding voort met de oprichting van een nieuw datacenter in de VS

OVH, wereldleider op het gebied van cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS), kondigde vandaag de aanschaf van een nieuw datacentergebouw in de Verenigde Staten aan. Deze faciliteit, gelegen in Hillsboro, Oregon, verbindt Vint Hill, Virginia als tweede VS datacenter, met een derde Noord-Amerikaans datacenter in Canada. Met deze installaties kan OVH zijn meer dan een miljoen klanten ondersteunen in hun behoefte aan wereldwijde aanwezigheid, en voldoen aan de groeiende vraag naar uitbestede digitale infrastructuren over heel de wereld.

451 Research voorspelde dat het totaal aan clouduitgaven $21.9 miljard zou bedragen in 2016, en zou stijgen tot meer dan $44.2 miljard in 2020. Bestaande cloudgebruikers zetten schaalvergroting in voor hun IT-omgevingen, terwijl andere bedrijven hun IT moderniseren door voor het eerst naar de Cloud te verhuizen. En van die vraag heeft, volgens de schatting van Global Industry Analysts, de VS markt het grootste aandeel – met een geschatte waarde van minstens $7.5 miljard in 2020.

OVH maakt gebruik van zijn gepatenteerde groene technologie om datacenters te draaien met een aanzienlijk lager stroomverbruik. Hun zelfontworpen watergekoelde servers besparen energie op koeling, en stellen het bedrijf in staat om de beschikbaarheid en efficiëntie van de servers te verhogen, als gevolg van de doeltreffende warmteoverdracht ervan.

De Vint Hill en Hillsboro datacenters zullen ook profiteren van deze koeltechnologie, een belangrijk concurrentievoordeel in de Noord-Amerikaanse markt: "Jarenlang hebben toonaangevende tech-bedrijven geprobeerd erachter te komen hoe ze hun datacenters goedkoper kunnen koelen", zegt Pascal Jaillon, Vice President Research & Development voor OVH US. "Traditionele datacenters gebruiken dure geforceerde airconditioning om hun servers te koelen. OVH's innovatie wat betreft datacenterkoeling is slechts de eerste van de vele innovaties die in deze groeiende markt zullen worden geïntroduceerd."

Het nieuwe VS Westkust datacenter, gekoppeld aan het Vint Hill datacenter aan de Oostkust, zal redundancy en schaalbaarheid garanderen aan bedrijven in de VS. Het Hillsboro datacenter, op slechts 30 kilometer afstand van Portland, zal ongeveer 80.000 servers bevatten op een gebied van 10.000 vierkante meter. Het in oktober aangekondigde Vint Hill datacenter is momenteel onderhevig aan constructie en personeelswerving. Eerste aanbiedingen aan bedrijven die willen uitbreiden naar de Amerikaanse datacenters zullen naar verwachting vanaf deze zomer beschikbaar zijn vanaf de Vint Hill locatie.

Met deze nieuwe locatie erbij heeft OVH nu 23 datacenters wereldwijd (en meer in aankomst), verspreid over elf landen en vier continenten. Het Hillsboro datacenter breidt het globale glasvezelnetwerk uit, wat top performance biedt met een capaciteit van 10+ Tbps voor optimale latency en veiligheid.
Om constante hoge kwaliteit te leveren biedt OVH 32 points of presence over heel de wereld en heeft het een glasvezelnetwerk dat duizenden kilometers omspant. Daarnaast zijn alle nieuwe datacenters voorzien van anti-DDoS.

Stap in het OVH avontuur

OVH heeft meerdere vacatures, in de Verenigde Staten: Werken bij OVH US en op andere locaties: OVH Vacatures.

Daarnaast zal OVH deelnemen aan de Lord Fairfax Community College Job Fair op 6 maart, 2017.

Meer informatie over OVH's datacenterlocaties en aanbiedingen:
Ontdek.

Over OVH

OVH, specialist op het gebied van cloud computing en internet-infrastructuur, biedt innovatieve producten en diensten gericht op dedicated servers, private en public cloud. Sinds zijn oprichting in 1999 heeft het bedrijf zich gevestigd als partner van honderdduizenden professionals wereldwijd.  

OVH's internationale succes is te danken aan zijn ontwikkelingsmodel gebaseerd op innovatie, en volledige controle over de eigen hostingketen - van serverproductie en in-house onderhoud van de infrastructuur, tot klantenondersteuning. Voor elke oplossing kan OVH al zijn klanten stabiliteit, performance en betrouwbaarheid waarborgen, tegen de beste prijs.

Voor up-to-date informatie kunt u OVH volgen op Twitter @ovh_nl.  

Perscontact
Alberto Wieske
alberto.wieske@ovh.corp.com

Mijn klantaccountSales contactWebmail OVHcloud Blog

Welkom bij OVHcloud!

Meld u aan om uw producten en diensten te bestellen, te beheren en uw bestellingen te volgen

Inloggen