OVH NEWS | IT: NIEUWS, TRENDS EN INNOVATIE


Ontdekken, begrijpen en anticiperenDe recentste OVH foto's

Bekijk alle foto's

Fotogalerij

Leer OVH beter kennen. Elke week publiceren we foto's over het nieuws in ons bedrijf: actuele technologische innovaties, verbeteringen in de hardware levering, de voortgang in de bouw van een datacenter en impressies, zowel de grote evenementen als de kleine details van het dagelijks leven bij OVH worden in beeld gebracht. De fotogalerij toont een blik op de ontwikkelingen bij OVH.

Netwerk

Bekijk alle foto's

OVH Summit

Bekijk alle foto's

Technologieën

Bekijk alle foto's

Servers

Bekijk alle foto's


2015

Augustus

Game servers

La carte mère z97 Gryphon est proposée dans la configuration des serveurs Game d’OVH. Ici, elle est équipée d’une RAM Kingston hyperX de 1600 mhz et d’un processeur i7 4790K.

OVH’s network

Voici l’un des 54 châssis optiques Cisco dont dispose OVH en Europe. Grâce à ce type d’équipement, les routeurs situés dans la Roubaix-valley sont directement reliés, par exemple, à ceux de Francfort. Sur cette photo, les ports 100G vont être raccordés au réseau OVH.

Productie

Cet été, OVH met en place une nouvelle organisation dans son processus de production de serveurs.

Juni

Nieuwe Sales & Marketing Director, UK

Hiren Parekh is de nieuwe Sales & Marketing Director voor OVH UK.

VeeamON Forum Award

OVH ontving de award voor beste cloud provider voor zijn backup solutions die het aanbiedt onder zijn Dedicated Cloud.

Bezoek van de graffiti artist LEM

Het was hier, op dit voormalige fabrieksterrein, dat OVH begon met het opzetten van de campus, die uiteindelijk toekomstige werknemers van het bedrijf zal verwelkomen. Dit was een kans voor LEM, lokaal graffiti artist, om terug te komen naar de plaats waar hij één van zijn eerste creaties schilderde.

Achter de schermen tijdens de OWT

Adélaide Moulière, Sale & Marketing Product manager, bereidt zich voor om het podium op te gaan tijdens de OVH World Tour 2015 te Straatsburg.

Het gebruik van glasvezel

OVH koos ervoor om te investeren in de implementatie van zijn eigen glasvezelnetwerk. Het wordt beheerd met DWDM hardware en momenteel gemigreerd naar 100 G coherent technologie, het OVH netwerk zal een totale capaciteit van 3 Tbps bieden aan het wereldwijde internet.

Electriciteit en datacenters

Om de serverruimtes van energie te voorzien, heeft OVH grote hoeveelheden elektrische kabels nodig. Het datacenter in Straatsburg bijvoorbeeld had 30 km hoogspanningskabels nodig.

OVH netwerk: meer power

OVH vergroot de kracht van haar netwerk door het vervangen van zijn 10G duplex glasvezel kabels met 100G kabels.

April

Enorme opslagcapaciteit

We hebben SSD Intel DC S3300 Series hard drives met 800 GB toegevoegd aan de OVH Enterprise, Hosting en Infrastructure dedicated server series.

Amin en Rocket01

OVH deed een beroep op twee straatartiesten, Amin uit Roubaix en Rocket01 uit Sheffield, om een muurschildering te maken op de muur van R&D. Vezels, neuronen en synapsen: het werk weerspiegelt de intellectuele en collectieve levendigheid van OVH's innovatie hub.

Netwerk 2015

12 Cisco N7706 switches in combinatie met 10 ASR-9000 routers zullen worden geïnstalleerd voor eind juli. Hierdoor zullen de PoP's in Frankfurt, Amsterdam, Londen, Warschau, Parijs en Newark (EU) tot 3,2 Tbps in 100 Gbps bereiken.

OVH Campus persconferentie

Op donderdag 2 april kwamen journalisten en lokale raadsleden op bezoek bij OVH voor de eerste OVH Campus. Het doel van de Europese webhosting leider is om 1.000 afgestudeerden te werven voor 2019. De heer Klaba, Managing Director van de OVH Group, en Guillaume Delbar, de burgemeester van Roubaix, praten hier over dit enorme project.

Het publiceren van informatie over het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Het boorgat dat in Roubaix werd gegraven, zal het mogelijk maken om elektrische stroom te leveren aan de toekomstige OVH datacenters in Roubaix. Het EFRO installeerde kabels voor een extra 20 megawatt. Lionel Deny, OVH's Manager van datacenter operations, wordt ter plaatse geïnterviewd.

Het publiceren van informatie over het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Het boorgat dat werd gegraven in het Roubaix kanaal zal de elektrische stroom leveren aan de toekomstige OVH datacenters in Roubaix. EFRO zal kabels installeren, die een extra 20 megawatt kunnen leveren. Arnaud Steyer, manager van elektriciteitinfrastructuren bij OVH, en Francis, on-site technicus, houden een oogje op de huidige en toekomstige elektrische aansluitingen.

High performance storage

OVH biedt een high performance storage met HGST Ultrastar C10K1800 1,2 TB 10.000 RPM/min 2,5 inch hard disks.

Maart

Het bedrijf Clic and Walk, gevestigd in Roubaix, organiseerde van 13 tot 15 maart de tweede editie van Happy Hacking Days op het La Plaine Images de Tourcoing. OVH is een partner van het event en Nathan Castelein, software engineer bij OVH, (rechts) was jurylid. Tijdens deze wedstrijd, gingen de teams voor 48 uur een leuke en ludieke uitdaging aan: het maken van een 'reis'-app.

De SEO Camp'us werd opgericht in 2009 en is een event met lezingen en workshops over alles omtrent SEO. OVH was voor het eerst partner van deze bijeenkomst van deskundigen.

De SEO Camp'us werd opgericht in 2009 en is een event met lezingen en workshops over alles omtrent SEO. Rémi Bacha, sinds 3 jaar SEO Manager bij OVH, was gastheer van de 'Server: waar te beginnen?'-conferentie, die op vrijdag 20 maart werd gehouden.

Elk kwartaal organiseert de directie van OVH een driemaandelijkse interne vergadering waar alle medewerkers worden uitgenodigd. Laurent Allard, OVH's nieuwe CEO, nam deze kans waar om de Roubaix Valley community toe te spreken.

De zonsondergang vanaf het dak van het Roubaix-4 datacenter.

Op 17 en 18 maart, organiseerde OVH haar eerste Kick-Off. Tijdens deze gelegenheid op deze historische locatie (Hermitage Gantois te Lille) werd gesproken over de toekomst.

Januari

OVH nam deel aan het 7e International Cyber Security Forum op 20 en 21 januari in Lille. Het evenement was gewijd aan de rol van cyber security in digitale processen.

OVH nam deel aan het 7e International Cyber Security Forum op 20 en 21 januari in Lille. Het evenement was gewijd aan de rol van cyber security in digitale processen.

De SSD Pblaze 3L 1.2 TB hard disks worden getest in het OVH lab. Deze bieden 2,4 GB/s read spead en 1,1 GB/s write speed.

Momenteel worden er elke week 350 servers geproduceerd midden in de Roubaix vallei. In 2014, werden 25.000 servers gebouwd door de productie teams.

Om het ontwerp van de benodigde onderdelen van het server waterkoeling systeem te perfectioneren, heeft OVH onlangs geïnvesteerd in een laser. Vloeibare stikstof verdrijft de materie die voorafgaand door de laser werd verhit.

2014

December

Om zijn positie als marktleider in de wereldwijde cloud te versterken, werd de financiering verhoogd met 267 miljoen euro. Medio december, organiseerde OVH een privébezoek aan de tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons in Beaubourg om alle investeerders te bedanken.

Het 7e diner voor software managers en ontwerpers in de Nord-Pas de Calais regio in Frankrijk werd voor de eerste keer georganiseerd door OVH, in haar gebouwen in Roubaix. Op de agenda: presentatie van de Top 250 Franse software-uitgevers en developers, SaaS Academy en gedachte uitwisselingen tijdens een buffet.

Voor de kerstdagen bezocht de kerstman de kinderen van de OVH werknemers!

Lille is een van de 9 steden die recent het "French Tech"-label kregen. Voor deze gelegenheid bezocht Axelle Lemaire, de franse staatssecretaris van Digitale Economie, het Roubaix 4 datacenter om de OVH directie te ontmoeten.

Dit jaar, begon OVH aan een World Tour met 18 data in Europa en Noord-Amerika, om haar klanten te ontmoeten en de nieuwste innovaties en technologieën te presenteren. De OVH World Tour in Keulen was een van de laatste events in 2014 en deze leidt naar een nog ambitieuzere tour in 2015.

De P3700 en P3600 modellen uit de nieuwe Intel SSD NVMe serie worden momenteel getest op RunAbove. Deze zijn uitgerust met een high-speed PCI Express 3.0x4-interface, compatibel met het NVMe protocol en hebben tot 4 GB read/write speed. Vertragingstijden zijn tot een minimum beperkt en zijn perfect aangepast aan de gegevensoverdracht tussen de server en de storage.

OVH heeft 500 medewerkers in Roubaix, en dit aantal is groeiende. Om optimaal voor de teams te zorgen, heeft OVH een nieuw bedrijfsrestaurant geopend. Dit is een nieuwe fase in de groei van het bedrijf.

De schaduw van Octave Klaba hangt over de OVH medewerkers die samen een drankje doen op de laatste 2014 kwartaalborrel. Deze driemaandelijkse borrels zijn een gelegenheid om de vorige maanden en de toekomstige doelstellingen te bespreken.

Om bedrijven te stimuleren om te werven via werkstages, hebben MEDEF Nord-Pas-de-Calais en de KVK van de Franse noordelijke regio de belangrijkste en meest innovatieve stages van lokale bedrijven beloond met een award. OVH was één van de 3 winnaars in de 'Bedrijven met meer dan 300 werknemers'-categorie.

November

Er werd druk gewerkt aan de nieuwe kantine, en het nieuwe bedrijfsrestaurant opende een paar dagen later haar deuren voor de 500 medewerkers die in de Roubaix vallei werken!

Het RunAbove team was aanwezig op de OpenStack Summit, die plaatsvond op 3 t/m 7 november, en stond te popelen om hun ballonnen los te laten!

De OVH medewerkers bevinden zich over de hele wereld. Er wordt onder andere gecommuniceerd met de nieuwste videoconferentie-apparatuur.

De technische teams van OVH zijn hard aan het werk om de 'Hardware Bench & Innovation'-ruimte gereed voor gebruik te maken

Tijdens de VMworld Europe in Barcelona op 13 oktober ontving OVH een award voor de Europese "Service Provider of the Year".

OVH bracht als wereldprimeur de eerste cloud computing instances uit op basis van Power8, de nieuwe generatie IBM processors.

OVH RunAbove was 3 tot en met 7 november aanwezig tijdens de OpenStack summit in Parijs.

Oktober

Pierre Ourdouillé wordt geïnterviewd door Cédric Ingrand, journalist van het Franse televisiekanaal LCI.

Van 14 tot 16 oktober stond de OVH stand op VMworld Europe in Barcelona

Alexandre Morel, Alban Schmutz en Octave Klaba, tijdens de persconferentie, na de keynote van de OVH Summit 2014.

8 Vertegenwoordigers van 12 Europese OVH filialen kwamen naar Roubaix voor de Dedicated Cloud training.

Octave Klaba in zijn kantoor, gefilmd voor een reportage over OVH, die zal worden uitgezonden op het Franse televisiekanaal Canal+.

Backstage tijdens de VMworld Europe in Barcelona.

De opening van de OVH Summit 2014 in Parijs: Octave improviseert en speelt een epische Pink Floyd song op zijn basgitaar!

Alexandre Morel, VP Sales & Marketing, achter de schermen, voordat hij het podium opgaat tijdens de OVH Summit 2014 in Parijs.

Alban Schmutz, SVP Business Development & Public Affairs, legt de OVH strategie uit aan Julie Mouly Mauduy.

Het analyseren van praktijkgevallen van OVH gebruikers tijdens een "post-it" workshop, geleid door Anne Claire Maury, ergonomist.

Uitzicht over de Roubaix vallei vanaf het dak van het Roubaix 4 datacenter tijdens het bezoek van de ambtenaar van het noordelijke departement.

Een drone wordt geprepareerd om over de Roubaix vallei te vliegen.

Backstage tijdens de shoot voor de OVH Telecom homepage (slechts verkrijgbaar in Frankrijk).

Neem een kijkje achter de schermen van de OVH World Tour! Welcome to New York!

Augustus

Octave Klaba, oprichter en CEO van OVH en Pierre Ourdouillé van Runabove, samen in het OVH kantoor te Wroclaw (Polen).

Het OVH.PL team, te Wroclaw, werkt aan de OVH mail infrastructuur en het Exchange anti-spam systeem.

RunAbove high performance storage: de FR en PL teams zijn aan het brainstormen.

Het RunAbove team bouwt aan het nieuwe high performance storage systeem voor de Cloud Computing solution.

Juli

MeiAprilMaart

FebruariJanuari

2013

December

NovemberOktober

AugustusJuli

Juni

Mei

AprilMaartFebruariJanuari2012

DecemberNovemberOktoberSeptemberAugustusJuli

Juni

MeiApril

Maart

Februari

Januari2011

DecemberNovember

Oktober

SeptemberAugustus

Juli

Juni

MeiAprilMaart

Februari

Januari2010

December

November

Oktober

SeptemberAugustusJuniMeiMaartFebruariJanuari

2009

OktoberSeptemberAugustusJuliJuniMeiAprilMaartFebruariJanuari