Load Balancing IP


Multi-service en inter-datacenter
load balancer


Vanaf 9,99/maand excl. btw


High availabilityHet controleren van de beschikbare diensten


Het Load Balancing IP zal traffic niet naar een onbeschikbare component leiden, tenzij deze weer beschikbaar wordt verklaard door de OVH omgeving. Dit betekent dat u niet langer verzoeken van uw klanten zult verliezen of uw kritische bedrijfsactiviteiten in gevaar zult brengen. Deze functie is gebaseerd op probe testen die kunnen worden geconfigureerd en gedeactiveerd (HTTP, OCO, etc.).

Distributie prioriteit


In elk datacenter kunt u de grootte bepalen van uw gedistribueerde diensten om uw traffic te verspreiden volgens uw regels. Deze configuratie (API: SetWeight) is vooral nuttig wanneer uw server park heterogeen is en de capaciteit van uw (VPS, VM, dedicated servers) diensten ongelijk is. Hiermee kunt u de traffic vaker verdelen over Higher capacity servers.

Een configureerbare monitoring


Naast Ping Monitoring heeft u ook de mogelijkheid om OCO sondes te configureren. Deze applicatie-gerichte solution maakt het de administrator mogelijk om zijn eigen monitoring beleid te bepalen en om de status van elke component van zijn infrastructuur in detail te volgen. Dus ook de beschikbaarheidscriteria kan worden gedefinieerd.

Automatisch overschakelen naar een alternatieve dienst


Het Load Balancing IP maakt het mogelijk om een hoog beschikbare infrastructuur in een Master/Slave configuratie te implementeren.
Deze functie (API: BackupState) migreert automatisch de traffic naar de Slave dienst als er een fout wordt ontdekt in de Master.