vRack


Privé interconnectie van AL uw infrastructuren
wereldwijdWat is een vRack?Het vRack of virtual rack maakt meerdere servers mogelijk (ongeacht hun aantal en de fysieke locatie in ons datacenter) en verbindt deze naar een virtual switch binnen hetzelfde private netwerk. Uw servers kunnen vertrouwelijk en veilig communiceren met elkaar (binnen een dedicated VLAN).

U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het huren van racks in een datacenter, u kunt servers en switches geleverd krijgen en deze installeren. Het onderhoud van hun hardware is gegarandeerd.

Uw servers communiceren veilig binnen uw eigen netwerk (VLAN). U kunt kiezen om uw servers alleen toegankelijk te maken vanaf uw eigen netwerk en/of via het openbaar netwerk. Uw private netwerk wordt fysiek beheerd door OVH, dus u heeft geen software applicaties of netwerk configuratie nodig op uw servers.
Aansluiten van uw serverDe 'Cisco ASR 9000' wordt gebruikt als bridge voor de vRack. Deze bevinden zich bij de gateway naar elk datacenter en zijn met elkaar verbonden om de gegevens door te geven zonder door het openbare netwerk te gaan. De Nexus 6000 en Nexus 2000 fungeren als netwerk gateways om al uw servers met elkaar te verbinden.
ASR 9000


NEXUS 2000


NEXUS 6000

Inter-datacenter connectiesMet de ingezette glasvezelinterconnecties en beheerd door de DWDM-apparatuur, biedt het OVH netwerk een totale capaciteit van 3 Tbps. De verbindingen tussen elk datacenter zijn verdubbeld om gemakkelijk van route te veranderen indien dit nodig is en kunnen coherent 100 Gbps gebruiken.


Het netwerk maakt ultrasnelle inter-datacenter verbindingen mogelijk:


Roubaix => Beauharnois: 40 ms

Gravelines => Straatsburg: 9 ms

OVH's Amerikaanse netwerk.
500 Gbps capaciteit op het internet.


OVH's Europese netwerk.
2.500 Gbps capaciteit tot het internet.


OVH's netwerk in Azië.