Disaster Recovery Plan as a Service

Kant-en-klare Disaster Recovery Plan (DRP) oplossing om uw applicaties naar een Private Cloud van OVHcloud te repliceren en mogelijk gegevensverlies door een incident te voorkomen.

Powered by 6.5 version

Beveilig uw gegevens op een geavanceerde manier

Zerto PRA 6.5 is bedoeld voor iedere onderneming die haar systemen wil beschermen tegen storingen, gegevensverlies en serviceonderbrekingen. Of u nu over uw eigen omgeving beschikt, of reeds een Private Cloud in een van onze datacenters heeft, u kunt in beide gevallen uw gegevens beschermen in een van onze andere datacenters.

De twee Private Cloud-oplossingen in twee verschillende datacenters moeten door OVHcloud verstrekt zijn. Als u over uw eigen datacenter beschikt, dan moet een enkele Private Cloud bij OVHcloud gekozen worden.

Bij een noodgeval worden uw applicaties die in een on-premises datacenter gehost zijn, overgezet naar een Private Cloud van OVHcloud.

Bij een noodgeval worden uw applicaties die in een eerste Private Cloud gehost zijn, overgezet naar een tweede Private Cloud van OVHcloud. De gegevens zijn op een andere plek opgeslagen.

Gemakkelijke installatie en beheer

  • Volledige toegang tot de Zerto Virtual Manager (ZVM) interface door het gebruik van de bestaande OVHcloud vSphere-accounts.
  • Daarnaast helpt de toegang tot de Zerto ZVM API u om uw Disaster Recovery Plan uit te werken. Met de RESful API‘s kunt u veel taken automatiseren die bij het beheer van uw DRP nodig zijn, zonder de Zerto-gebruikersinterface te hoeven gebruiken.

Geavanceerde functies

  • Met File Level Restore kunt u nu specifieke bestanden vanaf een virtual machine terugzetten.
  • Voer fijnmazige migratietests uit met de mogelijkheid om tests binnen een begrensd gebied in een Virtual Protection Group (VPG) uit te voeren.

Belangrijkste voordelen van de oplossing

Beschikbaar op al onze Private Cloud reeksen

Powered by

Schakel direct over in één klik

In geval van nood klikt u op "FAILOVER" in uw Zerto-interface om uw backup-infrastructuur te starten. Implementatie van uw Disaster Recovery Plan is nog nooit zo eenvoudig geweest!

RTO: enkele minuten

Continue high-speed synchronisatie

VM's (+ Vdisk) worden gekopieerd met een gemiddelde snelheid van 90 MB/s(1) dankzij de kwaliteit van het OVH-netwerk, welke tien keer sneller is dan de marktstandaard.
Uw data wordt vrijwel in realtime gekopieerd.

RPO: enkele seconden

Veilige dataoverdracht

Het OVH glasvezelnetwerk tussen datacenters wordt ingezet om uw gegevens te synchroniseren. De data wordt overgedragen tussen verschillende sites via een VPN wat betekent dat al uw uitwisselingen veilig zijn.

Beheer uw budget

Profiteer van een transparante oplossing waarbij u de controle hebt over de configuratie:

Kies de VM's die u wilt beschermen
Kies uw backup-infrastructuur

Dankzij een active/active configuratie kunt u productie aanvullen met een tweede Private Cloud!

(1) Gemiddelde snelheid opgenomen gedurende één week synchronisatie tussen de datacenters van OVH in Roubaix en Strasbourg. (niet bindend)

Eenvoudige tarieven 'per VM'

Door Zerto beveiligde VM's

Transparante activering van Zerto vSphere 6.5 op uw twee Private Cloud infrastructuren van OVHcloud.

Prijs per beveiligde VM

30,00/maand excl. btw

U kunt de oplossing activeren in uw Control Panel.


Configureer Zerto PRA op uw Private Cloud in enkele minuten

1
Ik implementeer een secundaire Private Cloud in een nieuw OVHcloud-datacenter.
2
Ik activeer mijn oplossing voor activiteitshervatting per virtuele machine en configureer deze vanaf de beveiligde Zerto Virtual Manager interface
3
Ik zet mijn gegevens met één klik over naar de nieuwe infrastructuur. Vanaf dan zijn ze beschermd en beschikbaar in de secundaire infrastructuur.

RPO en RTO

De Zerto-oplossing synchroniseert uw data voortdurend met een hoge snelheid. Dit vermindert drastisch uw dataverlies dat kan voorkomen tijdens een noodgeval. De hersteltijd (RTO) is ook sterk verminderd omdat uw VM's automatisch gereboot worden op uw backup-infrastructuur wanneer u overschakelt.

RTO, ofwel 'Recovery Point Objective', verwijst naar de maximale tijd dat u bereid bent om data te verliezen.

RTO, ofwel 'Recovery Time Objective', verwijst naar hoe snel kunt u overschakelen naar uw backup-infrastructuur.

DRP: best practice

Om er zeker van te zijn dat uw Disaster Recovery Plan goed functioneert, is het belangrijk dat u de essentiële zaken in acht neemt en de nodige stappen uitvoert:

Uw monitoring-oplossing definiëren

Opzetten van een waarschuwingssysteem
Ten minste twee communicatiekanalen
(SMS, e-mail...)
Onafhankelijke infrastructuurmonitoring

Interne DRP-organisatie

Identificatie van stakeholders
Gestructureerd actieplan
Escalatieprocedure

Tests

Simuleer maandelijks een switch tussen infrastructuren

Een cruciaal onderdeel van uw DRP is het testen van migratie van een infrastructuur naar een backup-infrastructuur. Het is aan te raden om dergelijke tests maandelijks uit te voeren.

Uw eerste stappen met Zerto

Met onze 'How-to'-reeks begeleiden wij u stap voor stap bij het implementeren van uw configuraties.