Bescherming tegen DDoS-aanvallen

Met de exclusieve Anti-DDoS oplossing garandeert OVH dat uw hostingsysteem altijd beschikbaar is, zelfs tijdens een aanval!

DDoS, wat is dat?

Een DDoS-aanval probeert uw site onbeschikbaar te maken, de bandbreedte van de server te overbelasten of de resources worden zo gebruikt dat deze uitgeput raken. In de meeste gevallen gaat het om de meest ernstige aanvallen op niveau 7. Hierbij wordt een grote hoeveelheid PHP- aanvragen uitgevoerd, in een poging het systeem te overbelasten.


Tegenwoordig is er een groter risico op aanvallen en zijn er meer meldingen omdat IT en de gebruikte tools die gebruikt worden om een aanval te veroorzaken nu voor iedereen toegankelijk zijn. Daarnaast is er een toename in de gross load, oftewel het vermogen van aanvallen om zelfs de zwaarste infrastructuren te beschadigen.


Beveiliging door OVH

Het waarborgen van de veiligheid en duurzaamheid van de online applicaties van haar klanten is voor OVH altijd een prioriteit geweest. In de loop der tijd is ervaring opgedaan om op dergelijke problemen te anticiperen, te beheren en af te weren. Hierdoor konden intelligente en sterke tools worden ontwikkeld voor de Dedicated Servers en Cloud producten, die massale aanvallen kunnen afslaan.


Deze tools werden aangepast en toegepast op andere producten, waaronder webhosting producten, die niet eerder zo'n geavanceerde protectie hadden. Voorheen, moesten websites die te veel verzoeken ontvingen, worden afgesloten om schade te voorkomen aan de gehele dienst en andere klanten.


Om aanvallen te bestrijden, heeft OVH standaard een mitigatie solution geïntegreerd, gebaseerd op VAC-technologie. Dit is een exclusieve combinatie van technieken, die uw dataverkeer zeer snel en in realtime analyseert. Deze technieken ontdekken en onderscheppen automatisch aanvallen, maar laten ook legitieme verzoeken passeren. Bovendien, presteert de load sharing beter, omdat de introductie van PHP-FPM de reactietijd van de servers heeft verbeterd. Er is dus niet langer een risico dat de dienst verzadigd raakt.


Meer informatie kunt u vinden in het complete overzicht van onze DDoS-bescherming.