CrontabPlan en beheer automatisch de verrichtingen op uw Webhosting

Werkingsprincipe


Met Crontab kunt u automatisch verrichtingen uitvoeren, zoals het starten van een bepaalde taak of programma, de verzending van e-mails of het plannen van activiteiten.
Net als met de Windows Task Scheduler kunt u uw updates en taken automatiseren door de tijd, datum en frequentie te configureren.

U kunt:


  • Een update of de uitvoering van een script automatiseren
  • Back-ups van uw website en databases maken
  • Gegevens binnenhalen voor de update van uw website
  • De kritieke data van uw website controleren om een website te beveiligen
  • E-mails met logs of links naar back-ups verzenden


Hoe kunt u het gebruiken?


Log eenvoudig in op uw manager en plan de uitvoering van de taken in uw control panel.

U kunt eenvoudig scripts aanmaken voor periodieke taken. Selecteer het script, de tijd en de uitvoeringsdatum van de taak van uw keuze.

U selecteert het script en de dag en tijd waarop u het wilt uitvoeren.De voordelen:


  • Gebruik Crontab op uw shared hosting: dit systeem was voorheen bestemd voor gebruikers van dedicated servers en is nu beschikbaar op de Shared hosting. U kunt gebruik maken van Cron op al onze hosting offertes. U kunt een back-up van uw website of databases automatiseren op elk gewenst moment. U hoeft slechts de datum, de frequentie en het tijdstip te kiezen.

  • Monitoring van taken: dit kan direct vanuit uw manager, waar u na kunt gaan of de taken succesvol uitgevoerd zijn. Als een taak niet is uitgevoerd, krijgt u error berichten, zodat u toekomstige taken kunt aanpassen.

Meer informatie NB: u kunt 1 taak maximaal 1 keer in het uur plannen.Voor gevorderde gebruikers: voorbeeld van een script voor de back-up en het comprimeren van 2 databases:


<?php
system("mysqldump --host=uw_server_mysql --user=naam_van_uw_database --password=wachtwoord_van_database > backup.sql");
systeem("gzip backup.sql");
system("mysqldump --host=uw_server_mysql --user=naam_van_uw_database --password=wachtwoord_van_database > backupbase2.sql"); system("gzip backupbase2.sql");
?>


U kunt vervolgens via de manager de frequentie (elke week of elke maand) voor de uitvoering van de taak plannen.