Pagina's laden tot 7 keer sneller met PHP-FPM
Pagina's tot 7 keer sneller met PHP-FPM
Vandaag de dag zijn er vele online-toepassingen gemaakt via Content Management (CMS). Een van de meest bekende en beschikbare in de modules, ook opgenomen als een module in onze web hosting oplossingen, is WordPress, dit wordt momenteel alleen gebruikt voor 1 op de 6 nieuw geplaatste online website's wereldwijd!

Echter, deze systemen vormen nieuwe uitdagingen, vooral voor de Webhosting-infrastructuur. De CMS-oplossingen doen een beroep op enorm veel libraries (brongegevens gebruikt door de computerprogramma code's). Zo kan een enkele site vele duizenden elementen omvatten, die allen via de webbrowser van uw bezoekers geupload en geïnterpreteerd moeten worden.

Om al de websites van onze klanten een ​​betere gebruikerservaring te bieden, heeft OVH haar web hosting platform herzien en ondersteunt nu alle web hosting aanbiedingen met de FPM-technologie. Volgens onze tests, biedt deze oplossing in vergelijking met een identieke hosting zonder optimalisatie, tot 7 keer sneller browsen. Sommige gebruikers melden zelfs een vertienvoudigde prestatie!Wat is PHP-FPM?


Een verzoek gemaakt mbv PHP, een van de meest voorkomende programmeertalen op het net, bestaat uit het interpreteren van bestanden of bijbehorende scripts, en elke interpretatie is gebaseerd op elementen en acties die moeten worden uitgevoerd. Standaard wordt een PHP-bestand gelezen in een identieke en onafhankelijke wijze, bij elk verzoek, zonder rekening te houden met enige eerdere verzoeken.

Met PHP-FPM, worden de elementen en instructies, die gebruikt worden wanneer er een verzoek wordt gedaan, opgeslagen, in de cache van de server, om direct te worden hergebruikt, indien hetzelfde verzoek opnieuw wordt gedaan.

Minder verzoeken op de bestandsserver betekent minder load op de machine (gemiddelde load), en een betere beschikbaarheid van resources om andere taken uit te voeren.
Wat is PHP-FPM?
Concreet betekent dit, dat wanneer de acties van een bezoeker op uw website een verzoek op het systeem teweegbrengen, moet de PHP-interpreter worden gestart, in het geheugen worden gezet, de vereiste elementen worden opgenoemd, deze moeten worden gevonden en er moet worden gecontroleerd of de code geldig is. Ten slotte, wanneer alles gereed is, wordt het verzoek uitgevoerd.

Met gebruik van PHP-FPM zijn al deze handelingen reeds bekend en opgeslagen op de server. Hun interpretatie is dus veel sneller, zoals ook het laden van de pagina's dat erop volgt.Wie kan PHP-FPM goed gebruiken?


De voordelen van de FPM-techniek zijn nog beter zichtbaar op online structuren, zoals CMS, omdat ze gebaseerd zijn op meerdere PHP-bestanden die vaak en in grote aantallen worden gebruikt. Echter, er zijn voordelen op andere structuren, hou in gedachten dat het zelden voorkomt dat een website niet PHP gebruikt. Dus het is bijna zeker dat uw project hier ook van zal profiteren.

De PHP-FPM optimalisatie is opgenomen en geactiveerd op al onze webhosting aanbiedingen. Echter, ondanks optimalisatie, hangt de uitvoering van uw scripts ook af van het aantal PHP workers die beschikbaar zijn voor interpreteren. Echter, upgraden naar een hoger bereik op een hoger tarief zal dus inhouden dat er meer workers nodig zijn en daardoor is er evenveel voordeel als met PHP-FPM.
Wie kan PHP-FPM goed gebruiken?Aanvullende informatie en geavanceerde configuraties


PHP-FPM is standaard geïnstalleerd en geconfigureerd op onze laatste 2014 web aanbiedingen. Het enige wat u hoeft te doen is deze voordelen gebruiken!

Meer informatie over PHP-FPM, vooral op technisch niveau, en hoe deze functie op een OVH hosting moet worden geconfigureerd, zie onze handleiding .