High availability

Hoge beschikbaarheid

Ons webhosting systeem maakt gebruik van de meest geavanceerde technologieën om u te voorzien van een dienst met de beste kwaliteit.

OVH heeft een stabiele en betrouwbare infrastructuur.

De data


Uw website data opslagruimte is gebaseerd op high performance file servers met tientallen harde schijven.

Gespecialiseerde serversDe web- en e-mailservers


Meer dan 1.000 dedicated servers draaien gelijktijdig, dankzij redundante load balancers om de verzoeken van uw bezoekers efficiënt af te handelen.

Load balancing en redundante servers zorgen in het geval van uitval van een of meerdere servers voor dat uw website volledig toegankelijk blijft.

Er zijn geen onderbrekingen, geen vertragingen, alles is transparant. Met dit systeem kunnen we u 99,9 % beschikbaarheid garanderen: een zeer hoge beschikbaarheid!
Dezelfde opslagmethode en load balancing principes worden toegepast bij de e-mail servers.

De SQL database servers


De opslag van MySQL databases van uw websites vindt plaats op speciale en uitsluitend daarvoor bestemde servers.

Elke SQL server is bijzonder krachtig en heeft meerdere schijven in RAID-1. Dus, als de schijf van een server problemen ondervindt, dan zal een andere schijf de acties automatisch overnemen, zonder verlies van de gegevens. Ook dat hoort bij de hoge beschikbaarheid van OVH.

De andere servers


Dezelfde technologie wordt gebruikt voor de servers die de Anonymous FTP-ruimtes en de REAL ruimtes voor de streaming van audio en video beheren.