Maak een online winkel met PrestaShop

Verkoop uw producten online door een voordelige e-commerce website te maken tegen lage kosten, en pas deze vervolgens aan met behulp van de functies die zijn opgenomen in de PrestaShop-module.


PrestaShop: dé oplossing voor het eenvoudig opzetten van een e-commerce website in 5 minuten

Met PrestaShop kunt u een moderne, op maat gemaakte online winkel bouwen en beheren. Het heeft zich snel bewezen als een populaire oplossing over de hele wereld voor online verkopers en webagentschappen.

PrestaShop is een gemakkelijk toegankelijke tool, dus u hebt geen technische expertise nodig om uw website aan te passen. Gebruik de themaconfigurator die bij de oplossing is gevoegd om een grafisch charter voor uw e-commerce website te kiezen dat past bij uw smaak of bedrijf.

De voordelen van PrestaShop

Op maat maken


Met meer dan 2000 thema's om uit te kiezen, en veel responsieve thema's (aangepast voor mobiel), kunt u uw online winkel opzetten zonder dat u vaardigheden als webontwikkelaar nodig hebt.

E-commerce


PrestaShop biedt antwoorden op alle problemen. Of u nu uw productcatalogus wilt beheren, veilige betalingsprocedures wilt beheren, promoties wilt beheren of marketingstrategieën wilt implementeren om uw verkoop te vergroten; PrestaShop kan hierbij helpen.


Community


De community kan hulp bieden en bijdragen aan discussies op alle niveaus (documentatie, ondersteuning, thema's ...)

Hogere SEO-ranking


Verbeter de SEO-ranking voor uw winkel om verkeer van zoekmachines te krijgen. Met de opties die beschikbaar zijn in het gedeelte "ranking" van uw Control Panel, kunt u de structuur van elke pagina eenvoudig optimaliseren.


Creëer een online winkel in 3 stappen

Wilt u een e-commerce website opzetten maar heeft u weinig technische programmeerkennis? Geen probleem! Volg simpelweg onze handleiding:

1

Kies een webhosting en koppel het aan een domeinnaam.

2

PrestaShop installeren met de 1-klik module.

3

Configureer uw e-commerce website: kiezen van uw template, creëren van productpagina's, instellen van betaal-/transportmethoden.1 - Bestel een webhostingplan

Om te beginnen moet u een domeinnaam reserveren en een webhostingplan kiezen voordat u uw online winkel gaat maken. Met een webhostingplan hoeft u niet afhankelijk te zijn van een webplatform dat een beperkt aantal productpagina's autoriseert of vereist dat u voor elke verkoop een commissie betaalt. Voor een vast maandelijks bedrag kunt u uw online winkel lanceren en deze zo vaak aanpassen als u wilt.

Om PrestaShop te krijgen en al zijn voordelen te ontdekken, abonneert u zich op het OVH Performance webhostingplan, zodat uw website piekbelastingen aankan. Reserveer nu uw domeinnaam - het is gratis* bij een webhostingplan.

Personal


1 domeinnaam
100 GB schijfruimte
10 e-mailadressen
 Onbeperkt dataverkeer

1,99
/maand excl. btw (€2,41 incl. btw)

Pro


1 domeinnaam
250 GB schijfruimte
100 e-mailadressen
 Onbeperkt dataverkeer

4,99
/maand excl. btw (€6,04 incl. btw)

Cloud Web


1 domeinnaam
1 vCore 2.4GHz
2 GB RAM
10GB schijfruimte SSD  

9,99
/maand excl. btw (€12,09 incl. btw)

Performance


1 domeinnaam
500 GB schijfruimte
1000 e-mailadressen
 Onbeperkt dataverkeer

9,99
/maand excl. btw (€12,09 incl. btw)

Domeinnaamcreatie en -overdracht gratis voor het eerste jaar, daarna verlengingen in rekening gebracht tegen de jaarlijkse prijs uit de volgende lijst: com, net, biz, info, org, naam, fr, re, eu, zijn, ES, IT , de, at, co.uk, me.uk, org.uk, nl, us, ca, cz, ch, in, lt, dk, pm, so, se, yt, tf, wf, pt, pl, ovh , xyz.

: waarvan 15 GB toegewezen aan de serverconfiguratie.

Inbegrepen bij uw hostingpakket

OVH host uw PrestaShop-website op een geoptimaliseerd platform. Omdat het gebruiksklaar is, hoeft u zich geen zorgen te maken over installaties en technische updates wanneer u uw professionele PrestaShop-website maakt.

PHP 7 + FPM
Laad uw pagina's tot 7 keer sneller, met de FPM-functie (FastCGI Process Manager) standaard geactiveerd, en de allernieuwste PHP-versies.
SSL
Verbeter de veiligheid en prestaties door een SSL-certificaat te verkrijgen met DV, OV en EV-beveiliging.
Anti-DDoS bescherming
Onze exclusieve Anti-DDoS zorgt ervoor dat uw webhosting te allen tijde beschikbaar blijft, ook bij een aanval!
Privé SQL of shared
Creëer zoveel databases als u wilt, met een combinatie van schaalbaarheid, performance en configuratievrijheid.

Alleen beschikbaar bij de aanbieding Performance.

Backup en herstel
Werkt uw website niet meer goed nadat u uw scripts hebt gewijzigd? Elk webhosting plan heeft een backup optie.
Multidomeinbeheer
Met de multisites-optie kunt u meerdere websites hosten op hetzelfde webhosting plan.

2 - PrestaShop installeren

Wanneer u een webhostingplan bestelt dan heeft u de mogelijkheid om de PrestaShop-module gratis te installeren. U krijgt de meest recente versie, vooraf geïnstalleerd en geoptimaliseerd om perfect te werken met webhostingplannen.

PrestaShop-webhosting

3 - Configureer uw online winkel

U ontvangt een e-mail met de inloggegevens die u nodig hebt om u aan te melden bij het admin panel voor de module. Zodra u deze e-mail hebt ontvangen kunt u uw e-commerce website configureren.
PrestaShop 1.7 dashboard
  • Ga aan de slag: begin met het bewerken van de templates van uw online winkel. PrestaShop biedt een gratis thema dat u kunt aanpassen met uw logo en uw eigen afbeeldingen. U kunt ook een breed scala aan optionele thema's gebruiken om een unieke website te maken die bij u past.
  • Bezoekers letten vooral op productpagina's. Voeg zoveel mogelijk informatie toe voor elk item in uw catalogus: de prijs, beschrijving, afbeeldingen, maten en kleuren die beschikbaar zijn en of deze op voorraad zijn. Productpagina's die rijk zijn aan inhoud zullen uw expertise onder de aandacht brengen en uw websitebezoekers aanmoedigen producten van uw website te kopen. Als u meer aan uw inhoud wilt werken, maakt u een WordPress-blog en koppelt u deze aan uw e-commerce website.
  • Bied de populairste en veiligste betaalmethoden betaalmethoden aan uw klanten: creditcard, bankoverschrijving en PayPal.
  • Installeer modules voor transporteurs die u gebruikt om uw producten te bezorgen. U kunt bezorgkosten voor elk artikel definiëren.
  • Een breed scala aan marketing modules en tools zijn beschikbaar om te downloaden via het admin panel, zodat u uw website en conversiepercentages kunt verbeteren: promocodes, sms en e-mail verzenden, prijsvergelijkingen, sociale netwerken.
  • Nadat u alle benodigde modules hebt geïnstalleerd, staat uw winkel klaar om zijn eerste bestellingen te ontvangen.

Bent u er klaar voor?

Maak een Prestashop-website

Weet u niet zeker welk CMS u moet kiezen? Bekijk de volledige lijst met onze modules over een website maken.

FAQ

Kan OVH me helpen mijn e-commerce website te configureren in PrestaShop?

We zorgen ervoor dat de module die u hebt geselecteerd optimaal is geïnstalleerd. We kunnen echter geen ondersteuning bieden voor het gebruik en de configuratie ervan. Als u hierbij ondersteuning nodig heeft, kunt u de officiële documentatie van de modules raadplegen: https://docs.ovh.com/nl/hosting/1-klik-modules/

U kunt steeds profiteren van de expertise van de communities rondom deze producten voor zowel technische als esthetische kwesties.