Creatie van een WordPress-blog

Publiceer uw WordPress-blog of showcase uw website binnen enkele minuten. U hoeft zich geen zorgen te maken over installatie of technische informatie.


WordPress gebruiken om een blog op te zetten

WordPress is een ware marktleider onder open source content management systemen. Het is enorm populair omdat het makkelijk te gebruiken en zeer aanpasbaar is, en kwalitatief hoogstaande diensten biedt ter verbetering van de SEO-ranking. Ongeveer 25% van alle websites wordt gebouwd met dit systeem.

WordPress is een volledige applicatie die u kunt inzetten om uw content gemakkelijk online te publiceren. Aangezien het zo eenvoudig te gebruiken is, kunt u de inhoud van uw website via een control panel wijzigen zonder er technische kennis voor nodig te hebben.

Publiceer artikelen, foto's of video's. Communiceer met uw sitebezoekers in forums onder elke post.

De voordelen van de WordPress-CMS

Gebruiksgemak


Geschikt voor gebruikers zonder technische kennis, én web development experts.

Op maat maken


Duizenden templates en plugins voor responsieve en moderne websites.


Community 


Verken het ecosysteem van informatie-uitwisseling en hulp, raadpleeg het officiële forum voor uw toekomstige optimalisaties, en ontdek nieuwe plugins.

SEO 


De WordPress-omgeving optimaliseert uw content en dus uw ranking in de zoekmachines. SEO-plugins voegen geavanceerde functies toe ter verbetering van uw SEO


Publiceer een WordPress-site in slechts 3 stappen

Hoe maakt u een WordPress-blog? Heel gemakkelijk! Volg simpelweg deze handleiding:

1

Kies een webhosting en koppel het aan een domeinnaam.

2

Installeer WordPress met een 1-klik module.

3

Configureer WordPress
Selecteer een visueel sjabloon en publiceer uw eerste artikel.1 - Bestel een webhostingplan

Webhosting maakt het mogelijk om een site toegankelijk te maken tegen lage prijzen en zonder reclame. Zo houdt u uw website online zonder afhankelijk te zijn van een webplatform.

Om te profiteren van de voordelen van WordPress, raden wij u aan u te abonneren op het OVH Pro aanbod. Reserveer nu de gratis domeinnaam* bij de hosting.

Personal


1 domeinnaam
100 GB schijfruimte
10 e-mailadressen
 Onbeperkt dataverkeer

1,99
/maand excl. btw (€2,41 incl. btw)

Pro


1 domeinnaam
250 GB schijfruimte
100 e-mailadressen
 Onbeperkt dataverkeer

4,99
/maand excl. btw (€6,04 incl. btw)

Cloud Web


1 domeinnaam
1 vCore 2.4GHz
2 GB RAM
10GB schijfruimte SSD  

9,99
/maand excl. btw (€12,09 incl. btw)

Performance


1 domeinnaam
500 GB schijfruimte
1000 e-mailadressen
 Onbeperkt dataverkeer

9,99
/maand excl. btw (€12,09 incl. btw)

Het eerste jaar gratis aanmaak en overdracht van het domein, vervolgens is verlenging mogelijk tegen de jaarlijkse verlengprijs, uit de volgende lijst: com, net, biz, info, org, naam, fr, re, eu, be es , het, van, bij, co.uk, me.uk, org.uk, nl, ons, ca, cz, ch, in, lt, dk, pm, dus, zie, yt, tf, wf, pt, pl , ovh, xyz

: waarvan 15 GB toegewezen aan de serverconfiguratie.

Inbegrepen bij uw hostingpakket

OVH host uw Wordpress-site Het is al gebruiksklaar - u hoeft zich geen zorgen meer te maken over installaties en technische updates voor de bouw van uw professionele website.

PHP 7 + FPM
Laad uw pagina's tot 7 keer sneller, met de FPM-functie (FastCGI Process Manager) standaard geactiveerd, en de allernieuwste PHP-versies.
SSL
Verbeter de veiligheid en prestaties door een SSL-certificaat te verkrijgen met DV, OV en EV-beveiliging.
Anti-DDoS bescherming
Onze exclusieve Anti-DDoS zorgt ervoor dat uw webhosting te allen tijde beschikbaar blijft, ook bij een aanval!
Privé SQL of shared
Creëer zoveel databases als u wilt, met een combinatie van schaalbaarheid, performance en configuratievrijheid.

Alleen beschikbaar bij de aanbieding Performance.

Backup en herstel
Werkt uw website niet meer goed nadat u uw scripts hebt gewijzigd? Elk webhosting plan heeft een backup optie.
Multidomeinbeheer
Met de multisites-optie kunt u meerdere websites hosten op hetzelfde webhosting plan.

2 - Installeer WordPress

U zult geen tijd verliezen met het downloaden van WordPress-bestanden en ze handmatig op een server installeren - met OVH kunt u gratis een WordPress-module installeren. Er wordt automatisch een database aangemaakt om al uw inhoud op te slaan. Wanneer u een webhostingplan bestelt, is er tijdens het bestelproces een stap voor het kiezen van een CMS; kies WordPress uit de lijst met modules.
WordPress-webhosting
Als u al een OVH-webhostingplan gebruikt dan gaat u naar het gedeelte 'Webhosting' in uw Control Panel. Met slechts één klik kunt u WordPress op uw website installeren.

3 - WordPress configureren

Eerst ontvangt u een bevestigende e-mail met essentiële informatie, zoals de link voor toegang tot uw admin-interface (voor de module) en de referenties die u moet gebruiken. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, geeft u uw website een titel, en kunt u aan de slag!
WordPress-dashboard
  • Ga aan de slag door een graphic charter te kiezen dat uw imago weerspiegelt in het gedeelte 'Uiterlijk'. De community biedt een te downloaden reeks WordPress-thema's waarvan sommige gratis beschikbaar zijn, andere voor een prijs. Filter uw thema-zoekopdracht op populariteit en functies, om de juiste keuze voor uw website te vinden.
  • Breng uw bedrijf of blog onder de aandacht door het creëren van pagina's. Het enige dat u nu hoeft te doen, is uw eerste artikelen schrijven. Gebruik de werkbalk om de lay-out van uw tekst te verbeteren en leesvriendelijker te maken.
  • Zoek naar extensies om het beheer van reacties te optimaliseren, de prestaties van de pagina te verhogen en de veiligheid van uw blog te verbeteren.

Bent u er klaar voor?

Creëer een WordPress-website

Weet u niet zeker welk CMS u moet kiezen? Bekijk de volledige lijst met onze modules over een website maken.

FAQ

Kan OVH me helpen mijn WordPress-blog te configureren?

We zorgen ervoor dat de module die u hebt geselecteerd, optimaal is geïnstalleerd. We kunnen echter geen ondersteuning bieden voor het gebruik en de configuratie ervan. Als u hierbij ondersteuning nodig heeft dan kunt u de officiële documentatie van de modules raadplegen: https://docs.ovh.com/nl/hosting/1-klik-modules/

U kunt steeds profiteren van de expertise van de communities rondom deze producten voor zowel technische als esthetische kwesties.

Kan ik de module handmatig installeren?

Absoluut! U kunt WordPress zelf installeren op uw webhostingplan.