Welk webhosting plan moet ik kiezen?

Heeft u advies nodig over het kiezen van de juiste webhosting oplossing? OVH heeft een aantal nuttige tips voor u gemaakt om u te helpen het beste plan te vinden.

Hoe host u uw website

Om ervoor te zorgen dat iedereen uw website kan bezoeken moet deze eerst worden geïnstalleerd op een server die op het internet is aangesloten. In principe kan dit zelfs functioneren op een apparaat bij u thuis. Maar wie lost incidenten op als u op vakantie bent?

Er zijn 2 manieren om een website te hosten:

Een vooraf geconfigureerde webserver kiezen

Personal, Professional of Performance webhosting
(van beginner tot expert)

Uw eigen server configureren

OVHcloud biedt servers VPS of Public Cloud waarop u uw eigen ruimtes kunt configureren.

Wat u ook kiest, er zijn technische teams aanwezig in elk datacenter om ervoor te zorgen dat uw hardware 24/7/365 wordt onderhouden. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor het oplossen van eventuele software-incidenten (bijvoorbeeld corrupte databases, volle harddrive), evenals updates en softwareonderhoud, ook 's nachts.

Door te beginnen met een VPS (Virtual Private Server), kunt u uw eigen server tegen een betaalbare prijs beheren. Om dit te kunnen doen, worden VPS’en bij elkaar ondergebracht op krachtige fysieke servers die hun resources verdelen tussen elke klant (bijvoorbeeld: processor, RAM, disks). Uiteraard blijven de gegevens volledig van elkaar afgeschermd.

Als geavanceerde beheerder wilt u profiteren van gegarandeerde resources en optimaal gebruikmaken van de toegekende reken- en geheugencapaciteit. Als dit is wat u zoekt, dan adviseert OVHcloud u een server uit het Cloud-scala te kiezen.

Een webhostingpakket kiezen

Bent u op zoek naar een webhostingpakket waarvoor u niet de technische expertise hoeft te hebben die nodig is bij oplossingen uit de Cloud- en VPS-reeksen? In dat geval is de Webhosting-reeks van OVHcloud ideaal voor u. Het wordt beheerd door een technisch team en vereist geen enkele technische kennis.

Wat is een webhostingpakket?

Webhostingpakketten zijn bedoeld om websites te hosten, zoals de naam al aangeeft. Deze pakketten zijn gebaseerd op technische infrastructuren, die 24/7/365 worden gemonitord door de technische teams van OVHcloud. Met betrekking tot technisch beheer is geen interventie vereist. Hoewel de configuratie identiek is voor alle websites die op deze producten geïnstalleerd zijn, biedt OVHcloud u de mogelijkheid om bepaalde technische kenmerken van uw webhosting aan te passen met behulp van het Control Panel. U kunt bijvoorbeeld de PHP-versie selecteren die u wilt gebruiken om uw site te laten functioneren.

Er zijn twee categorieën webhostingpakketten bij OVHcloud:

Shared webhosting

Dankzij technische resources die gedeeld worden tussen alle klanten die een webhostingpakket hebben (Personal, Pro), kunt u uw website tegen een betaalbare prijs hosten. Als een website echter een buitengewoon hoog niveau technische resources gebruikt, kan deze de prestaties van websites die in dezelfde cluster worden gehost, verlagen. Om dit risico te verminderen, hebben de technische teams van OVHcloud specifieke robots geïmplementeerd.

Webhostingpakketten verschillen qua technische resources (bijvoorbeeld schijfruimte) en functies (SSH-toegang).

Performance Hosting

In tegenstelling tot de producten Personal en Pro, bieden Performance-hostingpakketten u gegarandeerde technische resources. Websites die met deze pakketten worden gehost, hebben een constante prestatie binnen een vast tijdsbestek, dat overeenkomt met het niveau van geselecteerde gegarandeerde resources (Performance 1 tot 4).

Welk type webhosting past bij u?

Om dit te kunnen beantwoorden, moet u verschillende factoren overwegen:

Is dit uw eerste website?

Als u bijvoorbeeld uw eerste website wilt maken, een familieproject wilt starten of bijvoorbeeld een fotoblog wilt opzetten, dan is het OVHcloud Personal pakket de juiste keuze voor u. U krijgt 100 GB schijfruimte en maximaal 10 e-mailaccounts met 5 GB opslagruimte. In het Control Panel kunt u in de modulefunctie één van de vier contentmanagementoplossingen gebruiken (WordPress, Drupal, Joomla! en PrestaShop).

Meer informatie over de voordelen van een CMS in onze handleiding.

Kan uw website invloed hebben op uw bedrijf?

Als uw zakelijk activiteit gedeeltelijk of volledig afhankelijk is van een goed werkende website, dan zijn de Performance-pakketten ideaal voor u. Deze pakketten bieden talrijke functies en opties en zijn in staat verkeerspieken te verwerken zonder de laadsnelheid van uw website te vertragen.

Welke verkeerspieken moet mijn website weerstaan?

Als uw website veel bezoekers heeft of als u grote hoeveelheden data uploadt (bijvoorbeeld vanuit uw database of een externe API), dan is de kans groot dat uw website veel technische resources zal gebruiken. Om uw bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te laten surfen op de website en hen permanent toegang te geven, stelt OVHcloud voor dat u een passend pakket kiest: het Pro pakket of een van de vier pakketten uit de Performance-reeks.

Moet u verschillende websites hosten?

Elk product Personal of Pro biedt u de mogelijkheid meerdere websites te hosten. Zo kunt u bijvoorbeeld een hoofdwebsite en vervolgens een subdomein voor uw blog maken, of een tijdelijke minisite voor een evenement opzetten.

Als u een freelancer, een webagentschap of een reseller bent, dan is dit uw kans om de websites voor uw klanten te hosten met een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding.

Heeft u SSH-toegang nodig?

SSH is een beveiligd communicatieprotocol dat data uitwisselt tussen een website en een SSH-client. SSH-toegang is alleen beschikbaar voor pakketten vanaf Pro en Performance.

Hoeveel kost het om een website te hosten?

Bekijk de prijzen van onze webhostingpakketten met een vergelijkingstabel met elk product en een lijst met functies. U kunt uw webhostingpakket en domeinnaam kiezen in de eerste stappen van uw bestelling.

Personal Pro Performance Cloud Web
Multisites
(Aanbevolen aantal sites)
5 10 verkeer verkeer
Schijfruimte 100                         GB 250                         GB 500                         GB 20                         GB
Resources - - 1 GB RAM 4 vCores
2 tot 8 tot
1 vCore 2.4GHz GB RAM 2 vCores 2.4GHz
2 tot 8 tot
geoptimaliseerd voor
wordpress
wordpress
joomla
wordpress
joomla
drupal
prestashop
wordpress
joomla
drupal
prestashop
Geschat aantal gelijktijdige bezoekers
SSH toegang - multi SSH - Inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen
Prijs 1,99/maand excl. btw 4,99/maand excl. btw

Vanaf

9,99/maand excl. btw

Vanaf

9,99/maand excl. btw

Ontdek meer over onze webhostingpakketten.

Weet u niet zeker welke u moet kiezen?

Maakt u zich geen zorgen, u kunt uw pakket op elk gewenst moment wijzigen vanaf uw Control Panel.