Welk webhosting plan moet ik kiezen?

Heeft u advies nodig over het kiezen van de juiste webhosting oplossing? OVH heeft een aantal nuttige tips voor u gemaakt om u te helpen het beste plan te vinden.

Het hosten van uw website

Om ervoor te zorgen dat iedereen uw website kan bezoeken moet deze eerst worden geïnstalleerd op een server die op het internet is aangesloten. In principe kan dit zelfs gebeuren via een apparaat bij u thuis. Maar wie houdt de boel in de gaten ivm uitval, als u op vakantie bent?

Er zijn 2 manieren om een website te hosten:

Het kiezen van een voorgeconfigureerde webserver

Personal, Professional of Performance webhosting
(te beginnen als experiment)

Het configureren van uw eigen server

OVH biedt VPS of Public Cloud servers waarop u uw eigen opslagruimtes kunt configureren.

Voor elke optie die u kiest, zijn er technische teams aanwezig in elk datacenter om ervoor te zorgen dat uw hardware 24/7/365 wordt onderhouden. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor het oplossen van eventuele software-incidenten (bijv. corrupte databases, harddrive saturation), evenals updates en softwareonderhoud, ook 's nachts.

Door te beginnen met een VPS (Virtual Private Server), kunt u uw eigen server tegen een betaalbare prijs beheren. Om dit te kunnen doen, dient VPS samen te werken in krachtige fysieke servers die resources delen tussen elke klant (bijvoorbeeld: processor, RAM, disks). Uiteraard blijven de gegevens van elke server volledig geïsoleerd van alle andere servers.

Als geavanceerde beheerder zal u profiteren van gegarandeerde resources en optimaal gebruikmaken van de computercapaciteit en het geheugen dat aan u is toegekend. Als dit is wat u zoekt, dan is een server uit de OVH Cloud reeks de juiste oplossing voor u.

Het kiezen van een webhosting plan

Bent u op zoek naar een webhosting plan dat niet hetzelfde niveau van technische expertise vereist voor oplossingen in de Cloud en VPS reeksen? In dat geval is de OVH Webhosting reeks het ideale aanbod voor u. Het wordt beheerd door een technisch team en vereist geen technische expertise.

Wat is een webhosting plan?

Zoals de naam suggereert, zijn webhosting plannen ontworpen om websites te hosten. Deze plannen zijn gebouwd met behulp van technische infrastructuren die 24/7/365 door OVH technische supportteams worden gecontroleerd. Wat de technische administratie betreft is er geen interventie nodig. Hoewel alle websites die door deze plannen worden gehost, dezelfde configuratie gebruiken, biedt OVH u de mogelijkheid om bepaalde technische aspecten van uw webhosting plan aan te passen via het control panel. Als voorbeeld kunt u de PHP-versie selecteren die u wilt gebruiken om uw website te laten functioneren.

Er zijn twee categorieën OVH webhosting plannen:

Shared web hosting

Met de technische resources die worden gedeeld tussen alle klanten die webhosting plannen hebben (Personal, Pro), kunt u uw website tegen een betaalbare prijs hosten. Wanneer een website echter een ongewoon hoog niveau technische resources gebruikt, kan het de prestatie van websites die in dezelfde cluster worden gehost, verlagen. Om dit risico te verminderen, hebben OVH technische teams specifieke robots ingezet.

Webhosting plannen zijn verschillend van elkaar met betrekking tot hun technische resources (bijvoorbeeld schijfruimte) en functies (SSH-toegang).

Performance Hosting Plans

In tegenstelling tot de plannen Personal en Pro(zie hierboven), bieden Performance hosting plannen u gegarandeerde technische resources. Websites die door deze plannen worden gehost, hebben een constante prestatie binnen een vast tijdsbestek, dat overeenkomt met het niveau van gegarandeerde resources (en boosts) die door de klant geselecteerd zijn (Prestaties 1 tot 4).

Welk webhosting plan het beste voor u?

Om dit te kunnen beantwoorden, moet u verschillende factoren overwegen:

Is dit uw eerste website?

Als u bijvoorbeeld uw eerste website wilt maken, een familieproject wilt starten of zelfs een fotoblog wilt opzetten, dan is het OVH Personal plan de juiste keuze voor u. U krijgt toegang tot 100 GB schijfruimte en tot 10 e-mailaccounts met 5 GB opslagruimte. In het control panel kunt u in de modulefunctie één van de vier content management oplossingen gebruiken (WordPress, Drupal, Joomla! en PrestaShop).

Meer informatie over de voordelen van een CMS in onze handleiding.

Kan uw website uw activiteit beïnvloeden?

Als uw professionele activiteit gedeeltelijk of volledig afhankelijk is van de goede werking van uw website dan zijn de Performance plannen ideaal voor u. Met hun vermogen om verkeerspieken te weerstaan zonder de laadsnelheid van uw website te vertragen, hebben deze plannen een aantal verschillende kenmerken en opties.

Welke verkeerspieken moet mijn website weerstaan?

Als uw website een aanzienlijk aantal bezoekers ontvangt, of als u grote hoeveelheden data uploadt (van uw database of bijvoorbeeld een externe API), is er een grote kans dat uw website veel technische resources zal gebruiken. Om uw bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te laten surfen op de website en hen permanent toegang te geven, kan OVH een plan aanbieden dat speciaal hiervoor is aangepast: het Pro plan, of een van de vier plannen uit het Performance-assortiment.

Heeft u verschillende websites nodig?

Elk Personal of Pro plan biedt u de mogelijkheid om meerdere websites te hosten. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om een hoofdwebsite te bouwen, dan een subdomein voor uw blog te maken, of een tijdelijke mini-website voor een evenement.

Als u een freelancer, een webagentschap of een retailer bent, dan is dit uw kans om producten voor uw klanten te hosten met een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding.

Heeft u SSH-toegang nodig?

SSH is een beveiligd communicatieprotocol dat data uitwisselt tussen een website en een SSH-client. SSH is alleen beschikbaar voor plannen die hoger zijn dan Pro en Performance.

Hoeveel kost het om een website te hosten?

Bekijk de prijzen van onze webhosting plannen met een vergelijkingstabel met elk plan, en een lijst van de functies ervan. U kunt uw webhosting plan en domeinnaam kiezen in de eerste stappen van uw bestelling.

Personal Pro Performance Cloud Web
Multisites
(Aanbevolen aantal sites)
5 10 verkeer verkeer
Schijfruimte 100                         GB 250                         GB 500                         GB 20                         GB
Resources - - 1 GB RAM 4 vCores
2 tot 8 voor
1 vCore 2.4GHz GB RAM 2 vCores 2.4GHz
2 tot 8 voor
geoptimaliseerd voor
wordpress
wordpress
joomla
wordpress
joomla
drupal
prestashop
wordpress
joomla
drupal
prestashop
Geschat aantal gelijktijdige bezoekers
SSH toegang - multi SSH - Inclusief Inclusief Inclusief
Prijs 1,99/maand excl. btw 4,99/maand excl. btw

Vanaf

9,99/maand excl. btw

Vanaf

9,99/maand excl. btw

Ontdek meer over onze webhosting plannen.

Weet u niet zeker welke u moet kiezen?

Maakt u zich geen zorgen, u kunt uw plan op elk gewenst moment wijzigen vanaf uw Control Panel.

Mijn klantaccountSales contactWebmail OVHcloud Blog

Welkom bij OVHcloud!

Meld u aan om uw producten en diensten te bestellen, te beheren en uw bestellingen te volgen

Inloggen