ČeskoDeutschlandEspañaFranceSuomiIrelandItaliaLietuvaPolskaPortugalUnited Kingdom
Canada [EN]Canada [FR]USA
AustraliaAsiaSingapour

OVH ondersteunt IMAGIFYMet OVH's Public Cloud kan Imagify de grootte van afbeeldingen optimaliseren voor uw websites

In 2010 was 600 KB de gemiddelde grootte van een webpagina. In 2016 heeft de gemiddelde webpagina de grootte bereikt van dat van 2,3 MB*, gelijk aan de grootte van Doom, het videospel uit 1993. Deze exponentiële toename vormt een groot probleem; als de paginagroottes steeds sneller blijven toenemen dan de snelheid van verbindingen (met name op mobiele apparaten waar web content dagelijks op verbruikt wordt) dan zal het internet steeds langzamer worden.
De hoofdoorzaak hiervan zijn afbeeldingen, welke 62% vertegenwoordigen van het gewicht van webpagina's. Imagify besloot dit probleem aan te pakken. Jean-Baptiste Marchand-Arvier, medeoprichter van de startup, vertelt er meer over.Over het algemeen nemen paginagroottes toe omdat websites steeds mooier worden met rijkere content, tegelijkertijd neemt de gemiddelde bandbreedte van internetverbindingen ook toe. Welnu, wat is dan het probleem?
Afbeeldingen zijn goed voor 50% van de laadtijd

Aan de ene kant loopt de toename van verbindingssnelheid niet zo hard als de toename van paginagrootte. Aan de andere kant zijn er grote verschillen in de mate van toegang tot het internet: fiber en 4G zijn niet beschikbaar in alle gebieden; integendeel. Het aanbod aan ervaring voor webgebruikers varieert, en we weten dat trage sites worden benadeeld: de Google zoekmachine kijkt bij de rangschikking naar snelheid, en de gebruikers zelf zijn onverbiddelijk. Als het laden langer dan een paar seconden duurt verlaten de gebruikers de website. Dit zal uw inkomsten rechtstreeks beïnvloeden als u een e-tailer of online media outlet bent.


Sommige bedrijven zijn zich er uiteraard van bewust hoe belangrijk het is om hun website te optimaliseren. Het eerste project van ons team, de WordPress plugin, WP Rocker, was door meer dan 100,000 sites opgenomen. Helaas bleek dat het verkleinen van de afbeeldingsgrootte vaak een complexe zaak is. Het zijn zware bestanden die niet makkelijk te manipuleren zijn: afbeeldingen zijn vaak niet in de juiste afmeting, niet in het correcte formaat opgeslagen, niet of onjuist gecomprimeerd,... Voordat Imagify bestond waren er nauwelijks oplossingen om deze processen te vergemakkelijken en automatiseren.
Imagify: SaaS optimalisatie van afbeeldingen.

Onze oplossing neemt in het bijzonder de vorm aan van een web app. Dit is een SaaS, multiplatform, afbeeldingsoptimalisatie-oplossing welke extreem eenvoudig te gebruiken is. De gebruiker heeft de keuze uit drie compressieniveaus: 'normaal', 'agressief' of 'ultra'. Indien nodig kunnen ze het formaat van de afbeelding ook wijzigen, de geoptimaliseerde afbeelding zal een paar seconden later al beschikbaar zijn.


Beeldvermindering is nauwelijks zichtbaar voor het blote oog, zelfs de delen genaamd lossy. We kunnen het beeldformaat verkleinen tot 80%. Binnenkort komen er nieuwe functies bij: bijvoorbeeld de automatische detectie van het zuinigste formaat voor een afbeelding (vaak wordt .png gebruikt terwijl .jpeg een kleiner formaat biedt voor afbeeldingen zonder transparante achtergrond). Of de integratie van het nieuwe formaat voor afbeeldingen, ontwikkeld door Google: de WebP. De dienst kan worden gebruikt via onze API, en kan worden geïntegreerd in een bestaande CMS of geëxploiteerd door middel van scripts voor automatische batchverwerking. Ook hebben we een bijbehorende WordPress plugin ontwikkeld.


Performances, schaalbaarheid en flexibiliteit: redenen om te kiezen voor Public Cloud

Deze oplossing is het resultaat van een jaar van R&D. Een deel van ons werk was gericht op de ontwikkeling van een infrastructuur om ons project zodanig te hosten dat het performance biedt én economisch efficiënt is. Het was noodzakelijk om klein te beginnen en tegelijkertijd snel te kunnen groeien - schaalbaarheid. Bovenal is onze service vatbaar voor onregelmatige en onvoorspelbare load peaks. Daarom is flexibiliteit vereist, het moet mogelijk zijn om snel, waar nodig, resources toe te voegen of te verwijderen, zodat enkel betaald hoeft te worden voor resources die daadwerkelijk gebruikt worden.
De lancering van OVH's Public Cloud viel samen met die van ons project en bleek perfect aan te sluiten op onze specifieke behoeften. Door deel te nemen aan het Digital Launch Pad programma van OVH hebben we het krediet om infrastructuurkosten te verlichten bij de overgang naar de marktfase, ook biedt het ons ondersteuning bij het verbeteren van ons platform.
Meer informatie:

Bekijk de videopresentatie van Imagify (in het Frans): bij de OVH World Tour in Lyon in 2016


*Bronnen: Onderzoek gepubliceerd door de Radware in 2013 en 'The Average Webpage Is Now the Size of the Original Doom',, gepubliceerd op Wired.com op 23 april, 2016.


Bent u een startup?


Registreren


Registreren