ČeskoDeutschlandEspañaFranceSuomiIrelandItaliaLietuvaPolskaPortugalUnited Kingdom
Canada [EN]Canada [FR]USA
AustraliaAsiaSingapour

OVH ondersteunt OUISTOCKOuistock: een deeleconomie-oplossing voor meubelopslag

Een interview met Michiel Missotten, Technisch Manager bij Ouistock.Enerzijds dwingt de toenemende prijs van onroerend goed eigenaren om de onbezette ruimte te optimaliseren. Anderzijds zijn de prijzen voor standaard storage units erg hoog: "1 vierkante meter opslagruimte in de buitenwijken kost twee keer zoveel als 1 vierkante meter woonruimte in het stadscentrum!"
Het platform, in 2014 ontwikkeld door Ouistock, kan gebruikt worden voor het in contact brengen van mensen die in het bezit zijn van een ongebruikte ruimte (kelder, zolder, garage, lege kamer etc.) met mensen die ruimte nodig hebben om goederen op te slaan. "Het is een eenvoudig idee dat perfect past bij de veranderende aard van de deeleconomie. We helpen individuen elkaar, rechtstreeks en plaatselijk, te helpen. Het levert een win-win situatie op voor beide partijen."


Sinds de partnerschap is opgezet met SwissLife, welke verzekering verstrekt voor de opgeslagen goederen, is het aantal gebruikers van de dienst steeds meer aan het toenemen. De website wordt dagelijks gebruikt door ongeveer 1,000 mensen die op zoek zijn naar een ruimte in de buurt. "Het is zo praktisch om je spullen ergens in je straat op te slaan of zelfs in het huis van een van de buren! In grote steden is er nu, dankzij Ouistock, elke 100 meter opslagruimte beschikbaar!" En als om wat voor reden dan ook de ideale opslagruimte een beetje ver weg is dan kan de gebruiker korting krijgen op de huur van een bedrijfsvoertuig.
Vandaag de dag is er al meer dan 500 000 m3 beschikbaar op de website van Ouistock, "dit geeft ons een voorsprong op de gebruikelijke concurrenten in de traditionele self-storage business." De 4,000 geregistreerde eigenaren, verspreid over 1,500 Franse steden, verdienen gemiddeld ongeveer €120 per maand.


In 2015 heeft Ouistock ongeveer €600,000 ingezameld om de extreme groei te kunnen ondersteunen. Hun investeringsstrategie was vooral gericht op werving van werknemers, marketing en natuurlijk het verbindende platform zelf.

"We hebben een schaalbare infrastructuur gebouwd met de Docker-technologie en gehost op Public Cloud. De applicatie, welke met name in PHP geschreven is, maakt ook gebruik van MongoDB, Redis en MySQL databases, en RabbitMQ 9 (message queue). Onze ontwikkeltools (Docker, Registry, Chronos etc.), onze CRM en onze blogs worden gehost op 8 VPS'en van OVH. En tot slot is ons constante integratiesysteem ook geplaatst in de Cloud. Onze volgende uitdaging is de ontwikkeling van een centrale REST API, welke verzoeken van het web platform en van onze interne applicaties zal ontvangen.


Ouistock is lid van meerdere ondersteuningsprogramma's voor startups en beschouwt ze als een manier om verschillende diensten op de markt te testen.

"We staat aan het begin van het avontuur. Ook al zijn onze middelen nog beperkt, nu is de tijd om de juiste keuzes in technologie te maken. Dankzij OVH's Digital Launch Pad kunnen we diensten testen die aan onze behoeften voldoen, kosteloos en zonder een vaste verbintenis."
Bent u een startup?


Registreren


Registreren