ČeskoDeutschlandEspañaFranceSuomiIrelandItaliaLietuvaPolskaPortugalUnited Kingdom
Canada [EN]Canada [FR]USA
AustraliaAsiaSingapour

OVH ondersteunt PUMPKINPumpkin: een virtuele portemonnee die terugbetaling van kleine schulden tussen vrienden vergemakkelijkt.

Interview met Victor Lennel, medeoprichter & CTO van Pumpkin, de startup ondersteund door OVH's Digital Launch Pad programma.We schieten vaak even een klein bedrag voor: een gemeenschappelijk kado voor een collega, een drankje aan de bar... Met de mobiele applicatie PUMPKIN is er nu eindelijk de mogelijkheid om deze 'kleine schulden' snel en makkelijk te vereffenen - dit neemt, inclusief aanmelding, minder dan een minuutje in beslag.
'Effen rekeningen maken goede vrienden': Pumpkin geeft gehoor aan dit eeuwenoude gezegde en lijkt daarmee een gouden toekomst tegemoet te gaan. De ondernemers tonen een sterk gevoel voor humor en ambitie. De naam 'Pumpkin', Engels voor 'pompoen', hebben ze niet voor niets gekozen: "Doordat we onze dienst vernoemd hebben naar een fruit, willen we ons rekenen tot namen zoals Apple, Orange of Blackberry ..."


"Iedereen is wel eens vergeten iemand terug te betalen", geeft Vincent toe. "Maar als je geen contant geld op zak hebt zijn de mogelijkheden beperkt: via de oude methode van betalen per cheque, wat niet bepaald ontworpen is voor kleine bedragen, of via bankoverschrijving, wat een tijd kan duren omdat het doorgaans eerst goedgekeurd moet worden wanneer het een nieuwe ontvanger betreft."
Hoewel er geen excuus is voor late terugbetalingen, zijn er natuurlijk genoeg verzachtende omstandigheden. "Echter, we hebben vandaag de dag allemaal wel een mobiele telefoon op zak wat makkelijk als snel betaalapparaat kan functioneren. Dit is precies waar onze app voor bedoeld is."
De app, vooral gericht op 18 tot 35-jarigen met zeer actieve sociale levens, heeft nu al meer dan 40,000 leden. Er worden dagelijks bijna 1,000 betalingen verricht en in totaal is er tot nu toe al 3 miljoen euro overgemaakt sinds de dienst is opgezet!


Het is gratis voor individuen sinds de lancering in 2014
en Pumpkin gaat het nu verder ontwikkelen in twee apps:

  • Pumpkin Event: is bedoeld voor bijvoorbeeld studentenraden op universiteiten, om zo gemakkelijk de bijdragen te verzamelen om de kosten voor een feest e.d. te dekken.
  • Pumpkin Pro: biedt retailers een elektronisch betaalsysteem waarmee ze betaling per bankpas kunnen accepteren middels een smartphone.

Voor elke transactie wordt een vergoeding in rekening gebracht om de ontwikkeling van de app te kunnen financieren. "Op de lange termijn hopen we een echte mobiele bank te worden."


Totdat het bedrijf winst draait komt elke geïnvesteerde euro tot nu toe uit fondsen (€ 600,000) verworven in mei 2015. Geld moet zo verstandig mogelijk worden besteed.
"Het is belangrijk om te investeren in marketing en communicatie, om meer gebruikers te bereiken. Maar hoe meer gebruikers we krijgen, hoe meer onze infrastructuur te verwerken krijgt. Met de ondersteuning van OVH kunnen we sneller starten op de markt. In plaats van voortdurend te denken over hoe we de kosten zo laag mogelijk kunnen houden, kunnen we nu bouwen aan een optimale infrastructuur en daarbij gebruik maken van de nieuwste technologieën."
In dit geval koos Pumpkin voor Public Cloud, voor zowel de pre-productie als de productiefase, welke gebruik maakt van een load balancing systeem en auto-scaling (gebaseerd op vooraf opgestelde voorwaarden in de monitoring app).
"Met 160,000 sessies en 3 miljoen pageviews per maand hebben we een betrouwbare oplossing nodig", concludeert Victor. En dat zal de vruchten afwerpen!

Bent u een startup?


Registreren


Registreren