Technische FAQ, opties en definities

VPS FAQ

Waar wordt een VPS voor gebruikt?

Een VPS (Virtual Private Server) is een virtual server waarmee u websites kunt hosten (zoals webshops, e-commerce, content, media, etc.) en/of software applicaties gericht op het web (zoals portals, extranet, collaborative solutions, wiki, CRM, etc.)

In tegenstelling tot webhosting, kan een VPS meerdere applicaties in een enkele virtual machine gewijd aan één klant isoleren. Deze virtual machine deelt fysieke resources (infrastructuren) met andere virtual machines, maar een deel van deze resources is exclusief voor één klant.

Wie kan gebruikmaken van een VPS?

Iedereen met minimale technische vaardigheden kan een VPS gebruiken. De OVH handleiding waarmee u alle antwoorden vindt op uw technische vragen.

Slechts minimale administratieve vaardigheden (toegang, overdracht van bestanden, configuratie) zijn vereist. OVH brengt meer en vooraf geïnstalleerde versies, en versies voorzien van tools en applicaties om het eenvoudiger te maken om deze containers te beheren. Voor een webhosting die gebruik maakt van gegarandeerde resources, maar zonder server beheer, adviseert OVH Performance Webhosting.

Hoeveel kost een VPS hosting?

Alles hangt af van de gekozen power en het kritieke karakter van de gehoste omgeving.

Met de VPS SSD bieden wij u een goedkope maar krachtige VPS. en efficiënt.
De geselecteerde VPS is dan schaalbaar.

VPS of webhosting?

Na een webhosting is een VPS een logische volgende stap voor de ontwikkeling van uw hosting.

U heeft meer vrijheid en krijgt root-toegang: toegang tot Apache, PHP waarbij u variabelen kunt aanpassen, een SSL-certificaat kunt installeren en vele andere software kunt gebruiken. Samengevat: u heeft volledige vrijheid, zonder dat u verantwoordelijk bent voor een fysieke dedicated server.

Hou er echter wel rekening mee, dat u bij een shared server niet verantwoordelijk bent voor de geboden prestaties, u vertrouwt op de prestaties van het ter beschikking gestelde platform. Indien u kiest voor VPS, dient u de juiste configuratie voor uw applicatie en groei te kiezen.

Hoe kies ik de beste VPS?

Sinds 2013 biedt OVH Performance Webhosting, waardoor u de voordelen van deze twee soorten oplossingen krijgt. Deze all-inclusive packs bieden gegarandeerde resources, en een outsourced omgeving beheerd door OVH. Slechts hosting van statische of PHP websites is momenteel beschikbaar.

VPS of dedicated server? VPS of Cloud?

Het typeVPS hosting past perfect bij het meest voorkomende webgebruik voor kleine en middelgrote webprojecten.

Een dedicated server is voor de volgende gebruikstoepassingen interessant: Hou de volledige controle van uw omgeving in handen Bouw uw solutions op complexere architecturen Configureer meer elementen in het netwerk Ontwikkel complexe, niet-webgerelateerde oplossingen Voeg extra hardware-onderdelen toe (load balancer, firewall).
Als de webactiviteit van klanten uitbreidt is een complexere infrastructuur vereist, die om flexibiliteit en uitbreidingen vraagt, zoals de VPS Cloud. Deze kan vervolgens evolueren naar OVH dedicated servers of Cloud solutions.

Hoe kan ik een upgrade van mijn VPS uitvoeren?

Via uw OVH Web control panel of via deOVH VPS API, het is mogelijk om een upgrade te starten van uw VPS, zodat u permanent meer resources tot uw beschikking zult hebben.

Hoe kan ik mijn VPS configureren?

Alles hangt af van het type besturingssysteem dat u wilt installeren en de configuratie die u kiest.

Voor veel voorkomende acties: Via remote desktop (met name onder Windows) SSH commando-regel (Linux) Via een web-based control panel (Plesk, Cpanel, OVH Release 3) Via oplossingen ingezet op de server (bijv.: CMS).
Voor belangrijke wijzigingen, veranderingen op de VPS, het configureren van wachtwoorden en rechten op de bovengenoemde acties, voegt u de volgende opties toe: Via de OVH RESTful API of het OVH Control Panel.
Voor meer details, raadpleeg onze OVH VPS handleidingen.

Wat is de activeringstijd van een VPS?

Wacht een paar minuten nadat de betaling is verwerkt, totdat uw VPS is geactiveerd en beschikbaar gesteld. Het kan langer duren om uw VPS te activeren, in het geval dat we handmatig uw betalingsgegevens valideren als onderdeel van ons antifraudebeleid.

Waar zijn de VPS servers gelokaliseerd?

De servers worden in onze datacenters gehost.

Met elke serie bieden wij u een keuze uit 3 hosting locaties voor uw VPS: Frankrijk (Roubaix of Strasbourg) of Noord-Amerika (Beauharnois).

Hoeveel VPS-en zijn er geïnstalleerd op één server?

Afhankelijk van de capaciteit van de server en de grootte van de VPS-en die op de OVH vHost staan, (clusters van tientallen zeer grote volledig redundante servers) kan deze duizenden VPS-en bevatten.

We besteden veel aandacht aan een soepele werking van elke server, in overeenstemming met onze inzet voor gegarandeerde resources.

Kan ik "adult content" hosten op een VPS?

Zolang het om content gaat, die voldoet aan de wettelijke bepalingen, die gelden voor een X gerelateerde site (bijv.: geen toegang voor minderjarigen), dan is het hosten van zulke content toegestaan.

Bovendien wordt aan de klant diens verantwoordelijkheden en verplichtingen ten aanzien van de inhoud meegedeeld op het moment van aanvaarding van zijn VPS-contract met OVH (tijdens de bestelling).

Hoe kan ik mijn data van een webhosting naar een VPS migreren?

Het is aan u om uw data en applicaties te migreren naar de VPS om de DNS opnieuw te configureren.

Hoe kan ik mijn data van de ene naar de andere VPS migreren?

Wanneer u uw VPS upgradet, wordt de inhoud automatisch gemigreerd zonder dat u iets hoeft te doen. OVH zal de continuïteit van de dienst garanderen. Wanneer u een VPS Cloud upgradet, kunt u er ook voor kiezen om uw partitie te verhogen of een andere aan te maken. U ontvangt een e-mail met alle details na de upgrade.

Let op: de upgrade is enkel mogelijk met een VPS uit dezelfde serie. (bv. 2 Cloud VPS-en) Voor alle andere migraties geldt dat u een nieuwe VPS dient aan te schaffen en handmatig uw data moet over te zetten.

Mag ik een VPS delen?

Ja, u kunt uw VPS delen en u kunt er meerdere sites op hosten of andere diensten voor uw klanten (met ieder hun eigen ruimte, waarbij u de grootte kunt bepalen).

Het is uw eigen serverruimte, die u kunt indelen zoals u dat wenst onder uw eigen voorwaarden.

Om de uitvoering van deze acties te vereenvoudigen, kunt u ook een extra webbeheer-panel op uw VPS installeren. Als u kiest voor een VPS Cloud, kunt u een gratis Odin Plesk Panel licentie gebruiken om maximaal 10 pagina's op uw virtual server te hosten.

Waarvoor wordt het Control Panel gebruikt?

Met het OVH control panel beheert u de VPS zelf: herstarten, kiezen van opties en toegang tot informatie op uw VPS.

U kunt op elk gewenst moment uw server opnieuw installeren door te kiezen vooreen van de talrijke beschikbare distributies .

Waarvoor dient de VPS API?

DeVPS RESTful API complementeert het control panel. Hiermee kunt u acties uitvoeren zoals rebooten, installeren van een ander besturingssysteem, wijzigen van contactgegevens van de dienst, bestelling van opties, upgraden, etc.

Heeft de VPS een eigen dedicated IP-adres?

Elke VPS beschikt over een dedicated public IPv4-adres.

U kunt ook tot 16 extra IPv4 geogelokaliseerde IP-adressen bestellen op uw VPS (zie de OVH VPS opties).

Wat is de SLA van een VPS?

De SLA (Service Level Agreement) is de OVH verplichting voor het beschikbaar houden van de dienst (met uitzondering van gepland noodzakelijk onderhoud).

Met het VPS-platform profiteert u van stabiliteit en foolproof beschikbaarheid. Wanneer u een van onze virtuele servers huurt, garanderen wij de continuïteit van uw bedrijf.

In het geval dat we onze belofte niet vervullen, zullen we ons verplichten om 5 % van de maandelijkse prijs per uur vertraging terug te betalen, tot een maximum van 100% van het maandelijks bedrag voor het product.

Deze optie is alleen beschikbaar voor de VPS cloudserie.

Waarvoor dient de OVH Rescue modus?

In het geval van problemen, kunt u altijd toegang krijgen tot uw VPS Cloud, zelfs als de bug vereist dat u uw system disk repareert.

Met de Rescue modus kunt u uw systeem opstarten via een extern bootsysteem, die zich niet op uw lokale disk bevindt. U kunt alle reparatie-bewerkingen uitvoeren en vervolgens de server herstarten.

Let op, deze functie kan alleen geactiveerd worden door OVH support. Meer informatie hierover vindt u in onze handleidingen.

Wat is de KVM toegang?

Via deze modus kunt u toegang krijgen tot de BIOS van uw VPS via een beveiligde verbinding. Dit is ideaal om problemen te analyseren of uw server te beheren.

Hoe configureer ik de DNS van mijn VPS?

Om de DNS van een domein te configureren, gaat u naar het WEB control panel.

Om de DNS zone te configureren, gaat u in Linux naar de command prompt of in andere gevallen naar een graphical interface.

Hoe kan ik het OS op mijn VPS wijzigen?

U kunt het OS van uw VPS wijzigen via de OVH API of via uw Web control panel.

Deze functie is geheel gratis. Voor de Cloud VPS kunt u ook kiezen voor een Windows herinstallatie of een Linux > Windows switch (optioneel).

Vergeet niet uw belangrijke data op te slaan, alvorens u een herinstallatie uitvoert.

Zijn domeinnamen of e-maildiensten inbegrepen bij een VPS?

Nee, maar u kunt dit toevoegen vanuit uw Web control panel.

Hoe kan ik mijn VPS upgraden?

U kunt op elk gewenst moment het vermogen van uw VPS upgraden naar een nog betere server van dezelfde serie, rechtstreeks via uw control panel.
Uw gehele systeem (OS, software, instellingen) blijft behouden en u hoeft slechts de repartitioning disk van VPS uit te voeren. De operatie wordt automatisch uitgevoerd binnen enkele minuten en is daardoor vrijwel transparant voor uw eindgebruikers.

Ten slotte zullen de resterende maanden op uw huidige VPS automatisch pro rata worden overgedragen naar het betere model!

Welke gebruikstoepassingen zijn toegestaan ​​op de VPS? Kan het worden stilgelegd als ik te veel resources gebruik?

U bent vrij om uw virtual machine te gebruiken zoals u wilt en de software van uw keuze hierop te installeren, met inachtneming van de wettelijke beperkingen beschreven in onze algemene en bijzondere voorwaarden. U krijgt uw eigen quota van resources (CPU, RAM, Disk) op de shared hosts.

In overeenstemming met onze algemene voorwaarden, behouden wij ons het recht voor om een VPS in quarantaine te zetten, als het gebruikt ervan een bedreiging vormt voor de stabiliteit van de infrastructuur. Intensief en continu gebruik van de CPU op een VPS Classic, bijvoorbeeld, kan dit proces activeren.

De SSD VPS zijn op twee plaatsen beschikbaar op uw site, wat is hier het verschil tussen?

De SSD VPS zijn beschikbaar in de VPS categorie evenals de instances voor onze OVH Cloud klanten.

De twee hebben dezelfde karakteristieken en dezelfde infrastructuur. De VPS classic zijn bedacht als onafhankelijke machines met het oog op gebruiksvriendelijkheid: met tal van vooraf geïnstalleerde distributies, een toegankelijke klantenpagina en een eenvoudige facturatie. Meer geavanceerdere gebruikers zullen voorkeur geven aan de Public Cloud waarmee ze een infrastructuur met meerdere machines kunnen opbouwen en de horizontale schaalbaarheid dankzij Openstack API en de twee manieren van facturatie (per uur of een maandelijks tarief) kunnen beheren.

In beide gevallen kunt u op elk moment het vermogen van uw machine verhogen. U zult binnenkort ook een onafhankelijke VPS bij een van uw Cloud-projecten integreren.

Kan ik mijn VPS van het ene OVH-datacenter naar een andere verplaatsen (bijvoorbeeld van een Franse naar een Poolse)?

Deze functie is momenteel niet beschikbaar. U kunt geen VPS overdragen of 'kopiëren' naar een ander datacentrum. U kunt een nieuwe VPS op de nieuwe locatie kopen en uw data handmatig overbrengen. Maar uw nieuwe VPS zal verschillende IP-adressen hebben.

OVH VPS opties

Aanvullende opslag: moet ik mijn VPS upgraden?

Nee. Vanaf nu kunt u extra opslagruimte op aanvraag toevoegen. Meer informatie

Kan ik extra IP-adressen toevoegen op mijn VPS?

De VPS Cloud is dé professionele VM-oplossing bij uitstek. Wilt u een uniek IP-adres toewijzen aan een van uw websites of extra beveiliging toevoegen met een SSL-certificaat of redundancies?

Alle VPS assortimenten stellen u in staat tot 17 IP-adressen per server te monteren.

Tarief:
2/IP excl. btw (€2 incl. btw) alleen tijdens de installatie ervan.

Hoe werkt Snapshot?

Een 'snapshot' is een momentopname van uw server op een bepaald ogenblik.

Stelt u zich voor dat u een software update wilt uitvoeren, waar bepaalde risico's aan zijn verbonden.
Voordat u aan de upgrade begint, maakt u eerst een snapshot: mocht de upgrade mislukken, dan heeft u altijd een herstelpunt en kunt u uw configuratie en functionele status zo snel mogelijk weer herstellen.

Tarief:
2,99/maand excl. btw (€3,62 incl. btw) voor VPS SSD
4,99/maand excl. btw (€6,04 incl. btw) voor VPS Cloud

Waarvoor dient de Backup Storage (alleen bij VPS Cloud)?

Met deze optie biedt OVH u de instellingen van een archiefruimte voor het overzetten van uw inhoud, data, instellingen en configuraties. U kunt verbinding maken met behulp van verschillende protocollen: FTP, NFS of CIFS.

Tarief:
4,99/maand excl. btw (€6,04 incl. btw)

Wat is een Web control panel (Plesk/Cpanel/Release 3 OVH)?

Plesk & CPanel zijn server 'configuratie panels' voor webgebruik.

Deze applicaties hebben een interface waarmee u eenvoudig meerdere websites en andere gerelateerde diensten op de server beheert, zonder dat er diepgaande technische kennis nodig is. Technische beheertaken worden door een gebruiksvriendelijke interface afgehandeld.

OVH biedt de noodzakelijke licenties voor deze oplossingen, en de Odin Plesk 10 domeinen licentie is zelfs inbegrepen bij de VPS Cloud.

Wat is een geautomatiseerde backup (slechts voor de VPS Cloud)?

Wilt u ook onder geen elke omstandigheid uw data verliezen? OVH biedt een geautomatiseerde backup aan die speciaal ontworpen is voor het beheer van backups in KVM/OpenStack. Zo heeft u altijd toegang tot de automatisch gemaakte backups van de laatste 14 dagen.

Tarief:
7,99/maand excl. btw (€9,67 incl. btw)