Hoe kies ik de beste VPS?

Onze Virtual Private Servers (VPS) bieden u high performance webhosting tegen een betaalbare prijs. Deze oplossingen geven u root-toegang (admin) tot uw eigen server, binnen een beveiligde infrastructuur die wordt beheerd door OVH.

Wat zijn de kenmerken van mijn VPS-dienst?

Ik ben van plan om meerdere applicaties op mijn VPS te installeren

Meer dan 2 GB RAM-geheugen, vooral als u de database en webapplicaties combineert.

Mijn applicatie heeft al een groot publiek

Kies voor VPS Cloud voor schaalbare performance en garantie.

Ik heb een groot datavolume

Schat de grootte van uw database, zonder u zorgen te hoeven maken over de groei (upgrades zijn mogelijk)

Ik heb veel content en bestanden

Bereken uw geschatte hoeveelheid content zonder u zorgen te maken over hoeveel dit nog gaat toenemen, want u kunt altijd upgraden. Als uw hoeveelheid te hosten data groter is dan ons aanbod dan hebben we hier zeker een oplossing voor.

Ik heb zeer gevoelige informatie

Maak de Cloud-versies uw favoriete keuze wegens hun native high availability en backup opties.

Ik gebruik een database

Een veelgebruikte database kan een grote hoeveelheid RAM in beslag nemen, dus een deel van de RAM moet altijd gereserveerd blijven voor het gebruik.

Alles op 1 VPS of op meerdere?

Een mogelijke strategie is om de Web front office database en de applicatieserver apart van elkaar te houden: elk op zich heeft minder capaciteit nodig, dan het geheel.

Ik gebruik een control panel

Cpanel en Plesk zijn arbeidsintensief. Om comfortabel te werken, moet u over tenminste 2 GB RAM-geheugen beschikken, als u werkt met een groot aantal applicaties. Besteed aandacht aan het kiezen van de juiste licentie.

Ik gebruik een CMS

De CMS gebruikt meerdere applicaties en development-lagen en leunt op een dynamic page display die meer CPU en RAM gebruikt dan een eenvoudige site.

Waar moet ik mijn VPS geolokaliseren en waarom?

Of u nu uw website wilt versnellen voor betere gebruiksvriendelijkheid, of voor verhoogde zoekmachine-optimalisatie (SEO); het plaatsen van uw webhosting in het land waar uw publiek het sterkst aanwezig is, is in elk geval een zeer winstgevende strategie.

Identificeer uw gebruikers met een web analytics tool om uw publiek te peilen. Kijk dan naar OVH's points of presence om uw distributiestrategie te bepalen en lokaliseer uw VPS dichter bij het punt waar uw publiek sterk geconcentreerd is.

U kunt ook uw VPS dupliceren, indien u hoge gebruikersconcentraties heeft op verschillende locaties, maar u moet rekening houden met de afstanden voor gegevensuitwisseling en responsiviteit, indien communicatie tussen verschillende servers nodig is.

Heb ik behoefte aan extra IP's?

U heeft misschien behoefte om IP's toe te voegen in de volgende situaties:

  • De installatie van een SSL certificaat
  • De toewijzing van een dedicated IP-adres aan elk van de sites op uw server (als u dat niet doet, zullen de gehoste sites beschikken over de standaard IP van de server)
  • Gebruik aparte IP's voor verschillende kanalen (web, mobiele applicaties, enz.);
  • Toewijzen van verschillende IP's naar verschillende diensten (CMS, database, etc.)
  • De toewijzing van meerdere IP's aan een enkele site. Dit gebruik kan bijzonder handig zijn voor meertalige sites, zodat elk domein (mijnsite.fr, mijnsite.es, mijnsite.it, mijnsite.ca, mijnsite.nl, etc) gegeogelokaliseerd is in het respectievelijke land of taalgebied. Een ware bonus voor uw internationale SEO strategie.

Hoe kan ik weten wat mijn toekomstige behoeftes zijn?

Hou het simpel ... maak u er nog geen zorgen over! We weten dat uw behoeften in de loop van tijd zullen veranderen en daarom hebben we besloten uw projecten te ondersteunen op de lange termijn. Uw behoefte aan RAM kan verschillen in de toekomst, en hetzelfde geldt voor de disk en andere resources. Daarom hebben we onze oplossingen schaalbaar gemaakt en kunnen upgrades snel worden uitgevoerd: u kunt uw VPS op elk gewenst moment met een paar klikken op een krachtiger model of serie scalen.

Hoe beheer ik meerdere websites op een VPS?

Wilt u een beter beheer van meerdere website hostings? Met een centraal en gestroomlijnd overzicht van al uw webprojecten op één VPS server?
Beheer uw websites, zelfs zonder kennis van serverbeheer, met de OVH control panels voor VPS:
Met Plesk, cPanel en andere control panels kunt u al uw websites beheren op één enkele VPS in een ergonomische en gestroomlijnde interface.

Moet ik Linux of Windows voor mijn VPS kiezen?

Naast uw gewoontes en vaardigheden, zal vooral de op uw server geïmplementeerde software een grote rol spelen in uw keuze.
Als u een .NET-ontwikkelaar bent, of als u overweegt om Microsoft-applicaties (of applicaties ontworpen voor deze platforms) toe te passen, is een Windows-server is doorgaans de beste keuze.
Als u geïnteresseerd bent in open-source technologieën, kunt u de meeste hiervan (CMS, PHP, MySQL, etc.) eenvoudig implementeren in een Linux omgeving, mits u over de nodige kennis beschikt. U kunt ook kiezen voor door OVH voorgeïnstalleerde versies, om het risico van onjuiste installatie te verminderen.
Distributies en Windows licenties zijn optioneel in het VPS Cloud aanbod en zijn toegankelijk via uw VPS control panel.

Beschikbaar op VPS Cloud alleen