#WeAre een public cloud provider gebaseerd op OpenStack-technologie op grote schaal

OpenStack-gebruik blijft groeien. Het is nu een van de grootste open-source projecten wat betreft het aantal van medewerkers en zijn ambitie om een reeks tools te leveren voor implementatie en beheer van cloud-infrastructuren. OVH in 2012 begonnen met de ontwikkeling van het OpenStack-platform, slechts twee jaar nadat de technologie werd gelanceerd. Als Europa's vooraanstaand hostingleider, en op nummer drie wereldwijd, is OVH een van de grootste OpenStack operators. OpenStack wordt zelden gebruikt voor public cloud binnen de community als de meerderheid van de gebruikers OpenStack inzetten voor on-site cloud-oplossingen.

#WeAre lid van de OpenStack Foundation

In 2014 werd OVH lid van de OpenStack Foundation om zijn ervaring te delen, in het bijzonder in het omgaan met de uitdagingen op het gebied van high availability, isolatie van resources en schaalbaarheid, welke behoren tot de grootste doelstellingen van de community.

#WeAre Infrastructure Donor 

Tegen het einde van 2015 begon OVH het project te ondersteunen door cloud resources te doneren voor een continu integratiesysteem, wat een essentiële tool is voor de community. Inderdaad, een groot aantal van de 30.000 banen die elke dag door dit systeem gelanceerd worden voor het compileren en testen van patches, die door duizenden bijdragers worden ingediend, worden uitgevoerd binnen OVH datacenters ... met behulp van OpenStack instances! Dit is een typische case studie voor de OVH Public Cloud, een oplossing die speciaal is ontworpen om een hoog volume van on-demand verzoeken te kunnen verwerken.

#WeAre trots om aan te kondigen

80
petabytes

van fysieke data, gehost op Swift

100,000
actieve instances

opgenomen in september 2016

5,000,000
gelanceerde instances

in september 2016

#WeAre vol passie voor OpenStack
2012: OVH zocht naar een schaalbare storage oplossing

Tegen het einde van 2011 lanceerde OVH hubiC, een online file storage oplossing die met veel succes ontvangen werd. Binnen het eerste jaar waren 130.000 gebruikers blij verrast met de service, die ze gebruikten om wekelijks meer dan 40 TB data te uploaden en op te slaan. Hierdoor ontstond een enorme druk op de infrastructuur - dit bracht tekortkomingen aan het licht wat betreft de schaalbaarheid van de technische oplossing die in eerste instantie werd gekozen. Deze situatie wekte bij de OVH teams de eerste interesse in OpenStack en in het bijzonder in OpenStack Swift, het storage component van het project. hubiC is momenteel gebaseerd op deze technologie, en ondersteunt niet minder dan 800.000 gebruikers.

2014: on demand, high performance instances

In 2013 OVH zette OVH zijn verkenning van de verschillende aspecten van het OpenStack-project voort, eerst om de interne behoeften tegemoet te komen, en vervolgens om zijn eerste eigen public cloud oplossing te bouwen. In 2014 bood OVH de eerste on-demand instances middels zijn 'Innovation Lab'. Deze instances garanderen high performance en klanten kunnen ze vanaf een eenvoudig control panel beheren, via de Horizon interface, of de OVH en OpenStack API's.

2015: exponentiële groei van de OpenStack infrastructuur

Het OVH Public Cloud aanbod behaalde groot succes in 2015 door zich te onderscheiden met zijn 'no noisy neighbour' garantie (dedicated resources) en zijn eenvoudige, transparante facturatiesysteem (geen verborgen kosten). Hierdoor gingen onze teams aan de slag met de uitbreiding van de onderliggende infrastructuur en de aanpassing van een aantal van zijn aspecten naar het OpenStack kader. Het Noord-Zuid verkeer op Neutron, bijvoorbeeld, werd overgebracht naar de hypervisors en de OVH ingenieurs werkten aan de parallellisatie van de Nova planners van de zware lasten, gegenereerd door honderden gelijktijdig startende instances.

2016: focus op innovatie

Vandaag de dag comcetreren de OVH teams zich op het verrijken van de Public Cloud gebaseerd op OpenStack. Hun werk draait om drie voornaamste gebieden: de integratie van nieuwe OpenStack functies zoals ze worden vrijgelaten, de integratie van OpenStack binnen het OVH ecosysteem, en het toevoegen van nieuwe functies als vRack, met behulp van Neutron om privénetwerken tussen verschillende datacenters uit te breiden, zelfs als ze in verschillende geografische regio's gevestigd zijn.

Onze visie en integratie van OpenStack

OVH maakt OpenStack voor iedereen toegankelijk

User experience (UX) is een van de belangrijkste topics voor ontwikkelaars van de Public Cloud gebruikersinterface. Het doel is om het beheer van OpenStack instances en opslag voor gebruikers die niet bekend zijn met cloud computing-diensten te vergemakkelijken.

Ontdek meer over de OpenStack-technologie

OpenStack-diensten worden binnenkort geïntegreerd met de OVH vRack

Een van de meest interessante door OVH geboden functies bestaat uit het uitbreiden van privénetwerken tussen OpenStack instances, zelfs tussen verschillende geografische zones. Door vRack is privécommunicatie mogelijk tussen instances van de ene kant van de oceaan naar de andere, met slechts een vertraging van minder dan 80 ms. Met vRack kunnen instances zich ook verbinden met andere OVH-diensten, wat het aantal mogelijke use cases vermeerdert. De OVH Public Cloud wordt vaak gebruikt om overflow van on-site infrastructuur of infrastructuur gehost op dedicated servers te verlichten.

Vind OVH op de OpenStack Marketplace

OVH op de OpenStack Summit

OVH presenteerde haar use case voor de open-source OpenStack-technologie op de Austin OpenStack Summit. OVH heeft, als actieve gebruiker sinds 2012 en bijdrager aan de stichting op het gebied van infrastructuur, inderdaad verschillende blokken van het open-source project ingezet op een zeer grote schaal om on-demand instances (compute) en opslag (object storage) te verstrekken.OpenStack Summit

Deelnemende teamleden:

  • - Maxime Hurtrel (Lead UX) / @crazyman
  • - Adam Kijak (Devop PL) / @AdamAtOvh
  • - Slawomir Kaplonski (Devop PL) / @slaweq
  • - Romain Le Disez (Devop FR)
  • - Jean-Daniel Bonnetot (Technical Evangelist FR) / @pilgrimstack