OVH ♥ OpenStack

OVH op de OpenStack Summit in Berlijn

Alain Fiocco (CTO) was op de OpenStack Summit in Berlijn om de bij OVH geïnstalleerde OpenStack infrastructuur te presenteren en om met de community de uitdagingen te delen die de teams iedere dag aangaan bij de exploitatie van een wereldwijde infrastructuur op grote schaal.

#WeAreOpenStack

#WeAre een public cloud provider gebaseerd op OpenStack-technologie op grote schaal

OpenStack-gebruik blijft groeien. Het is nu een van de grootste open-source projecten wat betreft het aantal van medewerkers en zijn ambitie om een reeks tools te leveren voor implementatie en beheer van cloud-infrastructuren. OVH in 2012 begonnen met de ontwikkeling van het OpenStack-platform, slechts twee jaar nadat de technologie werd gelanceerd. Als Europa's vooraanstaand hostingleider, en op nummer drie wereldwijd, is OVH een van de grootste OpenStack operators. OpenStack wordt zelden gebruikt voor public cloud binnen de community als de meerderheid van de gebruikers OpenStack inzetten voor on-site cloud-oplossingen.


#WeAre lid van de OpenStack Foundation

In 2014 werd OVH lid van de OpenStack Foundation om zijn ervaring te delen, in het bijzonder in het omgaan met de uitdagingen op het gebied van high availability, isolatie van resources en schaalbaarheid, welke behoren tot de grootste doelstellingen van de community.


#WeAre Infrastructure Donor 

Tegen het einde van 2015 begon OVH het project te ondersteunen door cloud resources te doneren voor een continu integratiesysteem, wat een essentiële tool is voor de community. Inderdaad, een groot aantal van de 30.000 banen die elke dag door dit systeem gelanceerd worden voor het compileren en testen van patches, die door duizenden bijdragers worden ingediend, worden uitgevoerd binnen OVH datacenters ... met behulp van OpenStack instances! Dit is een typische case studie voor de OVH Public Cloud, een oplossing die speciaal is ontworpen om een hoog volume van on-demand verzoeken te kunnen verwerken.

#WeAre trots om aan te kondigen

150petabytes

van fysieke data, gehost op Swift

260 000
actieve instances

geregistreerd in oktober 2018

Public Cloud
Archive

Voor opslag op lange termijn.
Eerste cold storage oplossing gebaseerd op OpenStack

#WeAre vol passie voor OpenStack

2012 - Swift

OVH zoekt een schaalbare storage oplossing

Tegen het einde van 2011 lanceerde OVH hubiC, een online file storage oplossing die met veel succes ontvangen werd. Binnen het eerste jaar waren 130.000 gebruikers blij verrast met de service, die ze gebruikten om wekelijks meer dan 40 TB data te uploaden en op te slaan. Hierdoor ontstond een enorme druk op de infrastructuur - dit bracht tekortkomingen aan het licht wat betreft de schaalbaarheid van de technische oplossing die in eerste instantie werd gekozen. Deze situatie wekte bij de OVH teams de eerste interesse in OpenStack en in het bijzonder in OpenStack Swift, het storage component van het project. hubiC is momenteel gebaseerd op deze technologie, en ondersteunt niet minder dan 800.000 gebruikers.

2014 - Compute

High performance instances on demand

In 2013 OVH zette OVH zijn verkenning van de verschillende aspecten van het OpenStack-project voort, eerst om de interne behoeften tegemoet te komen, en vervolgens om zijn eerste eigen public cloud oplossing te bouwen. In 2014 bood OVH de eerste on-demand instances middels zijn 'Innovation Lab'. Deze instances garanderen high performance en klanten kunnen ze vanaf een eenvoudig control panel beheren, via de Horizon interface, of de OVH en OpenStack API's.

2015 - Scaling

Exponentiële groei van de OpenStack infrastructuur

Het OVH Public Cloud aanbod behaalde groot succes in 2015 door zich te onderscheiden met zijn 'no noisy neighbour' garantie (dedicated resources) en zijn eenvoudige, transparante facturatiesysteem (geen verborgen kosten). Hierdoor gingen onze teams aan de slag met de uitbreiding van de onderliggende infrastructuur en de aanpassing van een aantal van zijn aspecten naar het OpenStack kader. Het Noord-Zuid verkeer op Neutron, bijvoorbeeld, werd overgebracht naar de hypervisors en de OVH ingenieurs werkten aan de parallellisatie van de Nova planners van de zware lasten, gegenereerd door honderden gelijktijdig startende instances.

2016 - Innovatie

Focus op innovatie

De OVH teams richten zich op het verbeteren van het Open Cloud aanbod op basis van OpenStack. Dit werk is geconcentreerd rond drie hoofdlijnen: Integratie van OpenStack in het OVH-ecosysteem, het toevoegen van nieuwe functies zoals de vRack, die wordt gebruikt als ondersteuning voor Neutron om privénetwerken uit te breiden tussen verschillende datacenters verspreid over verschillende geografische locaties. En ten slotte het toevoegen van nieuwe software- en hardwarecomponenten die nog betere prestaties voor zowel de infrastructuur als de gebruikersinstellingen zullen genereren.

2017 - Upgrade

Updaten van het aanbod en de infrastructuur

De OVH public cloud infrastructuren zijn al een groot succes. Dankzij de gestage groei en de opening van nieuwe datacenters worden nieuwe gebieden regelmatig toegevoegd. Ook wordt ons aanbod voortdurend uitgebreid naarmate er meer en meer gebruikers vertrouwen op de moderne cloud-oplossingen. Zo zijn SSD instances toegevoegd, die efficiëntere lokale opslag bieden, Ondertussen beoordelen R&D-teams het update-proces van de OpenStack-infrastructuren om zo dicht mogelijk bij de huidige versie van de community te blijven en upstream patches aan te bieden.
Ondertussen blijft OVH innoveren door zijn aanbod uit te breiden met de op Swift gebaseerde cold storage dienst Public Cloud Archive.

2018 - Intelligence

Intelligentie toevoegen aan het beheer van de infrastructuur en geïdentificeerde workloads in oktober 2018

De "infrastructure as a service" (IAAS) is niet alleen een kwestie van rekencapaciteit en opslagruimte, het is ook een kwestie van mechanismen en automatisering. Het gaat om de mogelijkheid uw infrastructuur te beheren met behulp van intelligente tools, zoals de orchestratiediensten als Heat of het workflow-management door Mistral.
Er is ook een nieuw type intelligentie in de cloud dat gebaseerd is op GPU-berekeningen. OVH biedt vanaf nu een nieuw gamma producten aan, gebruik makend van NVIDIA® Tesla® V100 en het platform NVIDIA® GPU Cloud om de nieuwste artificial-intelligence frameworks te integreren.

Onze visie en integratie van OpenStack

OVH maakt OpenStack voor iedereen toegankelijk

User experience (UX) is een van de belangrijkste topics voor ontwikkelaars van de Public Cloud gebruikersinterface. Het doel is om het beheer van OpenStack instances en opslag voor gebruikers die niet bekend zijn met cloud computing-diensten te vergemakkelijken.

Ontdek meer over de OpenStack-technologie

OpenStack-diensten worden binnenkort geïntegreerd met de OVH vRack

Een van de meest interessante door OVH geboden functies bestaat uit het uitbreiden van privénetwerken tussen OpenStack instances, zelfs tussen verschillende geografische zones. Door vRack is privécommunicatie mogelijk tussen instances van de ene kant van de oceaan naar de andere, met slechts een vertraging van minder dan 80 ms. Met vRack kunnen instances zich ook verbinden met andere OVH-diensten, wat het aantal mogelijke use cases vermeerdert. De OVH Public Cloud wordt vaak gebruikt om overflow van on-site infrastructuur of infrastructuur gehost op dedicated servers te verlichten.

Vind OVH op de OpenStack Marketplace